Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Savulohi-katkarapulasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savulohi-katkarapulasagne

Savulohi-katkarapulasagne maistuu koko perheelle viikonloppuna.

Ainekset

6 annosta

Pinaatti-parmesaanikastike

Pinnalle

    • 1dlparmesaania raastettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta hyvin sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti sekä loppu maito. Keitä noin 2 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä. Mausta ja lisää juustoraaste.
  2. Huuhdo kylmän veden alla katkaravuista jäinen glaseerausvesi. Leikkaa kirjolohiviipaleet 2–3 osaan. Revi rucola pienemmäksi ja säästä muutama lehti koristeeksi tarjoiluun.
  3. Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros pinaattikastiketta. Levitä päälle neljä lasagnelevyä.
  4. Levitä puolet ravuista, lohesta ja rucolasta vuokaan. Kaada päälle pinaattikastiketta. Levitä päälle neljä lasagnelevyä.
  5. Lisää taas pinaattikastiketta ja loput lohiviipaleet, katkaravut ja rucolat. Levitä päälle neljä lasagnelevyä ja loppu kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa savulohi-katkarapulasagne salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille12 arvostelua
  • Tuuna5.1.2020

    Neljä vuotta sitten olen esittänyt kysymyksen koskien ohjeen raaka-aineiden suhteita: 6 lasagnelevyä ja kastikkeeseen 12dl maitoa? Ette ole vieläkään vastanneet kysymykseen tai korjanneet ohjetta. Hitaat on K-ruokasivuston kiireet..... Itse olen soveltanut tätä ohjetta tuolla Myllyn parhaat ohjeistuksella eli 12 lasagnelevyä ja kastikkeeseen 10dl maitoa, niin hyvä tulee.

  • K-Kuluttajapalvelu5.1.2020

    Tuuna, kiitos paljon tarkkaavaisuudestasi! Olen hyvin pahoillani, että aiempi palautteesi on jäänyt huomaamatta ja vastauksessa on kestänyt hyvin pitkään. Reseptissä on tosiaan valitettavasti ollut virhe ja liian vähän lasagnelevyjä. Resepti on nyt testattu uudelleen ja korjattu.

  • Tuuna25.2.2016

    Onko suhteet ihan oikein? 6 lasagnelevyä ja kastikeeseen 12 dl maitoa? Myllyn parhaan ohejistuksella käytetään 10dl maitoa kastikkeeseen ja lasagnelevyjä menee 12 kpl! Lasagnesta tulee 12levyä/10 dl maitoa juuri sopivan kostea. Onko tähän ohjeeseen lispahtanut liian vähän lasagnelevyjä?