• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savulohi-katkarapulasagne

Savulohi-katkarapulasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 102 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Pinaatti-parmesaanikastike

    • 1sipuli
    • 3rklmargariinia
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 12dlPirkka kevytmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria
    • 1dlparmesaania raastettuna

Pinnalle

    • 1dlparmesaania raastettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta hyvin sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti sekä loppu maito. Keitä noin 2 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä. Mausta ja lisää juustoraaste.
  2. Huuhdo kylmän veden alla katkaravuista jäinen glaseerausvesi. Leikkaa kirjolohiviipaleet 2-3 osaan. Revi rucola pienemmäksi ja säästä muutama lehti koristeeksi tarjoiluun.
  3. Levitä puolet ravuista, kaloista ja rucolasta voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle noin 1/3 kastikkeesta. Levitä päälle kolme lasagnelevyä.
  4. Lisää taas 1/3 kastikkeesta, loput kalaviipaleet, katkaravut ja rucolat. Levitä päälle kolme lasagnelevyä ja loppu kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa savulohi-katkarapulasagne salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 102 kcal428 kJ
  • Proteiinia7,14 g
  • Hiilihydraatteja9,26 g
  • Rasvaa3,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • Tuuna25.2.2016

    Onko suhteet ihan oikein? 6 lasagnelevyä ja kastikeeseen 12 dl maitoa? Myllyn parhaan ohejistuksella käytetään 10dl maitoa kastikkeeseen ja lasagnelevyjä menee 12 kpl! Lasagnesta tulee 12levyä/10 dl maitoa juuri sopivan kostea. Onko tähän ohjeeseen lispahtanut liian vähän lasagnelevyjä?