Savulohi-katkarapulasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savulohi-katkarapulasagne

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Savulohi-katkarapulasagne maistuu koko perheelle viikonloppuna.

    Ainekset

    6 annosta
    1 ps (180 g)
     
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    Heimon kala kylmäsavustettua kirjolohta viipaleina
    tai
    1 ruukku
     
    Pirkka rucolaa
    tai
    12
     
    tai

    Pinaatti-parmesaanikastike

    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    3 rkl
     
    margariinia
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    12 dl
     
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    parmesaania raastettuna
    tai

    Pinnalle

    1 dl
     
    parmesaania raastettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    473 kJ / 113 kcal
    Rasva
    4 g
    josta tyydyttynyttä
    1,6 g
    Hiilihydraatit
    11,6 g
    josta sokereita
    3,2 g
    Proteiini
    7,1 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta hyvin sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti sekä loppu maito. Keitä noin 2 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä. Mausta ja lisää juustoraaste.

    Huuhdo kylmän veden alla katkaravuista jäinen glaseerausvesi. Leikkaa kirjolohiviipaleet 2–3 osaan. Revi rucola pienemmäksi ja säästä muutama lehti koristeeksi tarjoiluun.

    Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros pinaattikastiketta. Levitä päälle neljä lasagnelevyä.

    Levitä puolet ravuista, lohesta ja rucolasta vuokaan. Kaada päälle pinaattikastiketta. Levitä päälle neljä lasagnelevyä.

    Lisää taas pinaattikastiketta ja loput lohiviipaleet, katkaravut ja rucolat. Levitä päälle neljä lasagnelevyä ja loppu kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.

    Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa savulohi-katkarapulasagne salaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −18 %
      Pirkka katkaravut 250-300 kpl /180g kuorittu MSC pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 7,00/2 kpl
      19,44/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (23,83/kg)
    • Suomalainen Rucola 50g
      Hinta 2,95/kpl
      59,00/kg
    • Pirkka lasagnelevyt 500g
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
      Hinta 1,99/kpl
      4,98/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
      Hinta 0,45/kpl
      3,00/kg
    • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
      Hinta 2,99/kpl
      59,80/kg
    • Pirkka rucola 65g
      Hinta 1,49/kpl
      22,92/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 600g
      Hinta 2,99/kpl
      4,98/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,6 (16 arviota)

    • Tuuna
      4 vuotta sitten
      Neljä vuotta sitten olen esittänyt kysymyksen koskien ohjeen raaka-aineiden suhteita: 6 lasagnelevyä ja kastikkeeseen 12dl maitoa? Ette ole vieläkään vastanneet kysymykseen tai korjanneet ohjetta. Hitaat on K-ruokasivuston kiireet..... Itse olen soveltanut tätä ohjetta tuolla Myllyn parhaat ohjeistuksella eli 12 lasagnelevyä ja kastikkeeseen 10dl maitoa, niin hyvä tulee.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Tuuna, kiitos paljon tarkkaavaisuudestasi! Olen hyvin pahoillani, että aiempi palautteesi on jäänyt huomaamatta ja vastauksessa on kestänyt hyvin pitkään. Reseptissä on tosiaan valitettavasti ollut virhe ja liian vähän lasagnelevyjä. Resepti on nyt testattu uudelleen ja korjattu.
    • Tuuna
      8 vuotta sitten
      Onko suhteet ihan oikein? 6 lasagnelevyä ja kastikeeseen 12 dl maitoa? Myllyn parhaan ohejistuksella käytetään 10dl maitoa kastikkeeseen ja lasagnelevyjä menee 12 kpl! Lasagnesta tulee 12levyä/10 dl maitoa juuri sopivan kostea. Onko tähän ohjeeseen lispahtanut liian vähän lasagnelevyjä?