• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Savulohileipä

Savulohileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • alle 15 min
  • 388 kcal / annos (250g)

Ainekset

2 annosta

Kastike

Valmistus

alle 15 min
  1. Valmista ensin kastike. Sekoita pikkelssi, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu. Ohenna kastiketta hiukan maidolla tai kermalla.
  2. Irrota savukalasta nahka. Paahda leivät leivänpaahtimessa. Avaa leipäpalat valmiiksi kahdelle lautaselle. Voitele leivät noin ruokalusikallisella kastiketta. Kansipaloissa saa olla vähemmän kastiketta.
  3. Nosta pohjille reilusti salaattisekoitusta. Jaa kala tasaisesti kummallekin leivälle. Levitä loppu kastikkeesta kalapaloille. Lisää päälle tilliä.
  4. Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Nosta kannet tomaattien päälle. Juomaksi sopii maito tai olut.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 388 kcal1 620 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille