Sitruunainen siskonmakkarapasta
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Raikkaan sitruunainen siskonmakkarapasta on helppo ja nopea valmistaa. Voit käyttää sitruunapastaan myös broileria siskonmakkaran sijaan.
Ainekset
3 annosta
1 (70 g) | pieni sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | öljyä tai |
300 g | siskonmakkaroita tai |
2–3 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1-2 rkl | tai |
3/4 tl | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 pkt (250 g) | tai |
1 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 882 kJ / 210 kcal |
Rasva | 11,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 17,1 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 7 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Purista siskonmakkaroista pieniä nokareita pannulle ja ruskista ne. Voit ruskistaa makkarat kahdessa erässä. Lisää sitruunanmehu pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola. Kaada joukkoon ruokakerma.
Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1/2 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita tilkka keitinvettä pastan joukkoon.
Sekoita pasta ja kastike keskenään Lisää lehtipersilja ja tarjoa pasta tuoreen leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka Siskonmakkara 300gHinta 2,69/kpl8,97/kg
- Maille kokojyväsinappi 210 gHinta 2,99/kpl14,24/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka tagliatelle 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,49/kpl
- Sipuli peltokuivattuHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Wigren Siskonmakkara Pallero 250gEtuhinta 3,99/kpl15,96/kgnorm. 4,55/kpl (18,20/kg)
- Wursti Siskonmakkara 500gHinta 5,39/kpl10,78/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,70/kpl3,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(39 arviota)
- alle 30 min3,9(61 arviota)
- alle 30 min4,3(114 arviota)
- alle 30 min4,0(282 arviota)
- alle 30 min4,0(90 arviota)
- alle 30 min3,6(76 arviota)
- alle 30 min3,5(58 arviota)
- alle 30 min3,9(115 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (131 arviota)
- Timo3 kuukautta sittenTäyteläinen, kirpeän sitruunainen. Nopea ja helppo valmistaa. Käy myös riisin kanssa.
- Johanna6 kuukautta sittenTästä tuli meille uusi toiveruoka
- TLeh7 kuukautta sittenTein ja teen toistekin, oli hyvää ja nopea tehdä
- Hildur10 kuukautta sittenTodella hyvä pasta, ja juuri näillä mitoilla. Sinappisuuden ja sitruunan liitto on tärkeä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, helppo ja maukas pasta!
- Hippu1 vuosi sittenTehty tätä jo monta kertaa. Tosi hyvää ja sinappia olla pitää! Laitan 1 rkl kokojyväsinappia ja 2 rkl sileää dijon sinappia (kun siskonmakkaroita on 500g). Kaurakerma myös toimii hyvin ruokakerman asemesta.
- Tipsu1 vuosi sittenOnkohan tuo sinapin määrä oikein. Itse laitoin huomattavasti vähemmän, ja tuli todella hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHei, kiitos palautteista. Palautteenne välittyy reseptin tekijöille.
- Hoplaa4 vuotta sittenTuhti pasta, jota sitruuna raikastaa. Maistui myös lapsille, tosin sinappia oli vähemmän ja suolaa ei lisätty ollenkaan koska sinapissa ja makkarassa oli makuumme tarpeeksi.
- Cheddar5 vuotta sittenEn tykännyt sinapilla, korvaan ruokakerman koskenlaskija ruoka cheddarilla ja siihen sekoitan sitruunamehua niin tulee todella hyvä maku! Tosi hyvä resepti jota voi muokkailla mielensä mukaan.
- Heidi5 vuotta sittenTuo sinapin määrä epäilytti.. tein reseptin tuplana, mutta sinappia laitoin vähemmän kuin yksinkertaisessa ohjeessa, silti tosi voimakkaasti maistui. Ens kerralla vielä vähemmän sinappia.
- Anna6 vuotta sittenHyvä ja helppo herkku. Raikas sitruunainen maku, eikä sinappi puskenut liikaa läpi. Jatkoon!
- Harry8 vuotta sittenTuoremakkarapasta, aivan mahtava. Suosin itse ruuanlaitossa kermaa.
- Sippaliina8 vuotta sittenTodella hyvää. Resepti kiertää jo kaveripiirissä ja perheessä :)!
- pipsa8 vuotta sittenHyvää on. Kannattaa kokeilla
- Essu8 vuotta sittenAivan parasta pastaa! Ideana kuulostaa aluksi epäilyttävältä mutta nyt jo neljäs kerta pastan tekoa alkaa😍 Suosittelen kokeilemaan!!