Savustettu lahna
Lahna sopii mainiosti savustettavaksi. Kookas reilun kilon painoinen lahna savustuu helposti meheväksi kalaruoaksi. Noin 1,90€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,5 kg)reilun kokoinen lahna
- 1rklkarkeaa merisuolaa
Lisäksi
- 3-4sokeripalaa
- pieni katajanoksa
- n. 2dlleppäpuruja tai -haketta
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
- Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
- Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
- Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
- Laita lahna savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta lahnaa 30-60 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.
Kommentoi