Hyppää sisältöön
Savustettu lahnaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu lahna

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Lahna sopii mainiosti savustettavaksi. Kookas reilun kilon painoinen lahna savustuu helposti meheväksi kalaruoaksi.

    Ainekset

    4 annosta
    • 1 (n. 1,5 kg) reilun kokoinen lahna
    • 1 rkl karkeaa merisuolaa

    Lisäksi

    • 3–4 sokeripalaa
    • pieni katajanoksa
    • n. 2 dl leppäpuruja tai -haketta

    Ravintosisältö

    • Energia
      471 kJ / 112 kcal
    • Rasva
      3,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      0,5 g
    • Hiilihydraatit
      0,6 g
    • josta sokereita
      0,6 g
    • Proteiini
      19,4 g
    • Suola
      1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
    2. Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
    3. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
    4. Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
    5. Laita lahna savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta lahnaa 30–60 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.
    Savustettu lahna

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (104 arviota)

    • mauri
      1 vuosi sitten
      pahaa