Savustettu lahna
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Lahna sopii mainiosti savustettavaksi. Kookas reilun kilon painoinen lahna savustuu helposti meheväksi kalaruoaksi.
Ainekset
4 annosta
- 1 (n. 1,5 kg) reilun kokoinen lahna
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
Lisäksi
- 3–4 sokeripalaa
- pieni katajanoksa
- n. 2 dl leppäpuruja tai -haketta
Ravintosisältö
- Energia471 kJ / 112 kcal
- Rasva3,6 g
- josta tyydyttynyttä0,5 g
- Hiilihydraatit0,6 g
- josta sokereita0,6 g
- Proteiini19,4 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
- Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
- Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
- Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
- Laita lahna savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta lahnaa 30–60 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,9(299 arviota)
- yli 60 min4,1(43 arviota)
- 30 - 60 min3,6(11 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,2(50 arviota)
- yli 60 min3,2(20 arviota)
- alle 30 min3,6(21 arviota)
- yli 60 min3,1(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (104 arviota)
- mauri1 vuosi sittenpahaa