• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Savustettu lahnaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu lahna

Kesäkeittiössä on savun hajua ja makua. Kookas reilun kilon painoinen lahna savustuu helposti meheväksi kesäruoaksi. Noin 1,85€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1,5 kg)reilun kokoinen lahna
    • 1rklkarkeaa merisuolaa

Lisäksi

    • 3-4sokeripalaa
    • pieni katajanoksa
    • n. 2dlleppäpuruja tai -haketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
  2. Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
  3. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
  4. Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
  5. Laita lahna savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta lahnaa 30-60 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua