Hyppää sisältöön
Schwarzwaldin juustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Schwarzwaldin juustokakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullisessa suklaisessa kakussa yhdistyy kaksi klassikkoa: New Yorkin juustokakku ja saksalainen Schwarzwaldin kakku.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    1 pkt (175 g)
     
    tai
     
    voita vuoan voiteluun
    tai

    Kirsikkatäyte

    1 pkt (250 g)
     
    Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Tuorejuustotäyte

    4 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 rkl
     
    maissitärkkelystä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Suklaakuorrute

    75 g
     
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1 rkl
     
    kirsikkatäytteen jäähtynyttä siirappilientä
    tai
    1 tl
     
    voita
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    kirsikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 235 kJ / 296 kcal
    Rasva
    16,6 g
    josta tyydyttynyttä
    10,2 g
    Hiilihydraatit
    29,2 g
    josta sokereita
    24,2 g
    Proteiini
    6,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Murskaa keksit sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi muruksi.
    Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla. Painele keksiseos pohjalle tasaisesti.
    Kumoa sulatetut kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja sitruunanmehu. Anna kiehua hiljalleen 4–5 minuuttia, kunnes seos on notkean siirappista. Anna jäähtyä.
    Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuorejuustotäytteen ainekset sileäksi seokseksi.
    Ota kirsikkasiirapista sivuun kirsikat. Säästä siirappi tarjoilua ja kuorrutteen maustamista varten. Varaa 10 kirsikkaa sivuun koristelua odottamaan ja asettele loput kirsikat keksipohjan päälle vuokaan. Kaada vuokaan kirsikoiden päälle tuorejuustoseos ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin että mahdolliset ilmataskut poistuvat.
    Paista juustokakkua uunin alaosassa 150 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt reunoilta, mutta se on keskeltä hieman kostea. Kytke uunista pois virta. Avaa luukku pariksi minuutiksi ja sulje sitten luukku uudestaan. Jätä kakku kypsymään uunin jälkilämpöön vielä noin 50 minuutiksi. Nosta sitten kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan.
    Valmista sillä aikaa suklaakuorrute. Pane kulhoon paloiteltu suklaa ja loput päällisen aineksista. Kuumenna mikrossa miedolla lämmöllä sykäyksittäin väillä sekoittaen, kunnes seos on sulaa ja tasaista. Valuta kuorrute tasaisesti juustokakun pinnalle vuokaan. Nosta peitettynä viileään 3–4 tunniksi ennen tarjoilua viilentymään. Koristele kakun pinta säästetyillä siirappikirsikoilla, maitosuklaaraasteella. Tarjoa kakun kanssa kirsikoista valmistettua siirappilientä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kolmen suklaan pehmeä cookie 175g
      Hinta 2,39/kpl
      13,66/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Plussa-etu −15 %
      Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,00/3 kpl
      4,44/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFA
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Plussa-etu −21 %
      Marabou maitosuklaa cookies 184g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      12,23/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,85/kpl (15,49/kg)
    • Plussa-etu −21 %
      Marabou daim cookies 184g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      12,23/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,85/kpl (15,49/kg)
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,47/kpl
      2,49/kg
    • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
      Hinta 3,49/kpl
      11,63/kg
    • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
      Hinta 1,89/kpl
      6,30/kg
    • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
      Hinta 1,75/kpl
      11,67/kg
    • Juustoportti creme fraiche 150g laktoositon
      Hinta 1,35/kpl
      9,00/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (51 arviota)

    • Illu
      2 vuotta sitten
      Paistoaika oli ohjeessa liian lyhyt. 175 astetta alatasolla 45 minuuttia ja sen jälkeen uuninluukku pariksi minuutiksi auki ja jälkilämpöön 50 minuutiksi.
    • Herkkupeba
      4 vuotta sitten
      Paras ja "överein" juustokakku mitä meidän huushollissa on tehty. Niin tuhti ja täyteläinen että riittää helposti isommankin seurueen tarpeisiin. Ei jää löysäksi, kunhan käyttää maalaisjärkeä paistaessa. Älkää siis sulkeko uunista virtoja liian aikaisin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Kokkalailija, reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä. Koska uunien tehoissa on eroja, on paistoaika aina suuntaa antava. Juustokakun kypsymistä kannattaa seurata ja kytkeä uunista virta pois päältä siinä vaiheessa, kun kakku on selvästi reunoilta kypsynyt, mutta keskeltä vielä kostea.
    • Kokkailija
      4 vuotta sitten
      Kakku ei ollenkaan kypsää vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Onkohan ohjeessa väärä paistoaika?
    • Alesja
      4 vuotta sitten
      Kakku jäi kesktä aivan löysäksi, vaikka tein kaikki ohjeen mukaan. Paistoaika on liian lyhyt tai ehkä olisi pitänyt tehdä se kiertoilmauunissa
    • Kotikokki
      5 vuotta sitten
      Voiko maissitärkkellyksen korvata perunajauhoilla ja missä suhteessa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kotikokki, reseptiä ei ole testattu muulla kuin maissitärkklyksellä, mutta kakku onnistunee myös perunajauhoilla.