Schwarzwaldin juustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Herkullisessa suklaisessa kakussa yhdistyy kaksi klassikkoa: New Yorkin juustokakku ja saksalainen Schwarzwaldin kakku.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
1 pkt (175 g) | tai |
voita vuoan voiteluun tai | |
Kirsikkatäyte | |
1 pkt (250 g) | Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste) tai |
1/2 dl | tai |
1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
Tuorejuustotäyte | |
4 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunaa tai |
2 rkl | maissitärkkelystä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Suklaakuorrute | |
75 g | tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | kirsikkatäytteen jäähtynyttä siirappilientä tai |
1 tl | voita tai |
ripaus | suolaa tai |
Koristeluun | |
tai | |
kirsikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 235 kJ / 296 kcal |
Rasva | 16,6 g |
josta tyydyttynyttä | 10,2 g |
Hiilihydraatit | 29,2 g |
josta sokereita | 24,2 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murskaa keksit sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi muruksi.
Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla. Painele keksiseos pohjalle tasaisesti.
Kumoa sulatetut kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja sitruunanmehu. Anna kiehua hiljalleen 4–5 minuuttia, kunnes seos on notkean siirappista. Anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuorejuustotäytteen ainekset sileäksi seokseksi.
Ota kirsikkasiirapista sivuun kirsikat. Säästä siirappi tarjoilua ja kuorrutteen maustamista varten. Varaa 10 kirsikkaa sivuun koristelua odottamaan ja asettele loput kirsikat keksipohjan päälle vuokaan. Kaada vuokaan kirsikoiden päälle tuorejuustoseos ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin että mahdolliset ilmataskut poistuvat.
Paista juustokakkua uunin alaosassa 150 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt reunoilta, mutta se on keskeltä hieman kostea. Kytke uunista pois virta. Avaa luukku pariksi minuutiksi ja sulje sitten luukku uudestaan. Jätä kakku kypsymään uunin jälkilämpöön vielä noin 50 minuutiksi. Nosta sitten kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan.
Valmista sillä aikaa suklaakuorrute. Pane kulhoon paloiteltu suklaa ja loput päällisen aineksista. Kuumenna mikrossa miedolla lämmöllä sykäyksittäin väillä sekoittaen, kunnes seos on sulaa ja tasaista. Valuta kuorrute tasaisesti juustokakun pinnalle vuokaan. Nosta peitettynä viileään 3–4 tunniksi ennen tarjoilua viilentymään. Koristele kakun pinta säästetyillä siirappikirsikoilla, maitosuklaaraasteella. Tarjoa kakun kanssa kirsikoista valmistettua siirappilientä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kolmen suklaan pehmeä cookie 175gHinta 2,39/kpl13,66/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFAHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −21 %Marabou maitosuklaa cookies 184gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl12,23/kgIlman Plussa-korttia 2,85/kpl (15,49/kg)
- Plussa-etu −21 %Marabou daim cookies 184gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl12,23/kgIlman Plussa-korttia 2,85/kpl (15,49/kg)
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonHinta 3,49/kpl11,63/kg
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(51 arviota)
- yli 60 min3,7(83 arviota)
- yli 60 min3,9(448 arviota)
- yli 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min4,4(200 arviota)
- yli 60 min4,2(352 arviota)
- yli 60 min3,4(28 arviota)
- yli 60 min3,9(233 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (51 arviota)
- Illu2 vuotta sittenPaistoaika oli ohjeessa liian lyhyt. 175 astetta alatasolla 45 minuuttia ja sen jälkeen uuninluukku pariksi minuutiksi auki ja jälkilämpöön 50 minuutiksi.
- Herkkupeba4 vuotta sittenParas ja "överein" juustokakku mitä meidän huushollissa on tehty. Niin tuhti ja täyteläinen että riittää helposti isommankin seurueen tarpeisiin. Ei jää löysäksi, kunhan käyttää maalaisjärkeä paistaessa. Älkää siis sulkeko uunista virtoja liian aikaisin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokkalailija, reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä. Koska uunien tehoissa on eroja, on paistoaika aina suuntaa antava. Juustokakun kypsymistä kannattaa seurata ja kytkeä uunista virta pois päältä siinä vaiheessa, kun kakku on selvästi reunoilta kypsynyt, mutta keskeltä vielä kostea.
- Kokkailija4 vuotta sittenKakku ei ollenkaan kypsää vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Onkohan ohjeessa väärä paistoaika?
- Alesja4 vuotta sittenKakku jäi kesktä aivan löysäksi, vaikka tein kaikki ohjeen mukaan. Paistoaika on liian lyhyt tai ehkä olisi pitänyt tehdä se kiertoilmauunissa
- Kotikokki5 vuotta sittenVoiko maissitärkkellyksen korvata perunajauhoilla ja missä suhteessa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKotikokki, reseptiä ei ole testattu muulla kuin maissitärkklyksellä, mutta kakku onnistunee myös perunajauhoilla.