Schwarzwaldin juustokakku
Herkullisessa suklaisessa kakussa yhdistyy kaksi klassikkoa: New Yorkin juustokakku ja saksalainen Schwarzwaldin kakku. Noin 1,40€/annos*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 1pkt(175 g)Pirkka kolmen suklaan pehmeitä cookieita
- voita vuoan voiteluun
Kirsikkatäyte
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
- 1/2dlPirkka sokeria
- 1 1/2rklsitruunanmehua
Tuorejuustotäyte
- 4rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1 1/2dlsokeria
- 4kananmunaa
- 2rklmaissitärkkelystä
- 2rklsitruunanmehua
Suklaakuorrute
- 1rklkirsikkatäytteen jäähtynyttä siirappilientä
- 1tlvoita
- ripaus suolaa
Koristeluun
- kirsikoita
Valmistus
yli 60 min- Murskaa keksit sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi muruksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla. Painele keksiseos pohjalle tasaisesti.
- Kumoa sulatetut kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja sitruunanmehu. Anna kiehua hiljalleen 4-5 minuuttia, kunnes seos on notkean siirappista. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuorejuustotäytteen ainekset sileäksi seokseksi.
- Ota kirsikkasiirapista sivuun kirsikat. Säästä siirappi tarjoilua ja kuorrutteen maustamista varten. Varaa 10 kirsikkaa sivuun koristelua odottamaan ja asettele loput kirsikat keksipohjan päälle vuokaan. Kaada vuokaan kirsikoiden päälle tuorejuustoseos ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin että mahdolliset ilmataskut poistuvat.
- Paista juustokakkua uunin alaosassa 150 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt reunoilta, mutta se on keskeltä hieman kostea. Kytke uunista pois virta. Avaa luukku pariksi minuutiksi ja sulje sitten luukku uudestaan. Jätä kakku kypsymään uunin jälkilämpöön vielä noin 50 minuutiksi. Nosta sitten kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan.
- Valmista sillä aikaa suklaakuorrute. Pane kulhoon paloiteltu suklaa ja loput päällisen aineksista. Kuumenna mikrossa miedolla lämmöllä sykäyksittäin väillä sekoittaen, kunnes seos on sulaa ja tasaista. Valuta kuorrute tasaisesti juustokakun pinnalle vuokaan. Nosta peitettynä viileään 3-4 tunniksi ennen tarjoilua viilentymään. Koristele kakun pinta säästetyillä siirappikirsikoilla, maitosuklaaraasteella. Tarjoa kakun kanssa kirsikoista valmistettua siirappilientä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Paistoaika oli ohjeessa liian lyhyt. 175 astetta alatasolla 45 minuuttia ja sen jälkeen uuninluukku pariksi minuutiksi auki ja jälkilämpöön 50 minuutiksi.
Paras ja "överein" juustokakku mitä meidän huushollissa on tehty. Niin tuhti ja täyteläinen että riittää helposti isommankin seurueen tarpeisiin. Ei jää löysäksi, kunhan käyttää maalaisjärkeä paistaessa. Älkää siis sulkeko uunista virtoja liian aikaisin.
Kokkalailija, reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä. Koska uunien tehoissa on eroja, on paistoaika aina suuntaa antava. Juustokakun kypsymistä kannattaa seurata ja kytkeä uunista virta pois päältä siinä vaiheessa, kun kakku on selvästi reunoilta kypsynyt, mutta keskeltä vielä kostea.
Kakku ei ollenkaan kypsää vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Onkohan ohjeessa väärä paistoaika?
Kakku jäi kesktä aivan löysäksi, vaikka tein kaikki ohjeen mukaan. Paistoaika on liian lyhyt tai ehkä olisi pitänyt tehdä se kiertoilmauunissa
Voiko maissitärkkellyksen korvata perunajauhoilla ja missä suhteessa?
Kotikokki, reseptiä ei ole testattu muulla kuin maissitärkklyksellä, mutta kakku onnistunee myös perunajauhoilla.