Sieniä ja sipulia punaviinimarinadissa
- Annosmäärä3 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Punaviinimarinoidut sienet ja sipulit maistuvat herkulliselta esimerkiksi liharuokien lisänä.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
3 kpl
2 - 3 (n. 200 g) | sipulia tai |
3 - 4 (n. 400 g) | punasipulia tai |
15 (n. 250 g) | salottisipulia tai |
7 dl (200 g) | siitakesieniä, kantarelleja tai herkkusieniä tai |
3 rkl | öljyä tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
3 dl | punaviiniä tai |
1/2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
1/2 dl | tuoreita timjamin lehtiä tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori sipulit. Lohko isot sipulit. Pienet salottisipulit voi käyttää kokonaisina. Puhdista ja paloittele sienet.
Pane sienet paistokasariin ja kiehauta niistä mahdollinen kosteus pois. Kaada kasariin öljy. Lisää sipulit ja kuullota. Mittaa joukkoon sokeri, suola, punaviini ja etikka. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta timjamilla.
Jaa säilyke kolmeen neljän desin puhtaaseen ja kuumennettuun lasitölkkiin. Painele niin tiiviiksi, että liemi peittää sienet ja sipulit. Sulje tölkit heti. Säilytä jääkaapissa. Säilyke on valmista heti seuraavana päivänä, mutta säilyy 1–2 kuukautta. Tarjoa esimerkiksi liharuokien lisänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(4 arviota)
- yli 60 min3,3(19 arviota)
- alle 30 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min4,0(21 arviota)
- yli 60 min3,9(110 arviota)
- 30 - 60 min3,2(81 arviota)
- yli 60 min3,8(10 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (2 arviota)