• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sieniä ja sipulia punaviinimarinadissa

Sieniä ja sipulia punaviinimarinadissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 96,4 kcal / 100 g

Ainekset

3 kpl
    • 2-3(n. 200 g)sipulia
    • 3-4(n. 400 g)punasipulia
    • 15(n. 250 g)salottisipulia
    • 7dl(200 g)siitakesieniä, kantarelleja tai herkkusieniä
    • 3rklöljyä
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 3dlpunaviiniä
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1/2dltuoreita timjamin lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori sipulit. Lohko isot sipulit. Pienet salottisipulit voi käyttää kokonaisina. Puhdista ja paloittele sienet.
  2. Pane sienet paistokasariin ja kiehauta niistä mahdollinen kosteus pois. Kaada kasariin öljy. Lisää sipulit ja kuullota. Mittaa joukkoon sokeri, suola, punaviini ja etikka. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta timjamilla.
  3. Jaa säilyke kolmeen neljän desin puhtaaseen ja kuumennettuun lasitölkkiin. Painele niin tiiviiksi, että liemi peittää sienet ja sipulit. Sulje tölkit heti. Säilytä jääkaapissa. Säilyke on valmista heti seuraavana päivänä, mutta säilyy 1-2 kuukautta. Tarjoa esimerkiksi liharuokien lisänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,4 kcal403 kJ
  • Proteiinia1,04 g
  • Hiilihydraatteja8,51 g
  • Rasvaa4,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille