Sienimuusi ja riistakäristys
Riistakäristystä maustavat suolakurkut ja sienimuusia tuoreet herkkusienet. Herkullista syksyistä ruokaa, joka maistuu vuoden ympäri.
4 annosta30 - 60 min500 kcal / annos (530g)
Ainekset
4 annosta
Sienimuusi
- 2 1/2dlPirkka kevytmaitoa
- 1tlsuolaa
- 1rs(200 g)herkkusieniä
- 2rklvoita tai öljyä
- 1dlsipulikuutioita (pakaste)
- ruohosipulia
Kurkkuinen riistakäristys
- 2punasipulia
- 2rklvoita
- 2dlvettä
- 1/2dlkurkkutölkin lientä
- 1/4tlsuolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- puolukkahilloa
Valmistus
30 - 60 min- Pese, kuori ja paloittele perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 20 minuuttia.
- Puhdista ja paloittele herkkusienet. Kuumenna rasva paistinpannussa. Ruskista siinä kevyesti herkkusienet ja lisää sipulikuutiot. Sekoittele hetki. Pidä seos kuumana.
- Kuori ja lohko sipulit. Suikaloi kurkut. Kuumenna rasva paistokasarissa ja ruskista jäinen riistakäristys kahdessa erässä. Lisää sipulilohkot, kuumenna ja sekoittele. Lisää vesi, kurkkuliemi, suola ja mustapippurirouhetta. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää suikaloidut kurkut. Kuumenna.
- Kaada perunoista vesi. Kuumenna maito. Soseuta perunat ja sekoita joukkoon maito. Lisää suola ja sieni-sipuliseos. Kuumenna. Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulia. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa ja leipää.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 530g100 g
- 500 kcal2 090 kJ
- Proteiinia 45 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa33 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi