• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sienimuusi ja riistakäristys

Riistakäristystä maustavat suolakurkut ja sienimuusia tuoreet herkkusienet. Herkullista syksyistä ruokaa, joka maistuu vuoden ympäri.
Sienimuusi ja riistakäristys
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 500 kcal / annos (530g)

Ainekset

4 annosta

Sienimuusi

Kurkkuinen riistakäristys

Lisäksi

    • puolukkahilloa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 20 minuuttia.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Kuumenna rasva paistinpannussa. Ruskista siinä kevyesti herkkusienet ja lisää sipulikuutiot. Sekoittele hetki. Pidä seos kuumana.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Suikaloi kurkut. Kuumenna rasva paistokasarissa ja ruskista jäinen riistakäristys kahdessa erässä. Lisää sipulilohkot, kuumenna ja sekoittele. Lisää vesi, kurkkuliemi, suola ja mustapippurirouhetta. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää suikaloidut kurkut. Kuumenna.
  4. Kaada perunoista vesi. Kuumenna maito. Soseuta perunat ja sekoita joukkoon maito. Lisää suola ja sieni-sipuliseos. Kuumenna. Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulia. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa ja leipää.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 530g100 g

  • 500 kcal2 090 kJ
  • Proteiinia45 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu