• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Riistakäristys ja lanttu-perunasose

Riistakäristys ja lanttu-perunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 403 kcal / annos (390g)

Ainekset

3 annosta

Lanttu-perunasose

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi pekoni, halkaise herkkusienet ja lohko kuoritut pikkusipulit. Kuumenna paistokasari ja kiehauta siinä pekonisuikaleet. Sekoita joukkoon sipulit ja herkkusienet. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Kaada seos toiseen astiaan.
  2. Lisää kasariin jäinen käristysliha. Kääntele lihapalaa kuumalla pannulla ja irrota viipale kerrallaan. Kaada pekoni-sieni-sipuliseos takaisin paistokasariin. Lisää joukkoon tilkka vettä.
  3. Mausta mustapippurilla ja balsamiviinietikalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi noin 15 minuuttia. Hienonna kypsän käristyksen pinnalle runsaasti ruohosipulia.
  4. Valmista lanttu-perunasose. Pese, kuori ja paloittele perunat ja lanttu. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä niin, että keität ensin lanttukuutioita 5-10 minuuttia ja lisäät sitten joukkoon perunalohkot. Keitä vielä noin 15 minuuttia ja kaada keitinvesi talteen.
  5. Soseuta kypsät perunat ja lantut sähkövatkaimella. Lisää soseeseen lämmintä juuresten keitinlientä ja maitoa. Mausta lanttu-perunasose suolalla ja jatka vatkaamista, kunnes sose on pehmeää ja kuohkeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa riistakäristys lanttu-perunasoseen ja etikkapunajuurien kanssa.

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 403 kcal1 270 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille