Riistakäristys ja lanttu-perunasose
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Riistakäristys ja lanttu-perunasose syntyy, kun yhdistät muun muassa riista- tai poronkäristystä, herkkusieniä ja juureksia. Tarjoa etikkapunajuurien kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
240 g | Pirkka riista- tai poronkäristystä (pakaste) tai |
1 pkt (150 g) | tai |
1 rs (200 g) | tai |
5 kpl (n. 250 g) | pieniä sipuleita tai |
2 dl | vettä tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | tai |
1 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Lanttu-perunasose | |
---|---|
5–6 kpl (500 g) | perunoita (punainen pussi) tai |
1 (500 g) | lanttu tai |
vettä tai | |
suolaa tai | |
2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 546 kJ / 131 kcal |
Rasva | 4,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 11,8 g |
josta sokereita | 5,3 g |
Proteiini | 8,5 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi pekoni, halkaise herkkusienet ja lohko kuoritut pikkusipulit. Kuumenna paistokasari ja kiehauta siinä pekonisuikaleet. Sekoita joukkoon sipulit ja herkkusienet. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Kaada seos toiseen astiaan.
Lisää kasariin jäinen käristysliha. Kääntele lihapalaa kuumalla pannulla ja irrota viipale kerrallaan. Kaada pekoni-sieni-sipuliseos takaisin paistokasariin. Lisää joukkoon tilkka vettä.
Mausta mustapippurilla ja balsamiviinietikalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi noin 15 minuuttia. Hienonna kypsän käristyksen pinnalle runsaasti ruohosipulia.
Valmista lanttu-perunasose. Pese, kuori ja paloittele perunat ja lanttu. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä niin, että keität ensin lanttukuutioita 5–10 minuuttia ja lisäät sitten joukkoon perunalohkot. Keitä vielä noin 15 minuuttia ja kaada keitinvesi talteen.
Soseuta kypsät perunat ja lantut sähkövatkaimella. Lisää soseeseen lämmintä juuresten keitinlientä ja maitoa. Mausta lanttu-perunasose suolalla ja jatka vatkaamista, kunnes sose on pehmeää ja kuohkeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa riistakäristys lanttu-perunasoseen ja etikkapunajuurien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka riistakäristys 480g pakasteHinta 8,99/kpl18,73/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- Snellman Kunnon pekoni 150gHinta 3,09/kpl20,60/kg
- Herkkusieni 200g Champ Suomi 1lk 48hHinta 3,49/kpl17,45/kg
- Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g AlankomaatHinta 3,79/kpl15,16/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,63/kpl1,79/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l