Sienipestofilonyytit
Filotaikinasta taiteilet kauniita nyyttejä juhlapöytään. Täytä nyytit herkullisella itse tehdyllä sienipestolla.
36 kpl30 - 60 min58 kcal / annos (20g)
Ainekset
36 kpl
- 6arkkiafilotaikinaa (pakaste)
Täyte
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- 1rs(100 g)siitakesieniä
- 1dlPirkka pinjansiemeniä
- 1-2valkosipulinkynttä
- 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
Voiteluun
- 1dlöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Ota filotaikina-arkit sulamaan ajoissa huoneenlämpöön. Puhdista sienet.
- Mittaa kaikki täytteen aineet monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä melko tasaiseksi tahnaksi. Täytteeseen saa jäädä kuitenkin rouheisuutta.
- Levitä yksi filotaikina-arkki työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Levitä toinen taikinalevy päälle. Pidä loput filotaikina-arkit aina peitettyinä muovin alla tai pakkauksessa, jotta ne eivät kuivu.
- Leikkaa levyt taikinapyörällä pidemmältä sivulta neljään ja lyhyemmältä sivulta kolmeen osaan. Saat 12 x 11,5 cm:n kokoisia neliöitä. Nostele sienitäytettä kullekin ruudukolle. Tee filoista nyyttejä. Nosta neliön kulmat ylös ja rutista yhteen.
- Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 20g100 g
- 58 kcal244 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi