• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sienipestofilonyytit

Filotaikinasta taiteilet kauniita nyyttejä juhlapöytään. Täytä nyytit herkullisella itse tehdyllä sienipestolla.
Sienipestofilonyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

36 kpl
    • 6arkkiafilotaikinaa (pakaste)

Täyte

Voiteluun

    • 1dlöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota filotaikina-arkit sulamaan ajoissa huoneenlämpöön. Puhdista sienet.
  2. Mittaa kaikki täytteen aineet monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä melko tasaiseksi tahnaksi. Täytteeseen saa jäädä kuitenkin rouheisuutta.
  3. Levitä yksi filotaikina-arkki työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Levitä toinen taikinalevy päälle. Pidä loput filotaikina-arkit aina peitettyinä muovin alla tai pakkauksessa, jotta ne eivät kuivu.
  4. Leikkaa levyt taikinapyörällä pidemmältä sivulta neljään ja lyhyemmältä sivulta kolmeen osaan. Saat 12 x 11,5 cm:n kokoisia neliöitä. Nostele sienitäytettä kullekin ruudukolle. Tee filoista nyyttejä. Nosta neliön kulmat ylös ja rutista yhteen.
  5. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 20g100 g

  • 58 kcal244 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille