• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sienipesto

Sienipestoon on käytetty oliiviöljyssä paistettuja herkkusieniä, paahdettuja pinjansiemeniä, yrttejä ja parmesaania.
Sienipesto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1/2dlPirkka pinjansiemeniä
    • 200gChamp ruskeita herkkusieniä
    • n. 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2tlkuivattua timjamia
    • 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
    • n. 1/2tlsuolaa
    • pippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Siirrä ne sivuun.
  2. Puhdista ja leikkaa sienet hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Paista sieniä rasvassa 2-3 minuuttia. Lisää valkosipuli, pinjansiemenet ja mausteet. Hauduta hetki. Lisää lopuksi parmesaani.
  3. Tarjoa leivän tai tuorepastan kanssa, lisäkkeeksi tai vaikkapa lettujen täytteksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös soseuttaa peston tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 110 kcal470 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille