Kasvisstruudeli
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Rapean filotaikinakuoren sisällä on mehevä täyte kasviksista, kikherneistä, pähkinöistä ja fetasta Appelsiininkuoriraasteella ja oreganolla maustettu öljy viimeistelee pääruoan välimerellisen jouluiseksi. Resepti: Suvi Rüster.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
1 pkt (450 g) | filotaikinaa tai |
1 dl | tai |
Täyte | |
---|---|
2 (220 g) | porkkanaa tai |
1 ps (65 g) | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | tai |
4 | tai |
100 g | tai |
2 rkl | tuoretta oreganoa hienonnettuna tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | Pirkka Reilun kaupan juoksevaa hunajaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
Pinnalle | |
1 rkl | öljyä tai |
1 rkl | tuoretta oreganoa hienonnettuna tai |
1 tl | appelsiinin raastettu kuori tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 024 kJ / 246 kcal |
Rasva | 13,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 24,6 g |
josta sokereita | 4,1 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ensin täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä. Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Valuta kikherneet lävikössä, huuhtele kylmällä vedellä ja hienonna kikherneitä hieman veitsellä.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Murustele fetajuusto pienemmiksi paloiksi. Hienonna oregano.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa. Mausta balsamietikalla, hunajalla, suolalla ja muskottipähkinällä.
Ota yksi filotaikina-arkki paketista, taita se pitkittäin kaksin kerroin ja levitä arkki puhtaalle, kuivalle pöydälle. Sudi arkin pinnalle öljyä pullasudilla. Nosta päälle toinen kaksin kerroin taiteltu filotaikina-arkki, sipaise päälle öljyä. Tee näin, kunnes kaikki filotaikina-arkit ovat päällekkäin.
Levitä filotaikinapinon keskelle täytettä noin 10 cm x 25 cm kokoiseksi kasaksi niin, että filotaikina-arkkien reunoille jää 5 cm tyhjää. Tasoita täytteen reunat kädellä. Käännä ensin filotaikinalevyn lyhyet sivut täytteen päälle. Käännä tämän jälkeen pitkät sivut vuorotellen täytteen päälle. Muotoile filopötköä niin, että täyte peittyy kokonaan filotaikinakuoreen.
Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu oregano sekä hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Sivele seos struudelin pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes filotaikinakuori on kauniin kullanruskea ja repeilevän rapea.
Vinkki! Ohuiden filotaikinalehtien käsittelyssä kannattaa olla nopea, etteivät lehdet kuivu ja repeile valmistusvaiheessa. Voit peittää filotaikinalehdet kostealla leivinliinalla käsittelyn ajaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Kanaki filotaikina 450g pakasteHinta 5,89/kpl13,09/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu babypinaatti 65gHinta 1,99/kpl30,62/kg
- Plussa-etu −38 %Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,65/kpl29,20/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat fetajuusto 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mausteHinta 1,89/kpl82,17/kg
- Myllyn Paras filotaikina 500g pakasteHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 8,49/kpl42,45/l
- Memmas Knossos Luomu Ekstra neitsyt oliiviöljy 250mlHinta 7,69/kpl30,76/l
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,99/kpl1,98/kg
- Pirkka babypinaatti 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Pinaatti 70g 1lkEtuhinta 0,99/kpl14,14/kgnorm. 1,89/kpl (27,00/kg)
- Bonduelle Kikherneet 310g/265gHinta 2,35/kpl8,87/kg
- Plussa-etu −14 %Pirkka Luomu kikherneet suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Fontana Aurinkokuivattu tomaatti Hienonnettu 180g/100gHinta 3,59/kpl35,90/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,85/kpl28,50/kg
- Plussa-etu −20 %Fontana Feta 150g OriginalPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl19,93/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl (25,00/kg)
- Filos original fetajuusto 150 g PDOHinta 3,65/kpl24,33/kg
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- SAM juokseva hunaja 250g luomuHinta 4,49/kpl17,96/kg
- Jakobsens juokseva kukkaishunaja 250g luomuHinta 3,99/kpl15,96/kgVain myymälästä
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 1,00/kpl3,69/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,4(12 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(244 arviota)
- 30 - 60 min4,6(67 arviota)
- 30 - 60 min4,6(11 arviota)
- 30 - 60 min2,9(9 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (46 arviota)
- muuten kuulosti hyvältä7 vuotta sittenEi kyllä ole vegaaninen tämä resepti vaikka niin näin väittämän (hunaja ja feta)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenmuuten kuulosti hyvältä, kiitos huomiosta, korjaamme virheen mahdollisimman pian.
- Filotaikinat jäässä8 vuotta sittenReseptiin voisi alkuun lisätä maininnan että filotaikina pitää ottaa sulamaan 2 tuntia ennen käyttöä......
- äippä 58 vuotta sittennam hyvää.