KasvisstruudeliReseptin takana kumppani

Kasvisstruudeli

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Rapean filotaikinakuoren sisällä on mehevä täyte kasviksista, kikherneistä, pähkinöistä ja fetasta Appelsiininkuoriraasteella ja oreganolla maustettu öljy viimeistelee pääruoan välimerellisen jouluiseksi. Resepti: Suvi Rüster.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
1 pkt (450 g)
 
filotaikinaa
tai
1 dl
 
tai

Täyte

2 (220 g)
 
porkkanaa
tai
1 ps (65 g)
 
tai
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
tai
4
 
tai
100 g
 
tai
2 rkl
 
tuoretta oreganoa hienonnettuna
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
Pirkka Reilun kaupan juoksevaa hunajaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
jauhettua muskottipähkinää
tai

Pinnalle

1 rkl
 
öljyä
tai
1 rkl
 
tuoretta oreganoa hienonnettuna
tai
1 tl
 
appelsiinin raastettu kuori
tai

Ravintosisältö

Energia
1 027 kJ / 247 kcal
Rasva
13,5 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
24,7 g
josta sokereita
4 g
Proteiini
5,2 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Valmista ensin täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä. Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Valuta kikherneet lävikössä, huuhtele kylmällä vedellä ja hienonna kikherneitä hieman veitsellä.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Murustele fetajuusto pienemmiksi paloiksi. Hienonna oregano.

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa. Mausta balsamietikalla, hunajalla, suolalla ja muskottipähkinällä.

Ota yksi filotaikina-arkki paketista, taita se pitkittäin kaksin kerroin ja levitä arkki puhtaalle, kuivalle pöydälle. Sudi arkin pinnalle öljyä pullasudilla. Nosta päälle toinen kaksin kerroin taiteltu filotaikina-arkki, sipaise päälle öljyä. Tee näin, kunnes kaikki filotaikina-arkit ovat päällekkäin.

Levitä filotaikinapinon keskelle täytettä noin 10 cm x 25 cm kokoiseksi kasaksi niin, että filotaikina-arkkien reunoille jää 5 cm tyhjää. Tasoita täytteen reunat kädellä. Käännä ensin filotaikinalevyn lyhyet sivut täytteen päälle. Käännä tämän jälkeen pitkät sivut vuorotellen täytteen päälle. Muotoile filopötköä niin, että täyte peittyy kokonaan filotaikinakuoreen.

Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu oregano sekä hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Sivele seos struudelin pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes filotaikinakuori on kauniin kullanruskea ja repeilevän rapea.

Vinkki! Ohuiden filotaikinalehtien käsittelyssä kannattaa olla nopea, etteivät lehdet kuivu ja repeile valmistusvaiheessa. Voit peittää filotaikinalehdet kostealla leivinliinalla käsittelyn ajaksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Kanaki filotaikina 450g pakaste
    Hinta 5,89/kpl
    13,09/kg
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Hinta 4,59/kpl
    13,11/kg
  • Santa Maria Muskottipähkinä jauhettu 35g
    Hinta 3,69/kpl
    105,43/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 8,89/kpl
    17,78/l
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g Roosa nauha
    Hinta 2,19/kpl
    33,69/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    3,62/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,99/kpl
  • Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Hinta 3,29/kpl
    26,32/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95g
    Hinta 2,95/kpl
    31,05/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l