Kasvisstruudeli
Rapean filotaikinakuoren sisällä on mehevä täyte kasviksista, kikherneistä, pähkinöistä ja fetasta Appelsiininkuoriraasteella ja oreganolla maustettu öljy viimeistelee pääruoan välimerellisen jouluiseksi. N. 2,67€/annos. Resepti: Suvi Rüster.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(450 g)filotaikinaa
Täyte
- 2(220 g)porkkanaa
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 1tlk(380/230 g)Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 2valkosipulinkynttä
- 4Pirkka aurinkokuivattua tomaattia
- 100gPirkka Parhaat fetajuustoa
- 2rkltuoretta oreganoa hienonnettuna
- 2rklPirkka balsamiviinietikkaa
- 1rklPirkka Reilun kaupan juoksevaa hunajaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
- 1rklöljyä
- 1rkltuoretta oreganoa hienonnettuna
- 1tlappelsiinin raastettu kuori
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä. Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Valuta kikherneet lävikössä, huuhtele kylmällä vedellä ja hienonna kikherneitä hieman veitsellä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Murustele fetajuusto pienemmiksi paloiksi. Hienonna oregano.
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa. Mausta balsamietikalla, hunajalla, suolalla ja muskottipähkinällä.
- Ota yksi filotaikina-arkki paketista, taita se pitkittäin kaksin kerroin ja levitä arkki puhtaalle, kuivalle pöydälle. Sudi arkin pinnalle öljyä pullasudilla. Nosta päälle toinen kaksin kerroin taiteltu filotaikina-arkki, sipaise päälle öljyä. Tee näin, kunnes kaikki filotaikina-arkit ovat päällekkäin.
- Levitä filotaikinapinon keskelle täytettä noin 10 cm x 25 cm kokoiseksi kasaksi niin, että filotaikina-arkkien reunoille jää 5 cm tyhjää. Tasoita täytteen reunat kädellä. Käännä ensin filotaikinalevyn lyhyet sivut täytteen päälle. Käännä tämän jälkeen pitkät sivut vuorotellen täytteen päälle. Muotoile filopötköä niin, että täyte peittyy kokonaan filotaikinakuoreen.
- Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu oregano sekä hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Sivele seos struudelin pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes filotaikinakuori on kauniin kullanruskea ja repeilevän rapea.
Tiesitkö että...
Vinkki! Ohuiden filotaikinalehtien käsittelyssä kannattaa olla nopea, etteivät lehdet kuivu ja repeile valmistusvaiheessa. Voit peittää filotaikinalehdet kostealla leivinliinalla käsittelyn ajaksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ei kyllä ole vegaaninen tämä resepti vaikka niin näin väittämän (hunaja ja feta)
muuten kuulosti hyvältä, kiitos huomiosta, korjaamme virheen mahdollisimman pian.
Reseptiin voisi alkuun lisätä maininnan että filotaikina pitää ottaa sulamaan 2 tuntia ennen käyttöä......
nam hyvää.