Kasvisstruudeli
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pkt (450 g) | filotaikinaa tai |
1 dl | tai |
Täyte | |
---|---|
2 (220 g) | porkkanaa tai |
1 ps (65 g) | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | tai |
4 | tai |
100 g | tai |
2 rkl | tuoretta oreganoa hienonnettuna tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | Pirkka Reilun kaupan juoksevaa hunajaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
Pinnalle | |
1 rkl | öljyä tai |
1 rkl | tuoretta oreganoa hienonnettuna tai |
1 tl | appelsiinin raastettu kuori tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 027 kJ / 247 kcal |
Rasva | 13,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 24,7 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Valmista ensin täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä. Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Valuta kikherneet lävikössä, huuhtele kylmällä vedellä ja hienonna kikherneitä hieman veitsellä.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Murustele fetajuusto pienemmiksi paloiksi. Hienonna oregano.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa. Mausta balsamietikalla, hunajalla, suolalla ja muskottipähkinällä.
Ota yksi filotaikina-arkki paketista, taita se pitkittäin kaksin kerroin ja levitä arkki puhtaalle, kuivalle pöydälle. Sudi arkin pinnalle öljyä pullasudilla. Nosta päälle toinen kaksin kerroin taiteltu filotaikina-arkki, sipaise päälle öljyä. Tee näin, kunnes kaikki filotaikina-arkit ovat päällekkäin.
Levitä filotaikinapinon keskelle täytettä noin 10 cm x 25 cm kokoiseksi kasaksi niin, että filotaikina-arkkien reunoille jää 5 cm tyhjää. Tasoita täytteen reunat kädellä. Käännä ensin filotaikinalevyn lyhyet sivut täytteen päälle. Käännä tämän jälkeen pitkät sivut vuorotellen täytteen päälle. Muotoile filopötköä niin, että täyte peittyy kokonaan filotaikinakuoreen.
Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu oregano sekä hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Sivele seos struudelin pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes filotaikinakuori on kauniin kullanruskea ja repeilevän rapea.
Vinkki! Ohuiden filotaikinalehtien käsittelyssä kannattaa olla nopea, etteivät lehdet kuivu ja repeile valmistusvaiheessa. Voit peittää filotaikinalehdet kostealla leivinliinalla käsittelyn ajaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Kanaki filotaikina 450g pakasteHinta 5,89/kpl13,09/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Luomu juokseva hunaja 350gHinta 4,59/kpl13,11/kg
- Santa Maria Muskottipähkinä jauhettu 35gHinta 3,69/kpl105,43/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka Luomu babypinaatti 65g Roosa nauhaHinta 2,19/kpl33,69/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl3,62/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l