SiikacarpaccioReseptin takana bloggaaja

Siikacarpaccio

Siikacarpacciossa siika leikataan ohuiksi viipaleiksi ja raakakypsennetään sitruunanmehulla. Resepti: Kalaasi-blogi

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane siikafilee pakastimeen ja anna sen olla siellä noin 15 minuuttia. Hieman jäisenä fileen leikkaaminen onnistuu helpommin.
  2. Pese ja raasta sitruunasta kuori raastimen pienimmällä terällä sitruunavoita varten.
  3. Kun siika on jähmettynyt pakastimessa, leikkaa siitä ohuita siivuja. Asettele ne autaselle. Purista siivuille sitruunan mehu tasaisesti, ripottele päälle sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Peitä lautanen kelmulla ja pane jääkaappiin tekeytymään tunniksi.
  4. Sekoita sitruunan kuoriraaste huoneenlämpöiseen voihin. Huuhdo ja halkaise pikkuparsat pitkittäin, ruskista niitä hieman kaasupolttimolla tai paistamalla hetki kuumalla, pinnoitetulla pannulla.
  5. Voitele leipäviipaleet sitruunavoilla. Asettele päälle siikaviipaleita ja parsaa sekä koristele leivät kirjolohen mädillä ja syötävillä kukilla tai yrteillä. Asettele leivät tarjolle salaattien päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua