SiikakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siikakeitto

Siikakeitto on kevyt ja helppo kalakeitto, jonka liemi suurustetaan ruisjauhoilla paksummaksi. Tarjoa siikakeitto ruisleivän kanssa.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 39,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 300gnahattomia siikafileitä
    • 5-7(400 g)perunaa (vihreä tai keltainen pussi)
    • 2(100 g)porkkanaa
    • 1isosipuli
    • n. 8dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 10valkopippuria
    • 1laakerinlehti

Suurus

    • 1dlvettä
    • 2rklruisjauhoja

Pinnalle

    • 1dltilliä
    • muutama nokarevoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori myös porkkanat ja viipaloi ne. Hienonna kuorittu sipuli. Pane kasvikset kattilaan.
  2. Lisää kattilaan vesi. Kiehauta ja lisää mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kalapalat ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Sekoita vesi ja ruisjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana keiton joukkoon. Sekoita varovasti ja anna keiton kiehua vielä pari minuuttia.
  4. Viimeistele keitto tillillä ja voinokareilla. Tarjoa siikakeitto ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 39,3 kcal164 kJ
  • Proteiinia3,38 g
  • Hiilihydraatteja4,75 g
  • Rasvaa0,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua