• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Siikakeitto

Siikakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 39,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 300gsiikafileitä (pakaste)
    • 5-7(400 g)perunaa (vihreä tai keltainen pussi)
    • 2(100 g)porkkanaa
    • 1isosipuli
    • n. 8dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 10valkopippuria
    • 1laakerinlehti

Suurus

    • 1dlvettä
    • 2rklruisjauhoja

Pinnalle

    • 1dltilliä
    • muutama nokarevoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä siikafileet leikkuulaudalle ja anna niiden sulaa kohmeisiksi.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori myös porkkanat ja viipaloi ne. Hienonna sipuli. Pane kasvikset kattilaan.
  3. Paloittele kohmeiset kalat reiluiksi paloiksi ja nosta palat kasvisten päälle. Kaada vettä kattilaan, niin että kalat juuri peittyvät. Kiehauta ja lisää mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita vesi ja ruisjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana keiton joukkoon. Sekoita varovasti ja anna keiton kiehua pari minuuttia.
  5. Viimeistele keitto tillillä ja voinokareilla. Tarjoa siikakeitto ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 39,3 kcal164 kJ
  • Proteiinia3,38 g
  • Hiilihydraatteja4,75 g
  • Rasvaa0,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua