Tempurasilakat
Tempurataikinaan dipatut silakat friteerataan ihanan rapeiksi kuumassa öljyssä. Tarjoa tempurasilakat raikkaan varhaiskaalisalaatin ja kevätsipulimajoneesin kanssa. Noin 3,40€/annos.*
4-5 annosta30 - 60 min
Ainekset
4-5 annosta
- 500gsilakkafileitä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 1dlvehnäjauhoja leivitykseen
- 1plo(9 dl)rypsiöljyä uppopaistamiseen
Tempurataikina
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 1kananmuna
- 2dlvichyä
Kevätsipulimajoneesi
- 1 1/2dlPirkka kevytmajoneesia
- 1/2pkt(à 100 g)Pirkka suomalaista kevätsipulia hienonnettuna
- 2tllimetinmehua
- 1tllimetin kuorta raastettuna
- 1/4tlmustapippuria
Varhaiskaalisalaatti
- 400gvarhaiskaalia
- 2rkllimetinmehua
- 1tllimetin kuorta raastettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2pkt(à 100 g)Pirkka suomalaista kevätsipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kevätsipulimajoneesin ainekset keskenään. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita limetinmehu ja -kuori, öljy, suola ja pippuri kaalin joukkoon. Nosta salaatti ja majoneesi jääkaappiin tekeytymään.
- Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla. Mittaa vehnäjauhot leivitystä varten lautaselle.
- Sekoita tempurataikinan vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon vichy. Yhdistä jauhoseos munaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa noin 180-asteiseksi. Pyörittele muutama silakka kerrallaan ensin vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen nopeasti tempurataikinaan. Uppopaista kuumassa öljyssä pienissä erissä noin 4 minuuttia, kunnes taikina on kauniin ruskeaa. Tarkkaile öljyn lämpötilaa paistamisen aikana. Nosta tempurasilakat reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.
- Sekoita kevätsipulit varhaiskaalisalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa tempurasilakat varhaiskaalisalaatin ja kevätsipulimajoneesin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi