HaukimurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Haukimureke

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo kalamureke syntyy hauesta eikä pikkuruodoista tarvitse piitata, kun jauhat kalan monitoimikoneella. Koristele mureke juhlavaksi kurkuilla ja versoilla.

    Ainekset

    6 annosta
    500 g
     
    nahatonta haukifileetä
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    kevytmaitoa
    tai
    1 rkl
     
    voita vuoan voitelemiseen
    tai
    n. 1 1/2 rkl
     
    korppujauhoja
    tai

    Pikapikkelöidyt kurkut

    150 g
     
    kurkkua
    tai
    1 rkl
     
    väkiviinaetikkaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    3 rkl
     
    vettä
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Kermaviilikastike

    1 prk (200 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa, sokeria ja mustapippuria
    tai

    Lisäksi

     
    tilliä ja versoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    599 kJ / 144 kcal
    Rasva
    9 g
    josta tyydyttynyttä
    5,4 g
    Hiilihydraatit
    5,2 g
    josta sokereita
    3,2 g
    Proteiini
    9,8 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Paloittele kalafileet monitoimikoneen kulhoon. Poista isoimmat ruodot. Hienonna kalaa hetki leikkuuterällä, jotta ruodot leikkaantuvat pieniksi.

    Mittaa mukaan mausteet, sitruunankuori ja -mehu sekä tilli. Lisää vehnä- ja perunajauhot sekä kananmunat. Anna koneen käydä hetki.

    LIsää murekemassaan kerma ja maito samalla sekoittaen. Sekoita kuohkeaksi.

    Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Levitä murekemassa tasaisesti vuokaan ja tasoita pinta.

    Pane vuoka isomman uunivuoan sisään ja kaada vuokaan kiehuvaa vettä noin murekevuoan puoleen väliin saakka.

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Nosta murekevuoka vesihauteesta ja anna vetäytyä hetki ennen kumoamista.

    Leikkaa kurkku kuutioiksi. Sekoita joukkoon etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset kulhossa.

    Kumoa mureke tarjoiluvadille. Koristele valutetuilla kurkuilla, tillillä ja versoilla. Tarjoa perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,20/kpl
      1,20/l
    • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
      Hinta 3,49/kpl
      17,45/kg
    • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Pirkka Dijon -sinappi 210g
      Hinta 2,55/kpl
      12,14/kg
    • Tillinippu 100g FI
      Hinta 3,69/kpl
      36,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (12 arviota)

    • Aura
      1 vuosi sitten
      Hyvää! 🧚🎣
    • Haukibest
      1 vuosi sitten
      Ihanan raikas ruoka