SillivoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sillivoileipäkakku

Joulun kalapöydän näyttävä sillivoileipäkakku valmistetaan nyt naked caken tapaan siten, että kakun reunat jätetään paljaiksi ilman kuorrutetta. Noin 2,45€/annos*

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 1pkt(420 g)Fazer Uotilan tummaa kalastajanlimppua

Sillitäyte

    • 1prk(250 g/125g)Pirkka Parhaat rapumarinoitua silliä
    • tai
    • 1prk(250 g/125 g)Pirkka Parhaat mätimajoneesisilliä
    • 1rs(200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa

Tillimousse

    • 1rs(200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 1ruukkutilliä hienonnettuna
    • 2tlsitruunanmehua
    • ripaus suolaa
    • ripaus mustapippuria

Kostutukseen

    • 1/2dlvettä
    • 2rklsitruunanmehua

Koristeluun

    • 1(100 g)punasipuli renkaina
    • 1/2prkPirkka isoja kapriksia
    • 8-10laakerinlehteä
    • 8-10maustepippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista sillitäyte. Lusikoi silli ja tuorejuusto monitoimikoneeseen. Hienonna karkeaksi massaksi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Valmista tillimousse. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet.
  3. Leikkaa leivistä reunat ohuelti pois.
  4. Kokoa voileipäkakku suoraan tarjoiluvadille. Laita 3 leipäviipaletta vieri viereen pitkittäin. Kostuta kevyesti vesi-sitruunanmehuseoksella. Levitä päälle puolet sillitäytteestä. Leivitä päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä päälle puolet tillimoussesta. Levitä päälle kolmas leipäkerros ja kostuta jälleen ja levitä sen päälle loput sillitäytteestä. Levitä neljäs kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle loput tillimoussesta. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  5. Koristele kakku sipulirenkailla, kapriksilla, laakerinlehdillä sekä kevyesti rouhituilla maustepippureilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua