• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sinappinen kinkkuleipä

Sinappinen kinkkuleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 203 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Taikina

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja ruishiutaleet. Alusta taikinaan hiivaleipävehnäjauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Suikaloi kinkku. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sivele levyn pinta sinapilla, ripottele päälle puolet suikaloidusta kinkusta ja juustoraasteesta.
  3. Kääri levy rullalle kulmasta aloittaen. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota leivät liinan alla muhkeiksi. Vedä kohonneisiin leipiin terävällä veitsellä varovasti viiltoja.
  4. Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 203 kcal848 kJ
  • Proteiinia9,7 g
  • Hiilihydraatteja24,8 g
  • Rasvaa7,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille