• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinappiperunat

Sinappiperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 130 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 1kguusia perunoita
    • 2tlsuolaa keitinveteen

Sinappikastike

    • 2valkosipulinkynttä
    • 1 1/2dlsinappia
    • 1/2dlPirkka rypsiöljyä
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • ripausmustapippuria
    • 1tlsuolaa
    • tilliä

Lisäksi

    • 1pkt(400 g)Kabanossi-makkaraa, savupekoni

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat hyvin. Kiehauta vesi, lisää suola ja perunat. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois.
  2. Valmista kiehumisen aikana sinappikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sinapin joukkoon öljy, etikka, omenatäysmehu, valkosipuli, mustapippuri, suola ja runsaasti hienonnettua tilliä.
  3. Kuori kuumat perunat tarvittaessa, lohko ja sekoita joukkoon sinappikastike. Ripottele pinnalle vielä runsaasti tilliä. Tarjoa lämpimät sinappiperunat grillattujen makkaroiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 130 kcal544 kJ
  • Proteiinia4,3 g
  • Hiilihydraatteja10,1 g
  • Rasvaa8,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1