Sinihomejuustopeltileipä
- Annosmäärä16 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ihanan juustoinen peltileipä on helppo valmistaa. Taputtele taikina pellille, jaa paloiksi ja kuorruta juustolla ennen paistamista.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
16 palaa
5 dl | vettä tai |
2 rkl | Pirkka Luomu juoksevaa hunajaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
2 dl | tai |
3 dl | tai |
1/2 dl | tai |
n. 3 dl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 ps (150 g) | tai |
2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 520 kJ / 365 kcal |
Rasva | 16 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 39,5 g |
josta sokereita | 4,9 g |
Proteiini | 13,3 g |
Suola | 2,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna vesi mikrossa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Sekoita joukkoon hunaja ja suola. Lisää kuivahiiva, kaurajauhot ja hiutaleet. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.
Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Ruuduta taikina taikinapyörällä pohjaan asti 16 yhtäsuureen palaan.
Kohota liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Ripottele pinnalle juustot. Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä peltileipä pois uunipannusta jäähtymään esimerkiksi leivinritilälle. Tarjoa leipä tuoreena esimerkiksi salaatin kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi jättää juustot kokonaan pois ja leipoa perinteisen peltileivän esimerkiksi aamupalapöytään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteenitonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Pirkka Luomu suomalainen neljän viljan hiutale 700gHinta 1,85/kpl2,64/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,79/kpl4,21/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,29/kpl21,93/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Myllyn Paras 4-viljan pikahiutale 450gHinta 1,19/kpl2,64/kg
- Myllärin Luomu 4-viljan hiutale 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Castello blue sinihomejuusto 150gHinta 3,09/kpl20,60/kg
- Pysyvästi edullinenValio Aura sinihomejuusto 170g palaHinta 2,99/kpl17,59/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(35 arviota)
- yli 60 min3,4(11 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
- yli 60 min4,1(89 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- yli 60 min3,6(130 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (66 arviota)
- Gluteeniton4 vuotta sittenTosi hyvä ohje, kiitos! Piti saada gluteenittomana ja kaapin antimia hyödyntäen joten tein näillä aineksilla: 5 dl piimää (2,5%) 25 g hiivaa 1 rkl hunajaa 1 tl suolaa 2 dl kaurajauhoja 3 dl kaurahiutaleita 0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl Viljatuote tumma gluteeniton jauhoseos 2 dl Semper Fin Mix jauhoseos 170 g Aura-juustoa 100 g cheddaria Aion tehdä jatkossakin!