Poro-kaalikeitto
Poro-kaalikeitto on lihakeitto, joka syntyy alle puolessa tunnissa. Mausta poro-kaalikeitto soijalla ja persiljalla ja tarjoa keiton kylkeen näkkileipää ja juustoa.
4 annostaalle 30 min155 kcal / annos (375g)
Ainekset
4 annosta
- 1rklvoita tai öljyä
- 1lvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 1-2laakerinlehteä
- 5kokonaista maustepippuria
- 1rs(300 g)Pirkka keittojuureksia (tuore)
- 200gPirkka valkokaalia
- 100gPirkka purjoa
Valmistus
alle 30 min- Kuumenna rasva pannussa ja lisää jäinen käristysliha. Ruskista poronkäristys.
- Siirrä lihat kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kiehauta. Leikkaa keittojuuresten porkkanat viipaleiksi ja muut juurekset kuutioiksi. Lisää ne kattilaan. Hienonna persilja.
- Suikaloi kaali juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon. Keitä 10-15 minuuttia. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Lisää purjo kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta soijalla ja persiljalla. Tarjoa lisäksi näkkileipää ja juustoa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 375g100 g
- 155 kcal649 kJ
- Proteiinia 16 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hieman mauton
Mistäs tuo persilja tuohon valmistamiseen tupsahti?
Hei Pers-ilja, ohjeessa mainitut Pirkka keittojuurekset sisältävät myös tuoretta persiljaa.