• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pippuripihvi

Pippuripihvit ovat juhlaruokien kestosuosikki. Tarjoa mehevien pippuripihvien kanssa dijonsinapilla maustettu kermainen kastike.
Pippuripihvi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4pihviä (n. 600 g)hyvin raakakypsynyttä naudan sisä- tai ulkofileetä
    • 2rklkokonaisia mustapippureita
    • 3/4tlsuolaa
    • 2rklkonjakkia

Paistamiseen

    • 2rklvoita
    • 2rklöljyä

Kastike

    • 1tlk(2 dl)kuohukermaa
    • 1rkldijoninsinappia
    • ripaussuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoaksi valmistamista. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Painele pihvejä halutessasi ohuemmiksi ja kierittele pihvit mustapippurirouheessa.
  2. Kuumenna valurautapannu ja siinä voi-öljyseos kullanruskeaksi. Paista kuumassa pannussa 2 pihviä kerrallaan. Paistoaika on 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  3. Ripottele pihveille suolaa. Nosta pihvit takaisin pannuun ja valele konjakilla. Anna konjakin kiehua ja haihtua. Voit myös liekittää pihvit. Nosta pihvit tarjoiluvadille ja peitä foliolla.
  4. Kaada pannuun kerma. Mausta sinapilla sekä ripauksella suolaa. Anna kastikkeen kiehua voimakkaasti kokoon muutama minuutti. Kaada kastike pippuripihvien päälle tai tarjoa erikseen. Tarjoa pippuripihvit lohkoperunoiden, parsakaalin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal929 kJ
  • Proteiinia14,6 g
  • Hiilihydraatteja1,12 g
  • Rasvaa16,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8