Pippuripihvi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
Pippuripihvit | |
---|---|
600 g | naudan sisä- tai ulkofileetä tai |
1 rkl | kokonaisia mustapippureita tai |
1 rkl | kokonaisia viherpippureita tai |
1 rkl | kokonaisia roseepippureita tai |
3/4 tl | suolaa tai |
2 rkl | öljyä ja voita paistamiseen tai |
Kermakastike | |
50 g | voita tai |
1 rkl | tai |
3 dl | tai |
1 rkl | tai |
1 tl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 631 kJ / 392 kcal |
Rasva | 32,1 g |
josta tyydyttynyttä | 17,2 g |
Hiilihydraatit | 5 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 20,2 g |
Suola | 1,6 g |
Valmistus
Sulata kastikkeen voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot ja tilkka kermaa, niin että niistä muodostuu paksuhko muhennos. Lisää loput kermasta kattilaan pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen kastiketta.
Anna kastikkeen hautua alhaisella lämmöllä vähintään 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Lisää kastikkeen joukkoon vasikkafondi ja soija. Keitä vielä 5 minuuttia. Mausta pippurilla.
Mittaa kokonaiset pippurit pieneen valuurautapaistinpannuun ja peitä foliolla. Paahda pippureita pari minuuttia kunnes folion alta alkaa kuulumaan popkornmainen poksahtelu. Poista pannu liedeltä ja kaada paahdetut pippurit suoraan mortteliin. Murskaa pippurit morttelissa rouheaksi muruksi.
Leikkaa fileestä neljä pihviä ja painele niitä hieman litteämmiksi. Ripottele suolaa pihvien molemmille puolille ja pyörittele pihvien reunat murskatussa pippurissa.
Paista voi-öljyseoksessa nätti väri pihvien molemmin puolin. Työnnä digitaalinen paistomittari suurimman pihvin keskelle ja aseta tavoitelämpötila (54 astetta medium rare, 56–58 astetta medium). Jos paistinpannu ei kestä uunia, nosta pihvit uunivuokaan.
Laita pihvit lopuksi paistumaan 150 asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi. Kun haluttu kypsyys on saavutettu ota pihvit pois uunista ja anna niiden vetäytyä leikkuulaudan päällä lämpöisessä paikassa 10 minuuttia. Tarjoa pihvit kermakastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit myös käyttää naudan ulkofilettä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- HK naudan sisäfilee n1,2kgHinta n. 41,94/kpl34,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Meira Viherpippuri kokonainen 15gHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka Vasikkafondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 1,99/kpl13,27/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 gHinta 2,95/kpl226,92/kg
- Santa Maria viherpippuri 7gHinta 2,29/kpl327,14/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(56 arviota)
- yli 60 min3,8(71 arviota)
- yli 60 min3,6(63 arviota)
- yli 60 min4,1(21 arviota)
- 30 - 60 min3,9(93 arviota)
- yli 60 min4,1(22 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min3,3(3 arviota)
Arvostele resepti
- Jan1 vuosi sittenMä teen aina pippuripihvit härän sisäfileestä,siitä tulee kaikkein parhaimmat
- Hätilän Guru2 vuotta sittenE-RIT-TÄIN hyvä ja onnistunut resepti! Teen toistekin. Lihalämpömittari 57:ssa.