Pippuripihvi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Täydellisen pippuripihvin salaisuus piilee pippurien paistamisessa ja pihvien viimeistelyssä uunissa. Tarjoa pihvit paksun kermakastikkeen kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Pippuripihvit
- 600 g naudan sisä- tai ulkofileetä
- 1 rkl kokonaisia mustapippureita
- 1 rkl kokonaisia viherpippureita
- 1 rkl kokonaisia roseepippureita
- 3/4 tl suolaa
- 2 rkl öljyä ja voita paistamiseen
Kermakastike
- 50 g voita
- 1 rkl Pirkka vehnäjauhoja
- 3 dl Pirkka kuohukermaa
- 1 rkl Pirkka vasikkafondia
- 1 tl Pirkka japanilaista soijakastiketta
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia1 630 kJ / 392 kcal
- Rasva32,1 g
- josta tyydyttynyttä17,2 g
- Hiilihydraatit4,9 g
- josta sokereita2,6 g
- Proteiini20,2 g
- Suola1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sulata kastikkeen voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot ja tilkka kermaa, niin että niistä muodostuu paksuhko muhennos. Lisää loput kermasta kattilaan pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen kastiketta.
- Anna kastikkeen hautua alhaisella lämmöllä vähintään 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Lisää kastikkeen joukkoon vasikkafondi ja soija. Keitä vielä 5 minuuttia. Mausta pippurilla.
- Mittaa kokonaiset pippurit pieneen valuurautapaistinpannuun ja peitä foliolla. Paahda pippureita pari minuuttia kunnes folion alta alkaa kuulumaan popkornmainen poksahtelu. Poista pannu liedeltä ja kaada paahdetut pippurit suoraan mortteliin. Murskaa pippurit morttelissa rouheaksi muruksi.
- Leikkaa fileestä neljä pihviä ja painele niitä hieman litteämmiksi. Ripottele suolaa pihvien molemmille puolille ja pyörittele pihvien reunat murskatussa pippurissa.
- Paista voi-öljyseoksessa nätti väri pihvien molemmin puolin. Työnnä digitaalinen paistomittari suurimman pihvin keskelle ja aseta tavoitelämpötila (54 astetta medium rare, 56–58 astetta medium). Jos paistinpannu ei kestä uunia, nosta pihvit uunivuokaan.
- Laita pihvit lopuksi paistumaan 150 asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi. Kun haluttu kypsyys on saavutettu ota pihvit pois uunista ja anna niiden vetäytyä leikkuulaudan päällä lämpöisessä paikassa 10 minuuttia. Tarjoa pihvit kermakastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit myös käyttää naudan ulkofilettä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,89/kpl5,78/l
- Pirkka Vasikkafondi 180mlHinta 3,25/kpl18,06/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 2,09/kpl13,93/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 gHinta 2,95/kpl226,92/kg
- Meira Viherpippuri kokonainen 15gHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,99/kpl9,06/l
- Plussa-etu −13 %Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl7,58/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (8,76/l)
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- House of Asia Premium Soijakastike 150mlHinta 3,69/kpl24,60/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,5(73 arviota)
- alle 15 min3,9(16 arviota)
- alle 30 min4,1(23 arviota)
- alle 30 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min4,0(117 arviota)
- alle 15 min3,0(2 arviota)
- 30 - 60 min3,3(4 arviota)
- Videoyli 60 min3,7(81 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (39 arviota)
- Eetu11 kuukautta sittenHyvä ja toimiva
- Jan2 vuotta sittenMä teen aina pippuripihvit härän sisäfileestä,siitä tulee kaikkein parhaimmat
- Hätilän Guru4 vuotta sittenE-RIT-TÄIN hyvä ja onnistunut resepti! Teen toistekin. Lihalämpömittari 57:ssa.