• Erityisruokavaliot

Viikonlopun kasslerpaisti ja kermainen kastike

Viikonlopun kasslerpaisti ja kermainen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 76,6 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1(n. 1 kg)kasslerpaisti, marinoitu
    • 2sipulia
    • 2porkkanaa

Vadille lisäksi

    • keitettyä parsakaalia
    • 1tlk(227 g)ananasviipaleita
    • kirsikkatomaatteja

Kastike

    • 1dlpaistolientä (rasva kuorittu pois pinnalta)
    • 2dlvettä
    • 2 1/2rklvehnäjauhoja
    • 1/2dlananastölkin lientä
    • 1rklsinappia
    • 1/2dlruokakermaa tai kasvirasvasekoitetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kypsennä kasslerpaisti muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää vuokaan paistin ympärille kuoritut sipulit ja porkkanat. Kun paistin sisälämpötila on noin 80 astetta, ota vuoka pois uunista ja peitä se foliolla.
  2. Anna paistin vetätyä foliossa noin 15 minuuttia ennen viipalointia. Valmista vuokaan valuneesta liemestä kastike.
  3. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi isolle vadille. Lisää vadille lämmintä parsakaalia ja kuutioitua porkkanaa. Valuta ananasviipaleet liemestään, mutta säästä liemi kastiketta varten.
  4. Koristele vati ananaksella ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, kastiketta ja salaattia.
  5. Kastike:Kuumenna siivilöity paistoliemi kattilassa. Sekoita keskenään vesi ja vehnäjauhot. Kaada seos tasaisena nauhana kiehuvan liemen joukkoon. Sekoita hyvin. Anna kiehua vähintään 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää ananasliemi, sinappi ja ruokakerma tai kasvirasvasekoite. Kuumenna kastike.

Ravintosisältö per 100 g

  • 76,6 kcal321 kJ
  • Proteiinia3,96 g
  • Hiilihydraatteja7,05 g
  • Rasvaa3,75 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • Pöhkö28.10.2016

    Missä paketti ja sen ohje???

  • K-Kuluttajapalvelu28.10.2016

    Hei Pöhkö! Kassler kypsennetään kokonaisena 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg.