Viikonlopun kasslerpaisti ja kermainen kastike
Kasslerpaistin kanssa maistuu herkullisen pehmeä kermakastike.
yli 60 min76,6 kcal / 100 g
Ainekset
- 1(n. 1 kg)kasslerpaisti, marinoitu
- 2sipulia
- 2porkkanaa
Vadille lisäksi
- keitettyä parsakaalia
- 1tlk(227 g)ananasviipaleita
- kirsikkatomaatteja
Kastike
- 1dlpaistolientä (rasva kuorittu pois pinnalta)
- 2dlvettä
- 2 1/2rklvehnäjauhoja
- 1/2dlananastölkin lientä
- 1rklsinappia
- 1/2dlruokakermaa tai kasvirasvasekoitetta
Valmistus
yli 60 min- Kypsennä kasslerpaisti muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää vuokaan paistin ympärille kuoritut sipulit ja porkkanat. Kun paistin sisälämpötila on noin 80 astetta, ota vuoka pois uunista ja peitä se foliolla.
- Anna paistin vetätyä foliossa noin 15 minuuttia ennen viipalointia. Valmista vuokaan valuneesta liemestä kastike.
- Kastike:Kuumenna siivilöity paistoliemi kattilassa. Sekoita keskenään vesi ja vehnäjauhot. Kaada seos tasaisena nauhana kiehuvan liemen joukkoon. Sekoita hyvin. Anna kiehua vähintään 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää ananasliemi, sinappi ja ruokakerma tai kasvirasvasekoite. Kuumenna kastike.
- Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi isolle vadille. Lisää vadille lämmintä parsakaalia ja halutessasi kuutioitua porkkanaa. Valuta ananasviipaleet liemestään, mutta säästä liemi kastiketta varten.
- Koristele vati ananaksella ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, kastiketta ja salaattia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 76,6 kcal321 kJ
- Proteiinia 3,96 g
- Hiilihydraatteja7,05 g
- Rasvaa3,75 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Miksi tässä ohjeessa ei kerrota mitä sipulille tehdään? Kokonaisina lihan kanssa vai lohkoina? Ne jätetään sellaisinaan tajoiluastiaan? Porkanat kokonaisina lihan kanssa ja ne samat sitten kuutioidaan vuokaan tarjoiltevaksi?
Amatööri, vuokaan valunut liemi siivilöidään eli sipuleita ei laiteta vadille paistin kanssa. Kuutioidut porkkanat voi halutessaan laittaa tarjolle paistin kanssa.
Missä paketti ja sen ohje???
Hei Pöhkö! Kassler kypsennetään kokonaisena 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg.