Palvelussa häiriötilanne, osa mobiilisovelluksen toiminnallisuuksista tilapäisesti poissa käytöstä. Korjaamme asiaa!
SiskonmakkarakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siskonmakkarakeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen siskonmakkarakeitto on monen suosikkiarkiruoka. Maukas keitto valmistuu helposti valmiista keittojuureksista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 pkt (à 300 g)
 
tai
n. 1 l
 
vettä
tai
1
 
kasvisliemikuutio
tai
n. 15 kpl
 
maustepippureita
tai
6
 
tai
500 g
 
keittojuureksia (pakaste)
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
357 kJ / 86 kcal
Rasva
5,7 g
josta tyydyttynyttä
2,8 g
Hiilihydraatit
4,7 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
3,4 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit.

Kuori ja kuutioi perunat. Pane ne kiehumaan 10–15 minuutiksi. Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.

Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys. Silppua keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −7 %
    Pirkka Siskonmakkara 300g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    8,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,69/kpl (8,97/kg)
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Apetit kotimaiset juureskuutiot 500g pakaste
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Wursti Siskonmakkara 500g
    Hinta 5,15/kpl
    10,30/kg
  • Wigren Siskonmakkara Pallero 250g
    Hinta 4,35/kpl
    17,40/kg
  • Maggi 80g Kasvisliemi 8 palaa
    Hinta 1,55/kpl
    19,38/kg
  • Herbamare kasviliemikuutio 8x9,5g luomu ei lisättyä suolaa
    Hinta 3,29/kpl
    43,29/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
  • Muumi yleisperuna 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Peruna Annabelle kg
    Hinta 1,29/kg
  • Apetit keittojuurekset 200g pakaste
    Hinta 0,79/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka keittojuurekset 200g pakaste
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,59/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (532 arviota)

  • Walde
    1 kuukausi sitten
    Aivan huippu. Tuli mummon tekemät lapsuuden ruoat mieleen
  • Emppu
    1 vuosi sitten
    Kannattaa ostaa mieluummin Pirkka Keittojuurekset tuore juuresten osastolta. Ei tule kun euron kalliimmaksi pakaste vihanneksiin verrattuna ja tulee sitäpäitsi myös persilja siinä samassa paketissa.
  • Emppu
    1 vuosi sitten
    Jää usein niin, että siskonmakkara jää hieman raa'aksi ja peruna turhan kypsäksi. Täytyy varmaan jatkossa heittää makkarat joukkoon aikaisemmin.
  • Kirsin keittiössä
    1 vuosi sitten
    Itse laitan kaikki ainekset kattilaan sekä mausteet ja kuoresta puristetun siskonmakkaran. Kiehumaan vaan noin 20 minuutiksi ja valmista nautittavaksi.
  • Kotikikki
    1 vuosi sitten
    Niin mutta lisäät vielä purkillisen kuohukermaa Lientä aluksi vähö vähemmän.Sitten se vasta herkkua on
  • Suhari
    1 vuosi sitten
    Minä teen aina vihanneksista, koska mielestäni maku on niin parempi. Sipulia, porkkanaa, lanttua, perunaa, selleriä ja lihaliemikuutiot määrän mukaan. Pippurit ja laakerinlehti joukkoon ja lopuksi puristellut siskonmakkarat. Itselle osaan tehdä sopivan määrän, mutta jos tulee vieraita niin aina loppuu kesken.
  • varpum
    1 vuosi sitten
    Erittäin hyvää, nopea ja helppo valmistaa (yksinäisen ihmisen keitto-ateriaksi ja riittää useammalle päivälle)Itse valmistan tämän koko määrän lauantaisin tulevalle viikolle, jaan kolmeen pakasterasiaan ja syön ensimmäisen rasiallisen maanantaisin ja jaan loput pari, joka toiselle päivälle. Teen toisen Pirkka-ohjeen mukaisen keiton (jauhelihakeiton) samoin ja näin minulla on tulevalle viikolle valmiina kolme hyvää ja maukasta keitto-ateriaa kuudelle arkipäivän lounaalle. Keitot voi myös ottaa evääksi mukaan ja lämmittää yöpaikan mikrossa. Suosittelen
  • Cayennea maun mukaan.
    1 vuosi sitten
    Mikakokki ja äidin kulta. Inhosin kouluajan siskonmakkarakeittoa, koska kuorineen soppaan leikeltynä kuori kiristyy pullistuvan makkaran sisälle. Lopputlos näyttää samalta kuin liian tiukkaan uimapukuun ahtautunut auringonottaja. Kannattaa puristella pallerot ja käyttää pannulla väriä saaneina ilman kuorta. Koska siskonmakkarat ovat hieman makeitakin, pistän sopan sekaan purkillisen hapankaalta tai valkosipulihapankaanta. Antaa kivasti happoa keittoon.
  • Raija
    1 vuosi sitten
    Ihan parasta ❤️
  • Amatöörikokki
    2 vuotta sitten
    Mistä löytää 600g siskonmakkaroita jos myydään vain 400-500g paketeissa? Todella hyvä soppa ja maistuu aina.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Amatöörikokki, reseptiin voi käyttää esimerkiksi kaksi 300 gramman pakettia Pirkka siskonmakkaroita (yhteensä 600 g).
  • Teemu
    2 vuotta sitten
    Hyvää tulee 👍
  • Kokeilija
    2 vuotta sitten
    Tein eilen viisi litraa siskosoppaa. Laitoin neljä kasvisliemikuutiota. Paprikaa, kaksi pussia sekavihanneksia. Paistoin siskopallerot. Laakerinlehtiä, pippuria. Tuli tosi hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Foodpreppailija, kiitos kysymyksestä! Voit pakastaa siskonmakkarakeittoa turvallisin mielin.
  • Foodpreppailija
    2 vuotta sitten
    Voiko tätä keittoa pakastaa jäähtymisen jälkeen? Menevätkö keitossa olrvat siskonmakkarat pilalle pakkasessa?
  • Lehtikaalia lisäksi
    3 vuotta sitten
    Laitan itse nykyään siskonmakkarakeittoon lehtikaalia, se sopii siihen hyvin. Oikeastaan ainoa ruoka mihin lehtikaalia käytän vaikka se on terveellistä, koska se on tuoreena tai puolikypsänä mielestäni sitkeää. Italiassa lehtikaalin sukulaista cavolo neroa on käytetty perinteisesti talvella padoissa ja keitoissa. Muuten ihan tavallinen siskonmakkarakeitto, mutta lisään koko pussillisen lehtikaalia. Se voi tuntua ensin isolta määrältä, mutta lehdet pehmiävät keitossa eikä sitä ole minusta liikaa. Lehtikaalin lehdet pitää vain pestä, paksut lehtiruodot pitää tietysti poistaa, ja nypin pehmeät lehdet paloiksi. Lehtikaali homehtuu nopeasti, joten sitä ei kannata säilyttää jääkaapissa pussissa kovin pitkään.
  • Tero Soppanen
    4 vuotta sitten
    Olen lisännyt keittoon ripauksen cayennepippuria se antaa keitolle mukavasti lämmittävän soundin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kokki kokelas, kyllä perunat kuoritaan reseptin mukaan. Keitoissa kannattaa käyttää perunat kuorittuina.
  • Kokki kokelas
    4 vuotta sitten
    Kait ne perunat kuoritaan ensin?
  • Pikakokki
    4 vuotta sitten
    Keittojuurespussi perunan kera toimii tässä myös mainiosti ja nopeuttaa valmistusta, 20 min ja koko soppa valmis. Hyvää oli, ainakin tuoreista Lihajalosteen siskonmakkaroista tehtynä!
  • Tapsa
    5 vuotta sitten
    Lisään vielä että tein kerran eläkkeelle jäätyäni mökillä tätä soppii ihan juureksista sunnuntaina. Ison kattilan. Ma alkoi risusavotta. Soppa oli hyvää mutta torstaina tuli mittari täyteen. Rajansa kaikella.
  • Tapiolan Tapsa
    5 vuotta sitten
    Hjuvä ohje. Jos aikaa on voihan tehdä ihan juureksista. Muuten lähiöjärjen käyttökin on sallittu näitä ohjeita kokeillessa.
  • Mielensä pahoittanut
    5 vuotta sitten
    Liian vähän vettä.
  • Pullea
    6 vuotta sitten
    Olen hiukan vanhanaikainen, joten kuorin porkkanaa ja lanttua, sekä sipulia, tai purjoa perunoiden lisäksi . Esin freesaan juurekset kattilassa , pienessä öljytilkkasessa, sen jälkeen vesi, liha-tai kasvisliemi, maustepippuri ja laakerinlehti. Kun juurekset ovat kypsät, lisään siskonmakkarat puristamalla ne palasiksi suoraan keittoon. Tarkistan vielä suolan, koska joskus makkarat ovat aika suolaisia, eli jos suolaa on liikaa, lisään vähän nestettä.
  • matiaspappa
    6 vuotta sitten
    Pieni purkki tomaattipyrettä antaa mukavan pikantin, rivakan lisämaun keittoon. Hyvää tuli. Söimme juniorin kanssa itsemme tinkeiksi tätä "pompula" keittoo.
  • äidin kulta
    6 vuotta sitten
    Moni inhoaa siskonkeittoo sen takia kun miltä se näyttää.Niin minäkin.Äitini ohje oli että nää siskot ruskistetaan kokonaisina pannulla ja sen jälkeen saksilla pätkitään keittoon.Vaimoni ja tyttäreni ovat tämän jälkeen rakastuneet keittoon.Kokeilkaa!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    mikakokki, K-Menu siskonmakkaroiden kuori keinosuolikuorta, jonka voi halutessaan syödä. Kuori ei toki koostumukseltaan välttämättä ole erityisen miellyttävä. Välitän eteenpäin toiveesi asian merkitsemisestä tuotepakkaukseen.
  • mikakokki
    7 vuotta sitten
    voisitteko ilmoitta paketissa onko luonnonkuori, voiko sen syödä.
  • Siskon mies
    8 vuotta sitten
    Jos siskon makkaroita keittää 10 min,niin niistä tulee "kovia" siis 4-5 min, riittää hyvin
  • c
    8 vuotta sitten
    Kokeilin kaksi kertaa ensin tällä reseptillä seuraavaksi muuntelin hieman mausteita lisäillen. Laitoin 2 lihaliemikuutiota ja hieman suolaa vielä päälle. Tokalla kerralla parempi omaan makuun.