SiskonmakkarakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on monen suosikkiruoka, joka valmistuu helposti valmiista keittojuureksista. Tämäkin resepti vain n. 0,95€/annos*.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 270 kcal / annos (360g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1lvettä
    • 1Pirkka kasvisliemikuutio
    • n. 15kplmaustepippureita
    • 6perunaa
    • 1/2ps(à 1 kg)K-Menu keittojuureksia
    • persiljaa

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Pane ne kiehumaan 10-15 minuutiksi. Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.
  3. Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys. Silppua keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia11,9 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa17,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 130 arvostelua
  • Tapsa12.3.2019

    Lisään vielä että tein kerran eläkkeelle jäätyäni mökillä tätä soppii ihan juureksista sunnuntaina. Ison kattilan. Ma alkoi risusavotta. Soppa oli hyvää mutta torstaina tuli mittari täyteen. Rajansa kaikella.

  • Tapiolan Tapsa12.3.2019

    Hjuvä ohje. Jos aikaa on voihan tehdä ihan juureksista. Muuten lähiöjärjen käyttökin on sallittu näitä ohjeita kokeillessa.

  • Möm27.2.2019

    Siskolla ei makkarat riitä

  • Mielensä pahoittanut25.2.2019

    Liian vähän vettä.

  • Pullea23.8.2018

    Olen hiukan vanhanaikainen, joten kuorin porkkanaa ja lanttua, sekä sipulia, tai purjoa perunoiden lisäksi . Esin freesaan juurekset kattilassa , pienessä öljytilkkasessa, sen jälkeen vesi, liha-tai kasvisliemi, maustepippuri ja laakerinlehti. Kun juurekset ovat kypsät, lisään siskonmakkarat puristamalla ne palasiksi suoraan keittoon. Tarkistan vielä suolan, koska joskus makkarat ovat aika suolaisia, eli jos suolaa on liikaa, lisään vähän nestettä.

  • matiaspappa15.2.2018

    Pieni purkki tomaattipyrettä antaa mukavan pikantin, rivakan lisämaun keittoon. Hyvää tuli. Söimme juniorin kanssa itsemme tinkeiksi tätä "pompula" keittoo.

  • äidin kulta31.12.2017

    Moni inhoaa siskonkeittoo sen takia kun miltä se näyttää.Niin minäkin.Äitini ohje oli että nää siskot ruskistetaan kokonaisina pannulla ja sen jälkeen saksilla pätkitään keittoon.Vaimoni ja tyttäreni ovat tämän jälkeen rakastuneet keittoon.Kokeilkaa!!

  • K-Kuluttajapalvelu21.2.2017

    mikakokki, K-Menu siskonmakkaroiden kuori keinosuolikuorta, jonka voi halutessaan syödä. Kuori ei toki koostumukseltaan välttämättä ole erityisen miellyttävä. Välitän eteenpäin toiveesi asian merkitsemisestä tuotepakkaukseen.

  • mikakokki21.2.2017

    voisitteko ilmoitta paketissa onko luonnonkuori, voiko sen syödä.

  • Siskon mies14.3.2016

    Jos siskon makkaroita keittää 10 min,niin niistä tulee "kovia" siis 4-5 min, riittää hyvin

  • c1.2.2016

    Kokeilin kaksi kertaa ensin tällä reseptillä seuraavaksi muuntelin hieman mausteita lisäillen. Laitoin 2 lihaliemikuutiota ja hieman suolaa vielä päälle. Tokalla kerralla parempi omaan makuun.