Siskonmakkarakeitto
Siskonmakkarakeitto on monen suosikkiruoka, joka valmistuu helposti valmiista keittojuureksista. Tämäkin resepti vain n. 0,95€/annos*.
6 annosta30 - 60 min270 kcal / annos (360g)
Ainekset
6 annosta
- 600gsiskonmakkaroita
- n. 1lvettä
- 1Pirkka kasvisliemikuutio
- n. 15kplmaustepippureita
- 6perunaa
- 1/2ps(à 1 kg)K-Menu keittojuureksia
- persiljaa
Lisäksi
- ruispalaleipää
- K-Menu voi+kasviöljylevitettä
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit.
- Kuori ja kuutioi perunat. Pane ne kiehumaan 10-15 minuutiksi. Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.
- Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys. Silppua keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 360g100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 11,9 g
- Hiilihydraatteja14,8 g
- Rasvaa17,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tein eilen viisi litraa siskosoppaa. Laitoin neljä kasvisliemikuutiota. Paprikaa, kaksi pussia sekavihanneksia. Paistoin siskopallerot. Laakerinlehtiä, pippuria. Tuli tosi hyvää.
Voiko tätä keittoa pakastaa jäähtymisen jälkeen? Menevätkö keitossa olrvat siskonmakkarat pilalle pakkasessa?
Foodpreppailija, kiitos kysymyksestä! Voit pakastaa siskonmakkarakeittoa turvallisin mielin.
Laitan itse nykyään siskonmakkarakeittoon lehtikaalia, se sopii siihen hyvin. Oikeastaan ainoa ruoka mihin lehtikaalia käytän vaikka se on terveellistä, koska se on tuoreena tai puolikypsänä mielestäni sitkeää. Italiassa lehtikaalin sukulaista cavolo neroa on käytetty perinteisesti talvella padoissa ja keitoissa. Muuten ihan tavallinen siskonmakkarakeitto, mutta lisään koko pussillisen lehtikaalia. Se voi tuntua ensin isolta määrältä, mutta lehdet pehmiävät keitossa eikä sitä ole minusta liikaa. Lehtikaalin lehdet pitää vain pestä, paksut lehtiruodot pitää tietysti poistaa, ja nypin pehmeät lehdet paloiksi. Lehtikaali homehtuu nopeasti, joten sitä ei kannata säilyttää jääkaapissa pussissa kovin pitkään.
Olen lisännyt keittoon ripauksen cayennepippuria se antaa keitolle mukavasti lämmittävän soundin.
Kait ne perunat kuoritaan ensin?
Kokki kokelas, kyllä perunat kuoritaan reseptin mukaan. Keitoissa kannattaa käyttää perunat kuorittuina.
Keittojuurespussi perunan kera toimii tässä myös mainiosti ja nopeuttaa valmistusta, 20 min ja koko soppa valmis. Hyvää oli, ainakin tuoreista Lihajalosteen siskonmakkaroista tehtynä!
Lisään vielä että tein kerran eläkkeelle jäätyäni mökillä tätä soppii ihan juureksista sunnuntaina. Ison kattilan. Ma alkoi risusavotta. Soppa oli hyvää mutta torstaina tuli mittari täyteen. Rajansa kaikella.
Hjuvä ohje. Jos aikaa on voihan tehdä ihan juureksista. Muuten lähiöjärjen käyttökin on sallittu näitä ohjeita kokeillessa.
Siskolla ei makkarat riitä
Liian vähän vettä.
Olen hiukan vanhanaikainen, joten kuorin porkkanaa ja lanttua, sekä sipulia, tai purjoa perunoiden lisäksi . Esin freesaan juurekset kattilassa , pienessä öljytilkkasessa, sen jälkeen vesi, liha-tai kasvisliemi, maustepippuri ja laakerinlehti. Kun juurekset ovat kypsät, lisään siskonmakkarat puristamalla ne palasiksi suoraan keittoon. Tarkistan vielä suolan, koska joskus makkarat ovat aika suolaisia, eli jos suolaa on liikaa, lisään vähän nestettä.
Pieni purkki tomaattipyrettä antaa mukavan pikantin, rivakan lisämaun keittoon. Hyvää tuli. Söimme juniorin kanssa itsemme tinkeiksi tätä "pompula" keittoo.
Moni inhoaa siskonkeittoo sen takia kun miltä se näyttää.Niin minäkin.Äitini ohje oli että nää siskot ruskistetaan kokonaisina pannulla ja sen jälkeen saksilla pätkitään keittoon.Vaimoni ja tyttäreni ovat tämän jälkeen rakastuneet keittoon.Kokeilkaa!!
mikakokki, K-Menu siskonmakkaroiden kuori keinosuolikuorta, jonka voi halutessaan syödä. Kuori ei toki koostumukseltaan välttämättä ole erityisen miellyttävä. Välitän eteenpäin toiveesi asian merkitsemisestä tuotepakkaukseen.
voisitteko ilmoitta paketissa onko luonnonkuori, voiko sen syödä.
Jos siskon makkaroita keittää 10 min,niin niistä tulee "kovia" siis 4-5 min, riittää hyvin
Kokeilin kaksi kertaa ensin tällä reseptillä seuraavaksi muuntelin hieman mausteita lisäillen. Laitoin 2 lihaliemikuutiota ja hieman suolaa vielä päälle. Tokalla kerralla parempi omaan makuun.