Siskonmakkarakeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen siskonmakkarakeitto on monen suosikkiarkiruoka. Maukas keitto valmistuu helposti valmiista keittojuureksista.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 pkt (à 300 g) | tai |
n. 1 l | vettä tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
n. 15 kpl | maustepippureita tai |
6 | tai |
500 g | keittojuureksia (pakaste) tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 357 kJ / 86 kcal |
Rasva | 5,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 4,7 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit.
Kuori ja kuutioi perunat. Pane ne kiehumaan 10–15 minuutiksi. Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.
Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys. Silppua keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −7 %Pirkka Siskonmakkara 300gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl8,33/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (8,97/kg)
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Apetit kotimaiset juureskuutiot 500g pakasteHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Wursti Siskonmakkara 500gHinta 5,15/kpl10,30/kg
- Wigren Siskonmakkara Pallero 250gHinta 4,35/kpl17,40/kg
- Maggi 80g Kasvisliemi 8 palaaHinta 1,55/kpl19,38/kg
- Herbamare kasviliemikuutio 8x9,5g luomu ei lisättyä suolaaHinta 3,29/kpl43,29/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- Apetit keittojuurekset 200g pakasteHinta 0,79/kpl3,95/kg
- Pirkka keittojuurekset 200g pakasteHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Järvikylä persilja rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,59/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(8 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- alle 30 min3,7(36 arviota)
- 30 - 60 min4,0(42 arviota)
- yli 60 min3,7(129 arviota)
- 30 - 60 min2,7(42 arviota)
- 30 - 60 min3,0(14 arviota)
- alle 30 min3,9(217 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (532 arviota)
- Walde1 kuukausi sittenAivan huippu. Tuli mummon tekemät lapsuuden ruoat mieleen
- Emppu1 vuosi sittenKannattaa ostaa mieluummin Pirkka Keittojuurekset tuore juuresten osastolta. Ei tule kun euron kalliimmaksi pakaste vihanneksiin verrattuna ja tulee sitäpäitsi myös persilja siinä samassa paketissa.
- Emppu1 vuosi sittenJää usein niin, että siskonmakkara jää hieman raa'aksi ja peruna turhan kypsäksi. Täytyy varmaan jatkossa heittää makkarat joukkoon aikaisemmin.
- Kirsin keittiössä1 vuosi sittenItse laitan kaikki ainekset kattilaan sekä mausteet ja kuoresta puristetun siskonmakkaran. Kiehumaan vaan noin 20 minuutiksi ja valmista nautittavaksi.
- Kotikikki1 vuosi sittenNiin mutta lisäät vielä purkillisen kuohukermaa Lientä aluksi vähö vähemmän.Sitten se vasta herkkua on
- Suhari1 vuosi sittenMinä teen aina vihanneksista, koska mielestäni maku on niin parempi. Sipulia, porkkanaa, lanttua, perunaa, selleriä ja lihaliemikuutiot määrän mukaan. Pippurit ja laakerinlehti joukkoon ja lopuksi puristellut siskonmakkarat. Itselle osaan tehdä sopivan määrän, mutta jos tulee vieraita niin aina loppuu kesken.
- varpum1 vuosi sittenErittäin hyvää, nopea ja helppo valmistaa (yksinäisen ihmisen keitto-ateriaksi ja riittää useammalle päivälle)Itse valmistan tämän koko määrän lauantaisin tulevalle viikolle, jaan kolmeen pakasterasiaan ja syön ensimmäisen rasiallisen maanantaisin ja jaan loput pari, joka toiselle päivälle. Teen toisen Pirkka-ohjeen mukaisen keiton (jauhelihakeiton) samoin ja näin minulla on tulevalle viikolle valmiina kolme hyvää ja maukasta keitto-ateriaa kuudelle arkipäivän lounaalle. Keitot voi myös ottaa evääksi mukaan ja lämmittää yöpaikan mikrossa. Suosittelen
- Cayennea maun mukaan.1 vuosi sittenMikakokki ja äidin kulta. Inhosin kouluajan siskonmakkarakeittoa, koska kuorineen soppaan leikeltynä kuori kiristyy pullistuvan makkaran sisälle. Lopputlos näyttää samalta kuin liian tiukkaan uimapukuun ahtautunut auringonottaja. Kannattaa puristella pallerot ja käyttää pannulla väriä saaneina ilman kuorta. Koska siskonmakkarat ovat hieman makeitakin, pistän sopan sekaan purkillisen hapankaalta tai valkosipulihapankaanta. Antaa kivasti happoa keittoon.
- Raija1 vuosi sittenIhan parasta ❤️
- Amatöörikokki2 vuotta sittenMistä löytää 600g siskonmakkaroita jos myydään vain 400-500g paketeissa? Todella hyvä soppa ja maistuu aina.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAmatöörikokki, reseptiin voi käyttää esimerkiksi kaksi 300 gramman pakettia Pirkka siskonmakkaroita (yhteensä 600 g).
- Teemu2 vuotta sittenHyvää tulee 👍
- Kokeilija2 vuotta sittenTein eilen viisi litraa siskosoppaa. Laitoin neljä kasvisliemikuutiota. Paprikaa, kaksi pussia sekavihanneksia. Paistoin siskopallerot. Laakerinlehtiä, pippuria. Tuli tosi hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenFoodpreppailija, kiitos kysymyksestä! Voit pakastaa siskonmakkarakeittoa turvallisin mielin.
- Foodpreppailija2 vuotta sittenVoiko tätä keittoa pakastaa jäähtymisen jälkeen? Menevätkö keitossa olrvat siskonmakkarat pilalle pakkasessa?
- Lehtikaalia lisäksi3 vuotta sittenLaitan itse nykyään siskonmakkarakeittoon lehtikaalia, se sopii siihen hyvin. Oikeastaan ainoa ruoka mihin lehtikaalia käytän vaikka se on terveellistä, koska se on tuoreena tai puolikypsänä mielestäni sitkeää. Italiassa lehtikaalin sukulaista cavolo neroa on käytetty perinteisesti talvella padoissa ja keitoissa. Muuten ihan tavallinen siskonmakkarakeitto, mutta lisään koko pussillisen lehtikaalia. Se voi tuntua ensin isolta määrältä, mutta lehdet pehmiävät keitossa eikä sitä ole minusta liikaa. Lehtikaalin lehdet pitää vain pestä, paksut lehtiruodot pitää tietysti poistaa, ja nypin pehmeät lehdet paloiksi. Lehtikaali homehtuu nopeasti, joten sitä ei kannata säilyttää jääkaapissa pussissa kovin pitkään.
- Tero Soppanen4 vuotta sittenOlen lisännyt keittoon ripauksen cayennepippuria se antaa keitolle mukavasti lämmittävän soundin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokki kokelas, kyllä perunat kuoritaan reseptin mukaan. Keitoissa kannattaa käyttää perunat kuorittuina.
- Kokki kokelas4 vuotta sittenKait ne perunat kuoritaan ensin?
- Pikakokki4 vuotta sittenKeittojuurespussi perunan kera toimii tässä myös mainiosti ja nopeuttaa valmistusta, 20 min ja koko soppa valmis. Hyvää oli, ainakin tuoreista Lihajalosteen siskonmakkaroista tehtynä!
- Tapsa5 vuotta sittenLisään vielä että tein kerran eläkkeelle jäätyäni mökillä tätä soppii ihan juureksista sunnuntaina. Ison kattilan. Ma alkoi risusavotta. Soppa oli hyvää mutta torstaina tuli mittari täyteen. Rajansa kaikella.
- Tapiolan Tapsa5 vuotta sittenHjuvä ohje. Jos aikaa on voihan tehdä ihan juureksista. Muuten lähiöjärjen käyttökin on sallittu näitä ohjeita kokeillessa.
- Mielensä pahoittanut5 vuotta sittenLiian vähän vettä.
- Pullea6 vuotta sittenOlen hiukan vanhanaikainen, joten kuorin porkkanaa ja lanttua, sekä sipulia, tai purjoa perunoiden lisäksi . Esin freesaan juurekset kattilassa , pienessä öljytilkkasessa, sen jälkeen vesi, liha-tai kasvisliemi, maustepippuri ja laakerinlehti. Kun juurekset ovat kypsät, lisään siskonmakkarat puristamalla ne palasiksi suoraan keittoon. Tarkistan vielä suolan, koska joskus makkarat ovat aika suolaisia, eli jos suolaa on liikaa, lisään vähän nestettä.
- matiaspappa6 vuotta sittenPieni purkki tomaattipyrettä antaa mukavan pikantin, rivakan lisämaun keittoon. Hyvää tuli. Söimme juniorin kanssa itsemme tinkeiksi tätä "pompula" keittoo.
- äidin kulta6 vuotta sittenMoni inhoaa siskonkeittoo sen takia kun miltä se näyttää.Niin minäkin.Äitini ohje oli että nää siskot ruskistetaan kokonaisina pannulla ja sen jälkeen saksilla pätkitään keittoon.Vaimoni ja tyttäreni ovat tämän jälkeen rakastuneet keittoon.Kokeilkaa!!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenmikakokki, K-Menu siskonmakkaroiden kuori keinosuolikuorta, jonka voi halutessaan syödä. Kuori ei toki koostumukseltaan välttämättä ole erityisen miellyttävä. Välitän eteenpäin toiveesi asian merkitsemisestä tuotepakkaukseen.
- mikakokki7 vuotta sittenvoisitteko ilmoitta paketissa onko luonnonkuori, voiko sen syödä.
- Siskon mies8 vuotta sittenJos siskon makkaroita keittää 10 min,niin niistä tulee "kovia" siis 4-5 min, riittää hyvin
- c8 vuotta sittenKokeilin kaksi kertaa ensin tällä reseptillä seuraavaksi muuntelin hieman mausteita lisäillen. Laitoin 2 lihaliemikuutiota ja hieman suolaa vielä päälle. Tokalla kerralla parempi omaan makuun.