• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunainen pinaattipasta ja lohiperhoset

Sitruunainen pinaattipasta ja lohiperhoset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 470 kcal / annos (125g)

Ainekset

4 annosta
    • 150gtuoretta (tai pakastettua) pinaattia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rkloliiviöljyä
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1tlk(2 dl)ruokakermaa
    • 300gtagliatelle-pastaa
    • 1/2dlparmesaanijuustoa raastettuna

Lisäksi

    • 4kpl(à 170 g)lohiperhosia
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo pinaatinlehdet ja hienonna niitä hieman. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja purista mehu.
  2. Paahda puolitetut cashewpähkinät pannulla.
  3. Kuullota pinaattia öljyssä paistokasarissa pari minuuttia, lisää valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja -mehu, suola, pippuri sekä ruokakerma.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon cashewpähkinät ja parmesaani.
  5. Paista lohiperhoset kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli, saranapuoli ensin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota pastan myös sellaisenaan kasvisruokana. Vinkki! Pakastetun pinaatin voi lisätä jäisenä kuumennetun ruokakerman joukkoon, ilman kuullottamista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 470 kcal1 970 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja53 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu