Pätkistäytekakku
Liukuvärjätty mintunvihreä pätkiskakku maistuu suklaalta ja mintulta. Saat kakusta korkean, kun valmistat sen pieneen irtopohjavuokaan. Tämäkin resepti vain n. 0,45€/annos*.
- 16 annosta
- yli 60 min
- 267 kcal / annos (100g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 3kananmunaa
- 2 1/2dlsokeria
- 50gvoita sulatettuna
- 1dlmaitoa
- 2tlleivinjauhetta
Pätkistäyte
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1ps(140 g)Fazer Pätkis mini bites
- 1/2dlsokeria
Kostutus
- 1 1/2dlValio Eila Latte minttu maitokahvijuomaa
Kuorrutus
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1-2 tippaasinistä geeliväriä
Valmistus
yli 60 min- Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
- Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Raasta tai rouhi suklaapalat hienoksi muruksi veitsellä. Sekoita suklaa ja sokeri täytteeseen.
- Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta pohja maitokahvijuomalla. Levitä päälle täytettä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.
- Vaahdota vispikerma. Ota noin 1/3 vaahdosta kulhoon ja värjää se sinisellä elintarvikevärillä mintunvihreäksi. Levitä kakun päälle kauttaaltaan ensin ohut valkoinen kermavaahtokerros. Tee liukuvärjäys mintunvihreällä kermavaahdolla aloittaen kakun alareunasta ja pyyhkäisemällä lastalla alhaalta ylöspäin. Poista leivinpaperit ja nosta kakku tarjolle.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35-40 minuuttia. Kakusta tulee matalampi, joten se kannattaa halkaista kolmeen osaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 267 kcal1 120 kJ
- Proteiinia 5,73 g
- Hiilihydraatteja29,4 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kannattaako pohja leipoa edellisenä päivänä vai samana päivänä?
S, voit halutessasi leipoa kakkupohjan jo edellisenä päivänä.
Minkä kokoiseen kakkuvuokaan kannattaa tehdä? Halkaisijaltaan?
Leipuri, kakku on testattu halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoassa.
Tätä kakkua päästy kylässä nauttimaan ja oli kyllä hyvää! Nyt itsellä juhlat tulossa ja tätä olisi tarkoitus tehdä. Vieraita paljon tulossa, olisikohan ohjetta voinut tuplata, jotta saisi isomman kakun? Onnistuuko jos vain mitat tuplaa?
Juhlat tulossa, pätkistäytekakku on testattu tämän reseptin mukaan. Ohjeen voi kyllä tuplata, mutta silloin tarvitset esimerkiksi suuremman kakkuvuoan ja myös kakun paistoaika muuttuu. Suuremmalle porukalle kannattaa mielummin tehdä kaksi kakkua.
En ihan ymmärrä mikä idea on voidella vuoka ja sitten laittaa leivinpaperi kiertämään reunaa?? Onko ehkä jos nousee niin pusyy kasassa. Miten käy rasvalle papetin alla??
Tämä on paras kakku mitä oon koskaan tehnyt !
hyvin onnistuu gluteenittomana..kuorrutteen korvasin suklaaganachella(kermavaahto+sulatettu tummasuklaa),päälle vuolin maitosuklaa+valkosuklaalastuja-osui ja upposi!
Kh, ohjetta ei ole testattu gluteenittomana, mutta vehnäjauhot voisi kokeilla korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Tarkistathan kuitenkin myös Pätkisten soveltuvuuden ruokavalioosi.
Ihana kakku, oisko ohjetta miten tämän pystyis tekemään gluteenittomia?
Jänkhä, kiva kuulla, että kakku on maistunut. :) Väreissä voi olla tuotemerkkikohtaisia eroja, joten halutessaan värin määrää voi toki lisätä. Lisäksi kuvan kakku on värjätty melko vaaleaksi.
Maultaan hyvä kakku oli. Mutta 1-2 tipalla geeliväriä ei mitään väriä synny. Karamellivärillä värjäys tuolla tippamäärällä varmaan onnistuisikin