Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
PätkistäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pätkistäytekakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Liukuvärjätty mintunvihreä pätkiskakku maistuu suklaalta ja mintulta. Saat kakusta korkean, kun valmistat sen pieneen irtopohjavuokaan.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    50 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai
    3 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Pätkistäyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1 ps (140 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    tai

    Kuorrutus

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1–2 tippaa
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 233 kJ / 294 kcal
    Rasva
    15,5 g
    josta tyydyttynyttä
    8,9 g
    Hiilihydraatit
    32 g
    josta sokereita
    23,1 g
    Proteiini
    6,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.

    Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.

    Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.

    Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Raasta tai rouhi suklaapalat hienoksi muruksi veitsellä. Sekoita suklaa ja sokeri täytteeseen.

    Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta pohja maitokahvijuomalla. Levitä päälle täytettä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.

    Vaahdota vispikerma. Ota noin 1/3 vaahdosta kulhoon ja värjää se sinisellä elintarvikevärillä mintunvihreäksi. Levitä kakun päälle kauttaaltaan ensin ohut valkoinen kermavaahtokerros. Tee liukuvärjäys mintunvihreällä kermavaahdolla aloittaen kakun alareunasta ja pyyhkäisemällä lastalla alhaalta ylöspäin. Poista leivinpaperit ja nosta kakku tarjolle.

    Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35–40 minuuttia. Kakusta tulee matalampi, joten se kannattaa halkaista kolmeen osaan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pätkis Mini Bites 140g pussi
      Hinta 2,65/kpl
      18,93/kg
    • Plussa-etu −9 %
      Valio Latte minttu maitokahvijuoma 2,5dl laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      6,00/l
      Ilman Plussa-korttia 1,65/kpl (6,60/l)
    • Dr.Oetker Geeliväri 15g Blue
      Hinta 2,79/kpl
      186,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (234 arviota)

    • Onsku
      6 kuukautta sitten
      Tämä on paras kakku minkä olen ikinä leipunut!
    • Anna
      1 vuosi sitten
      Hyvää oli! Jatkoon!
    • Malla
      1 vuosi sitten
      Paras kakku ikinä! Tosin olen korvannut maitorahkan mascarbonella, koska rahka ei maistu kaikille. Ja helposti onnistuu isompi kakku annos tuplaamalla ja paisto isommassa vuuassa. Eikä tarvitse leivinpaperia reunoille, jauhotus riittää.
    • Minna
      2 vuotta sitten
      Onkohan tuo paistoaika 50 min. ihana oikein? Kuulostaa melko pitkälle ajalle.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Hei! Pätkistäytekakun pohjaa paistetaan ohjeen mukaan noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Uuneissa on eroja, joten kypsymistä kannattaa tarkkailla paistumisen edetessä. Tämä ohje on K-Koekeittiössä testattu ja hyväksi todettu 50 minuutin paistoajalla. Mukavia leivontahetkiä!
    • S
      4 vuotta sitten
      Kannattaako pohja leipoa edellisenä päivänä vai samana päivänä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      S, voit halutessasi leipoa kakkupohjan jo edellisenä päivänä.
    • Leipuri
      5 vuotta sitten
      Minkä kokoiseen kakkuvuokaan kannattaa tehdä? Halkaisijaltaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Leipuri, kakku on testattu halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoassa.
    • Juhlat tulossa
      7 vuotta sitten
      Tätä kakkua päästy kylässä nauttimaan ja oli kyllä hyvää! Nyt itsellä juhlat tulossa ja tätä olisi tarkoitus tehdä. Vieraita paljon tulossa, olisikohan ohjetta voinut tuplata, jotta saisi isomman kakun? Onnistuuko jos vain mitat tuplaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Juhlat tulossa, pätkistäytekakku on testattu tämän reseptin mukaan. Ohjeen voi kyllä tuplata, mutta silloin tarvitset esimerkiksi suuremman kakkuvuoan ja myös kakun paistoaika muuttuu. Suuremmalle porukalle kannattaa mielummin tehdä kaksi kakkua.
    • Leipoja
      7 vuotta sitten
      En ihan ymmärrä mikä idea on voidella vuoka ja sitten laittaa leivinpaperi kiertämään reunaa?? Onko ehkä jos nousee niin pusyy kasassa. Miten käy rasvalle papetin alla??
    • SI
      7 vuotta sitten
      Tämä on paras kakku mitä oon koskaan tehnyt !
    • jaana
      8 vuotta sitten
      hyvin onnistuu gluteenittomana..kuorrutteen korvasin suklaaganachella(kermavaahto+sulatettu tummasuklaa),päälle vuolin maitosuklaa+valkosuklaalastuja-osui ja upposi!
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Kh, ohjetta ei ole testattu gluteenittomana, mutta vehnäjauhot voisi kokeilla korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Tarkistathan kuitenkin myös Pätkisten soveltuvuuden ruokavalioosi.
    • kh
      8 vuotta sitten
      Ihana kakku, oisko ohjetta miten tämän pystyis tekemään gluteenittomia?
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Jänkhä, kiva kuulla, että kakku on maistunut. :) Väreissä voi olla tuotemerkkikohtaisia eroja, joten halutessaan värin määrää voi toki lisätä. Lisäksi kuvan kakku on värjätty melko vaaleaksi.
    • Jänkhä
      8 vuotta sitten
      Maultaan hyvä kakku oli. Mutta 1-2 tipalla geeliväriä ei mitään väriä synny. Karamellivärillä värjäys tuolla tippamäärällä varmaan onnistuisikin