Pätkistäytekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Liukuvärjätty mintunvihreä pätkiskakku maistuu suklaalta ja mintulta. Saat kakusta korkean, kun valmistat sen pieneen irtopohjavuokaan.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
3 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
1 dl | maitoa tai |
3 dl | tai |
1/2 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
Pätkistäyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 ps (140 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Kostutus | |
1 1/2 dl | tai |
Kuorrutus | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1–2 tippaa | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 232 kJ / 294 kcal |
Rasva | 15,5 g |
josta tyydyttynyttä | 8,9 g |
Hiilihydraatit | 32 g |
josta sokereita | 23,1 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Raasta tai rouhi suklaapalat hienoksi muruksi veitsellä. Sekoita suklaa ja sokeri täytteeseen.
Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta pohja maitokahvijuomalla. Levitä päälle täytettä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.
Vaahdota vispikerma. Ota noin 1/3 vaahdosta kulhoon ja värjää se sinisellä elintarvikevärillä mintunvihreäksi. Levitä kakun päälle kauttaaltaan ensin ohut valkoinen kermavaahtokerros. Tee liukuvärjäys mintunvihreällä kermavaahdolla aloittaen kakun alareunasta ja pyyhkäisemällä lastalla alhaalta ylöspäin. Poista leivinpaperit ja nosta kakku tarjolle.
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35–40 minuuttia. Kakusta tulee matalampi, joten se kannattaa halkaista kolmeen osaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pätkis Mini Bites 140g pussiHinta 2,99/kpl21,36/kg
- Valio Latte minttu maitokahvijuoma 2,5dl laktoositonHinta 1,75/kpl7,00/l
- Dr.Oetker Geeliväri 15g BlueHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Starbucks Doubleshot Espresso 200mlHinta 2,29/kpl11,45/l
- Starbucks cappuccino 220 mlHinta 1,99/kpl9,05/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(256 arviota)
- yli 60 min4,0(415 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- yli 60 min4,0(76 arviota)
- yli 60 min3,6(17 arviota)
- yli 60 min3,8(9 arviota)
- yli 60 min4,1(650 arviota)
- yli 60 min4,2(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (241 arviota)
- JHaNNA9 kuukautta sittenIhana kakku!! Itse vaihdoin täytteessä rahka Philadelphia juustoon. Ja lisäsin vielä vadelmia väliin
- Onsku1 vuosi sittenTämä on paras kakku minkä olen ikinä leipunut!
- Anna2 vuotta sittenHyvää oli! Jatkoon!
- Malla2 vuotta sittenParas kakku ikinä! Tosin olen korvannut maitorahkan mascarbonella, koska rahka ei maistu kaikille. Ja helposti onnistuu isompi kakku annos tuplaamalla ja paisto isommassa vuuassa. Eikä tarvitse leivinpaperia reunoille, jauhotus riittää.
- Minna3 vuotta sittenOnkohan tuo paistoaika 50 min. ihana oikein? Kuulostaa melko pitkälle ajalle.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHei! Pätkistäytekakun pohjaa paistetaan ohjeen mukaan noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Uuneissa on eroja, joten kypsymistä kannattaa tarkkailla paistumisen edetessä. Tämä ohje on K-Koekeittiössä testattu ja hyväksi todettu 50 minuutin paistoajalla. Mukavia leivontahetkiä!
- S5 vuotta sittenKannattaako pohja leipoa edellisenä päivänä vai samana päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenS, voit halutessasi leipoa kakkupohjan jo edellisenä päivänä.
- Leipuri5 vuotta sittenMinkä kokoiseen kakkuvuokaan kannattaa tehdä? Halkaisijaltaan?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri, kakku on testattu halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoassa.
- Juhlat tulossa8 vuotta sittenTätä kakkua päästy kylässä nauttimaan ja oli kyllä hyvää! Nyt itsellä juhlat tulossa ja tätä olisi tarkoitus tehdä. Vieraita paljon tulossa, olisikohan ohjetta voinut tuplata, jotta saisi isomman kakun? Onnistuuko jos vain mitat tuplaa?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenJuhlat tulossa, pätkistäytekakku on testattu tämän reseptin mukaan. Ohjeen voi kyllä tuplata, mutta silloin tarvitset esimerkiksi suuremman kakkuvuoan ja myös kakun paistoaika muuttuu. Suuremmalle porukalle kannattaa mielummin tehdä kaksi kakkua.
- Leipoja8 vuotta sittenEn ihan ymmärrä mikä idea on voidella vuoka ja sitten laittaa leivinpaperi kiertämään reunaa?? Onko ehkä jos nousee niin pusyy kasassa. Miten käy rasvalle papetin alla??
- SI8 vuotta sittenTämä on paras kakku mitä oon koskaan tehnyt !
- jaana9 vuotta sittenhyvin onnistuu gluteenittomana..kuorrutteen korvasin suklaaganachella(kermavaahto+sulatettu tummasuklaa),päälle vuolin maitosuklaa+valkosuklaalastuja-osui ja upposi!
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenKh, ohjetta ei ole testattu gluteenittomana, mutta vehnäjauhot voisi kokeilla korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Tarkistathan kuitenkin myös Pätkisten soveltuvuuden ruokavalioosi.
- kh9 vuotta sittenIhana kakku, oisko ohjetta miten tämän pystyis tekemään gluteenittomia?
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenJänkhä, kiva kuulla, että kakku on maistunut. :) Väreissä voi olla tuotemerkkikohtaisia eroja, joten halutessaan värin määrää voi toki lisätä. Lisäksi kuvan kakku on värjätty melko vaaleaksi.
- Jänkhä9 vuotta sittenMaultaan hyvä kakku oli. Mutta 1-2 tipalla geeliväriä ei mitään väriä synny. Karamellivärillä värjäys tuolla tippamäärällä varmaan onnistuisikin