• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mokkajäädyke

Mokkajäädyke maustetaan espressolla ja kahviliköörillä.
Mokkajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min
  • 245 kcal / annos (60g)

Ainekset

10-12 annosta
    • 1/2dlespressoa
    • 50gtaloussuklaata
    • 2rklkahvilikööriä
    • 3keltuaista
    • 3/4dlsokeria
    • 3valkuaista

Pinnalle

    • 200gsuklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä

Koristeluun

    • ananaskirsikoita tai viinirypäleitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota paloiteltu suklaa kuumaan espressoon. Anna jäähtyä. Mausta kahviliköörillä.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahtoon ensin kahvi-suklaaseos ja sen jälkeen kermavaahto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
  3. Kaada jäädykeseos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen 5-6 tunniksi.
  4. Irrota jäädyke vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Anna jäädykkeen pehmentyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele pinta rouhituilla suklaamanteli ja -hasselpähkinöillä. Koristele tarjoiluvati ananaskirsikoilla tai viinirypäleillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu