• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaapannacotta

Suklaapannacotta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 310 kcal / annos (100g)

Ainekset

5 annosta
    • 2liivatelehteä
    • 1/2vaniljatanko
    • 1tlk(2 dl)Pirkka Luomu kuohukermaa
    • 1/2dlsokeria
    • 100gPirkka Luomu tummaa suklaata
    • 1tlluomuappelsiinin raastettua kuorta
    • 2dlPirkka luomu maustamatonta jogurttia

Koristelu

    • luomuappelsiinin raastettua kuorta

Valmistus

yli 60 min
  1. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.
  3. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon puolikasta pinnoitetussa kattilassa noin 10 minuuttia. Ota vaniljatanko pois kattilasta ja siirrä kattila pois levyltä.
  4. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita liivatteet kuuman kerman joukkoon. Paloittele suklaa kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä sekoittaen.
  5. Sekoita kermaseokseen appelsiininkuoriraaste ja jogurtti. Jaa seos annoslaseihin ja hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 2 tuntia.
  6. Koristele appelsiininkuoriraasteella.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua