Suklaatoscapiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
2 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
100 g | tai |
1 dl | tai |
2 1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Päälle | |
---|---|
1/2 dl | tai |
Kuorrutus | |
100 g | tai |
1/2 dl | appelsiinimarmeladia tai |
1/2 dl | kermaa tai maitoa tai |
1 ps (100 g) | tai |
Valmistus
Kiinitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita marmeladi rasvan joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasva- ja jauhoseosta. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä. Levitä pohjan päälle ohut kerros marmeladia.
Paloittele suklaa kattilaan. Mittaa joukkoon loput kuorrutuksen ainekset. (Paahda mantelilastut, jos haluat niihin hieman paahtunutta aromia.) Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Levitä kuorrutus pohjan päälle.
Huom! Kuorrutusta ei paisteta uunissa perinteisen toscan tapaan, jotta suklaakuorrutus säilyy kiiltävänä.