• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaatoscapiirakka

Suklaatoscapiirakka saa appelsiinimarmeladista raikkaan maun. Kuorrutusta ei tarvitse paistaa uunissa, näin se säilyy kauniin kiiltävänä.
Suklaatoscapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 260 kcal / annos (65g)

Ainekset

12 annosta

Päälle

Kuorrutus

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiinitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita marmeladi rasvan joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasva- ja jauhoseosta. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä. Levitä pohjan päälle ohut kerros marmeladia.
  4. Paloittele suklaa kattilaan. Mittaa joukkoon loput kuorrutuksen ainekset. (Paahda mantelilastut, jos haluat niihin hieman paahtunutta aromia.) Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle.

Tiesitkö että...

Huom! Kuorrutusta ei paisteta uunissa perinteisen toscan tapaan, jotta suklaakuorrutus säilyy kiiltävänä.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille