• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sushiburrito

Sushiburritossa yhdistyvät japanin ja meksikon maut. Kokeile erilaisia kasviksia ja täytevaihtoja mielesi mukaan. N. 4,65€/annos.
Sushiburrito
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 692 kcal / annos (425g)

Ainekset

4 kpl
    • 3 3/4dl(375 g)Blue Dragon sushiriisiä
    • 8arkkiaBlue Dragon sushi Nori merilevää
    • n. 4rklriisiviinietikkaa
    • n. 1rklsokeria
    • n. 1tlsuolaa

Täyte

    • 1rs(450 g)Kariniemen kananpojan broilerinfileesuikaleita,
    • jalapeno-cayenne
    • 1rklöljyä
    • n. 120gkurkkua
    • 1(100 g)porkkana
    • 1/2(à 50 g)pieni punasipuli
    • 2dl(80 g)mungpavun ituja
    • 2tlmustia seesaminsiemeniä paahdettuna
    • 2rklPirkka teriyakikastiketta
    • n. 1/2rs(à 200 g)Crème Bonjour -tuorejuustoa, Wasabi Twist
    • 1/2ruukkuatuoretta korianteria

Lisäksi

    • Pirkka teriyakikastiketta
    • Sriracha chilikastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
  2. Lisää 6 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Ruskista broilerit öljyssä pannulla. Hauduta kypsiksi ja anna jäähtyä. Suikaloi kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokado. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  5. Kiinnitä kaksi leväarkkia peräkkäin toisiinsa veteen kastetulla sormella. Levitä riisiä kostutetuin käsin toiselle leväarkille ja saumakohdan päälle. Levitä riisille teriyakikastiketta ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Asettele täytteet puolelle riisistä ja rullaa sushiburritot tiukaksi rullaksi. Voit käyttää apuna bambumattoa tai kelmua. Kostuta leväarkin reuna, jotta rulla pysyy kiinni. Kääri rulla leivinpaperiin ja leikkaa keskeltä kahteen osaan. Valmista loput sushiburritot samalla tavalla. Tarjoa lisäksi teriyakikastiketta ja srirachaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile erilaisia täytteitä: - Kylmäsavulohitäyte: rucolaa, kylmäsavulohta, avokadoa, säilykepunajuurta, rucolaa, punasipulia, wasabituorejuustoa seesaminsiemeniä - Nyhtökauratäyte: jääsalaattia, nyhtökauraa (esim. kaffirlime-seesaminsiemen-inkivääri), avokadoa, porkkanaa, korianteria, punasipulia, porkkanaa, srirachaa tai chilimajoneesia, kurpitsansiemeniä *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 425g100 g

  • 692 kcal2 890 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja92,7 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19