Hyppää sisältöön
SushiburritoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sushiburrito

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Sushiburritossa yhdistyvät japanin ja meksikon maut. Kokeile erilaisia kasviksia ja täytevaihtoja mielesi mukaan.

    Ainekset

    4 kpl
    • 3 3/4 dl (375 g) Blue Dragon sushiriisiä
    • 8 arkkia sushi nori merilevää
    • n. 4 rkl riisiviinietikkaa
    • n. 1 rkl sokeria
    • n. 1 tl suolaa

    Täyte

    • 1 rs (450 g) Kariniemen kananpojan fileesuikaleita, mango
    • 1 rkl öljyä
    • n. 120 g kurkkua
    • 1 (100 g) porkkana
    • 1 pieni Pirkka syöntikypsä avokado
    • 1/2 (à 50 g) pieni punasipuli
    • 4 lehteä (70 g) Pirkka cosmopolitan-salaattia
    • 2 dl (80 g) mungpavun ituja
    • 2 tl mustia seesaminsiemeniä paahdettuna
    • 2 rkl teriyakikastiketta
    • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2–1 tl Pirkka Parhaat wasabia
    • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria

    Lisäksi

    • teriyakikastiketta
    • sriracha-chilikastiketta

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
    2. Lisää 6 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
    3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
    4. Ruskista broilerit öljyssä pannulla. Hauduta kypsiksi ja anna jäähtyä. Suikaloi kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokado. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
    5. Kiinnitä kaksi leväarkkia peräkkäin toisiinsa veteen kastetulla sormella. Levitä riisiä kostutetuin käsin toiselle leväarkille ja saumakohdan päälle. Levitä riisille teriyakikastiketta ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Asettele täytteet puolelle riisistä ja rullaa sushiburritot tiukaksi rullaksi. Voit käyttää apuna bambumattoa tai kelmua. Kostuta leväarkin reuna, jotta rulla pysyy kiinni. Kääri rulla leivinpaperiin ja leikkaa keskeltä kahteen osaan. Valmista loput sushiburritot samalla tavalla. Tarjoa lisäksi teriyakikastiketta ja srirachaa.
    Vinkki! Kokeile myös kylmäsavulohitäytettä: rucolaa, kylmäsavulohta, avokadoa, säilykepunajuurta, rucolaa, punasipulia, wasabituorejuustoa ja seesaminsiemeniä

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (33 arviota)