Tomaattipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tomaattipiirakka saa ranskalaiseen tyyliin makua dijoninsinapista. Tätä tomaattipiirakkaa on mahdotonta olla santsaamatta!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
1 dl | tai |
2 dl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1/2 dl | tai |
1 ps (150 g) | tai |
2 (200 g) | tomaattia tai |
1 rs (250 g) | tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
1 tl | basilikaa tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Pinnalle | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Nypi viileän voi kanssa jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste.
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita öljy, basilika, valkosipuli, pippuri ja suola.
Asettele tomaatit pohjalle. Levitä päälle mausteöljy.
Paista tomaattipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa tuoreen basilikan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min4,2(163 arviota)
- yli 60 min4,1(144 arviota)
- 30 - 60 min4,2(129 arviota)
- 30 - 60 min3,8(101 arviota)
- 30 - 60 min4,1(40 arviota)
- 30 - 60 min4,0(74 arviota)
- 30 - 60 min3,3(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (144 arviota)
- eden9 kuukautta sittenhyvää tulee joka kerta! sinappia ja öljyä laitan ihan silmämääräisesti en noin paljoa kuin ohjeessa
- Kesäjuhlat1 vuosi sittenMillaisena piirakka säilyy jääkaapissa? Mietin tekemistä kesän juhliin edellisenä päivänä.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKesäjuhlat, piirakan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Aurinko1 vuosi sittenTämä on meidän kesäklassikko! Todella herkullista! Sinappia kannattaa laittaa oman maun mukaan, on aika tujua ainetta. Piirakka on herkullisinta hiukan jäähtyneenä kuumana kesäpäivänä.
- Lovviisa2 vuotta sittenHerkullinen piirakka. Sinappia riittää kevyt kerros pohjalle. Reseptissä mainittujen juustojen lisäksi laitan hitusen parmesan juustoa. Öljyyn lisään myös tilkan situunanmehua ja tuoretta basilikaa.
- Pettynyt2 vuotta sittenPiirakkaa odoteltiin vesi kielellä, mutta maistaessa suussa maistui lähinnä vain Dijon-sinappi. Iso pettymys. Pohja onnistui hyvin ja tuli rapeaksi, mutta laittaisin sinappia pohjan päälle ehkä ruokalusikallisen en puolta desiä. Silloin voisi olla mahdollisuus maistaa myös tomaattien ja mausteiden vivahdus.
- Pikkuviitaska2 vuotta sittenTomaattipiirakka on hyvää! Iso kiitos reseptistä joka toimi heti, ilman tuunauksia. Pohja on täydellisen rapsakka ruisjauhon ja sinapin avulla, hyvä idea, että juustoraaste laitetaan alle, eikä tympeän pitsamaisesti päälle. Minitomaatteja ei tarvitse välttämättä koko määrää, tulee ehkä liian kosteaa, itse käytin niitä reilun puolet ohjeen määrästä.
- Minni2 vuotta sittenTodella hyvää tuli, vaikka laitoin vain puolet juustoraastepussista. Piirakka hävisi samoin tein kahvipöydässä.