Tomaattipiirakka
Tomaattipiirakka saa ranskalaiseen tyyliin makua dijoninsinapista. Tätä tomaattipiirakkaa on mahdotonta olla santsaamatta! Noin 0,60€/annos.
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150gPirkka voita
- 1/4tlsuolaa
- 1kananmuna
- 1rklvettä
Täyte
- 2(200 g)tomaattia
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2dloliiviöljyä
- 1tlbasilikaa
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tlsuolaa
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Nypi viileän voi kanssa jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita öljy, basilika, valkosipuli, pippuri ja suola.
- Asettele tomaatit pohjalle. Levitä päälle mausteöljy.
- Paista tomaattipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa tuoreen basilikan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Millaisena piirakka säilyy jääkaapissa? Mietin tekemistä kesän juhliin edellisenä päivänä.
Kesäjuhlat, piirakan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tämä on meidän kesäklassikko! Todella herkullista! Sinappia kannattaa laittaa oman maun mukaan, on aika tujua ainetta. Piirakka on herkullisinta hiukan jäähtyneenä kuumana kesäpäivänä.
Herkullinen piirakka. Sinappia riittää kevyt kerros pohjalle. Reseptissä mainittujen juustojen lisäksi laitan hitusen parmesan juustoa. Öljyyn lisään myös tilkan situunanmehua ja tuoretta basilikaa.
Piirakkaa odoteltiin vesi kielellä, mutta maistaessa suussa maistui lähinnä vain Dijon-sinappi. Iso pettymys. Pohja onnistui hyvin ja tuli rapeaksi, mutta laittaisin sinappia pohjan päälle ehkä ruokalusikallisen en puolta desiä. Silloin voisi olla mahdollisuus maistaa myös tomaattien ja mausteiden vivahdus.
Tomaattipiirakka on hyvää! Iso kiitos reseptistä joka toimi heti, ilman tuunauksia. Pohja on täydellisen rapsakka ruisjauhon ja sinapin avulla, hyvä idea, että juustoraaste laitetaan alle, eikä tympeän pitsamaisesti päälle. Minitomaatteja ei tarvitse välttämättä koko määrää, tulee ehkä liian kosteaa, itse käytin niitä reilun puolet ohjeen määrästä.
Todella hyvää tuli, vaikka laitoin vain puolet juustoraastepussista. Piirakka hävisi samoin tein kahvipöydässä.