• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vihannespannukakku

Vihannespannukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 126 kcal / 100 g

Ainekset

Taikina

    • 6dlmaitoa
    • 4munaa
    • 2dlPirkka hiivaleipävehnäjauhoja
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa

Vihannesseos

    • 1 1/2rklöljyä
    • 3isoa porkkanaa
    • pieni palajuuriselleriä
    • palapurjoa
    • 1ps(150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
    • 1/2tlyrttisuolaa
    • 1/2tlrakuunaa
    • ripausmustapippuria
    • 2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna niiden turvota puoli tuntia. Kuori vihannesseokseen porkkanat ja selleri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
  2. Kuullota hienonnettu purjo, porkkana- ja selleriraasteet öljyssä. Lisää jäinen pinaatti kasvisten joukkoon ja jatka kuumentamista, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta seos yrttisuolalla, rakuunalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää juustoraaste ja vihannesseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa halutessasi saunapalvikinkkuviipaleiden ja puolukkahillon kanssa. Lisäksi voit tarjota vihreää salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 126 kcal529 kJ
  • Proteiinia6,72 g
  • Hiilihydraatteja12,8 g
  • Rasvaa5,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu