VihannespannukakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihannespannukakku

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vihannespannukakku on helppo ja herkullinen lounas tai vaikkapa iltapala.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

Taikina

6 dl
 
maitoa
tai
4
 
munaa
tai
2 dl
 
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Vihannesseos

1 1/2 rkl
 
öljyä
tai
3
 
isoa porkkanaa
tai
pieni pala
 
juuriselleriä
tai
pala
 
purjoa
tai
1 ps (150 g)
 
Pirkka pinaattia (pakaste)
tai
1/2 tl
 
yrttisuolaa
tai
1/2 tl
 
rakuunaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
2 dl
 
tai

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna niiden turvota puoli tuntia. Kuori vihannesseokseen porkkanat ja selleri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuullota hienonnettu purjo, porkkana- ja selleriraasteet öljyssä. Lisää jäinen pinaatti kasvisten joukkoon ja jatka kuumentamista, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta seos yrttisuolalla, rakuunalla ja mustapippurilla.

Lisää juustoraaste ja vihannesseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Paista pannukakkua 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa halutessasi saunapalvikinkkuviipaleiden ja puolukkahillon kanssa. Lisäksi voit tarjota vihreää salaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta