Vihannespannukakku
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Vihannespannukakku on helppo ja herkullinen lounas tai vaikkapa iltapala.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Taikina | |
---|---|
6 dl | maitoa tai |
4 | munaa tai |
2 dl | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
Vihannesseos | |
1 1/2 rkl | öljyä tai |
3 | isoa porkkanaa tai |
pieni pala | juuriselleriä tai |
pala | purjoa tai |
1 ps (150 g) | Pirkka pinaattia (pakaste) tai |
1/2 tl | yrttisuolaa tai |
1/2 tl | rakuunaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna niiden turvota puoli tuntia. Kuori vihannesseokseen porkkanat ja selleri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
Kuullota hienonnettu purjo, porkkana- ja selleriraasteet öljyssä. Lisää jäinen pinaatti kasvisten joukkoon ja jatka kuumentamista, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta seos yrttisuolalla, rakuunalla ja mustapippurilla.
Lisää juustoraaste ja vihannesseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista pannukakkua 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa halutessasi saunapalvikinkkuviipaleiden ja puolukkahillon kanssa. Lisäksi voit tarjota vihreää salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta