Vihannespannukakku
Vihannespannukakku on helppo ja herkullinen lounas tai vaikkapa iltapala.
30 - 60 min126 kcal / 100 g
Ainekset
Taikina
- 6dlmaitoa
- 4munaa
- 2dlvehnäjauhoja
- 1tlsuolaa
Vihannesseos
- 1 1/2rklöljyä
- 3isoa porkkanaa
- pieni palajuuriselleriä
- palapurjoa
- 1ps(150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
- 1/2tlyrttisuolaa
- 1/2tlrakuunaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna niiden turvota puoli tuntia. Kuori vihannesseokseen porkkanat ja selleri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
- Kuullota hienonnettu purjo, porkkana- ja selleriraasteet öljyssä. Lisää jäinen pinaatti kasvisten joukkoon ja jatka kuumentamista, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta seos yrttisuolalla, rakuunalla ja mustapippurilla.
- Lisää juustoraaste ja vihannesseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista pannukakkua 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa halutessasi saunapalvikinkkuviipaleiden ja puolukkahillon kanssa. Lisäksi voit tarjota vihreää salaattia.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 126 kcal529 kJ
- Proteiinia 6,72 g
- Hiilihydraatteja12,8 g
- Rasvaa5,31 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi