Taatelileipä
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Mustapippurilla maustettu taatelileipä sopii hyvin voimakkaiden juustojen seuraksi.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 kpl
1 ps (200 g) | Pirkka pehmeitä taateleita tai |
1/2 l | vettä tai |
2 tl | suolaa tai |
1 1/2 tl | mustapippuria tai |
2 ps (à 11 g) | kuivahiivaa tai |
n. 12 dl | tai |
1/2 dl | Pirkka (kylmäpuristettua) rypsiöljyä tai |
Voiteluun | |
---|---|
1/2 dl | siirappia tai |
n. 1/4 dl | vettä tai |
Pinnalle | |
n. 1 1/2 dl | tai |
n. 1 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 055 kJ / 252 kcal |
Rasva | 9,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 33,2 g |
josta sokereita | 8,1 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa taatelit saksilla pieniksi paloiksi.
Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita veteen suola, pippuri, taatelit ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota noin 30 minuuttia.
Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja nosta leivät voideltuihin suorakaiteen muotoisiin vuokiin (1 1/2 l). Pistele leivät ja anna kohota.
Voitele kohonneet leivät varovasti siirappivedellä. Halkaise cashewpähkinät pitkittäin puoliksi. Asettele pähkinät leivän pinnalle.
Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa leivät vuoistaan leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä uunin ylätasolla vielä noin 5 minuuttia, kunnes myös leipien pohjat saavat hieman paistopintaa.
Voitele lopuksi leipien pinta siirappivedellä. Tarjoa voimakkaiden juustojen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu pehmeä taateli 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500mlHinta 3,29/kpl6,58/l
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,65/kpl29,20/kg
- Pirkka cashewpähkinä 125g naturalHinta 2,35/kpl18,80/kg
- Pirkka pehmeät taatelit 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomuHinta 3,65/kpl14,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 500 mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Virgino Luomu kylmäpuristettu rypsiöljy 500 mlHinta 4,55/kpl9,10/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Pirkka Luomu cashewpähkinä 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Meira Cashewpähkinä 170gHinta 4,79/kpl28,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min4,2(41 arviota)
- yli 60 min4,6(35 arviota)
- yli 60 min3,8(110 arviota)
- yli 60 min3,4(125 arviota)
- yli 60 min4,0(334 arviota)
- yli 60 min4,1(91 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (20 arviota)
- Timo H2 vuotta sittenOnko tämä enemmän suolainen vai makea leivonnainen? Lähinnä ajattelin, että meneekö samaan kategoriaan kun esim banaanileipä
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTimo H, taatelileipä on suolainen leivonnainen, jossa on makea vivahde reseptiin tulevan siirapin ja taateleiden vuoksi. Mustapippurilla maustettu leipä sopii hyvin esimerkiksi voimakkaiden juustojen seuraksi.
- Samare8 vuotta sittenOlen useamman kerran jo leiponut tällä ohjeella ja hyvää tulee! Vinkkinä voin sanoa että siirappivedellä voitelu ennen paistoa kannattaa todella tehdä varovasti, ettei siirappia valu vuoan ja leivän väliin, sillä leivät eivät silloin helposti irtoa vuoasta. Pinnalle sopivat myös muutkin pähkinät ja siemenet. Olen itse kokeillut pinjansiemenillä ja hasselpähkinöilläkin.