• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Taatelileipä

Mustapippurilla maustettu taatelileipä sopii hyvin voimakkaiden juustojen seuraksi.
Taatelileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

2 kpl
    • 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä taateleita
    • 1/2lvettä
    • 2tlsuolaa
    • 1 1/2tlmustapippuria
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • n. 12dlPirkka hiivaleipävehnäjauhoja
    • 1/2dlPirkka (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

Voiteluun

    • 1/2dlsiirappia
    • n. 1/4dlvettä

Pinnalle

    • n. 1 1/2dlPirkka pekaanipähkinöitä
    • n. 1 1/2dlPirkka cashewpähkinöita

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa taatelit saksilla pieniksi paloiksi.
  2. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita veteen suola, pippuri, taatelit ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota noin 30 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja nosta leivät voideltuihin suorakaiteen muotoisiin vuokiin (1 1/2 l). Pistele leivät ja anna kohota.
  4. Voitele kohonneet leivät varovasti siirappivedellä. Halkaise cashewpähkinät pitkittäin puoliksi. Asettele pähkinät leivän pinnalle.
  5. Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa leivät vuoistaan leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä uunin ylätasolla vielä noin 5 minuuttia, kunnes myös leipien pohjat saavat hieman paistopintaa.
  6. Voitele lopuksi leipien pinta siirappivedellä. Tarjoa voimakkaiden juustojen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 259 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia6,15 g
  • Hiilihydraatteja38,2 g
  • Rasvaa9,63 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • Samare25.2.2017

    Olen useamman kerran jo leiponut tällä ohjeella ja hyvää tulee! Vinkkinä voin sanoa että siirappivedellä voitelu ennen paistoa kannattaa todella tehdä varovasti, ettei siirappia valu vuoan ja leivän väliin, sillä leivät eivät silloin helposti irtoa vuoasta. Pinnalle sopivat myös muutkin pähkinät ja siemenet. Olen itse kokeillut pinjansiemenillä ja hasselpähkinöilläkin.