TandoorilammasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tandoorilammas

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Murea lammaspata maustetaan tandooritahnalla. Tarjoa lammaspata riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 (n. 1,4 kg)
 
karitsan tai lampaan luuton paisti (pakaste)
tai
2 dl
 
maustamatonta jogurttia
tai
1 dl
 
tai
1/2–1 tl
 
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tlk (400 g)
 
tai
2 rkl
 
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai

Suurus

1/4 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
vehnäjauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
805 kJ / 193 kcal
Rasva
11,7 g
josta tyydyttynyttä
5,2 g
Hiilihydraatit
3,6 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
17,8 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota paisti sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.

Kuutioi paisti reiluiksi kuutioiksi (noin 4 cm x 4 cm). Sekoita kuutiot jogurtin, tandooritahnan, juustokuminan ja suolan kanssa kulhossa. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Nosta lihat pataan (3 l). Lisää kuoritut tomaatit, tomaattisose ja valkosipuli. Kuumenna pata ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Lisää loppuvaiheessa suurus: Sekoita vehnäjauhot kymään veteen ja kaada pataan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna vielä kiehahtaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa lammaspata riisin, turkkilaisen jogurtin ja minttu-korianterikastikkeen kanssa.

Vinkki! Lisää vettä mikäli pata on liian sakeaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka tandoori currytahna 190 g
    Hinta 2,69/kpl
    14,16/kg
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 0,85/kpl
    36,96/kg
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    Hinta 0,79/kpl
    1,98/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Ahvenanmaan luonnonjogurtti 2,3% 1kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Valio Luomu luonnonjogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 2,95/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka Luomu juustokumina 27g
    Hinta 2,55/kpl
    94,44/kg
  • Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    39,60/kg
  • Strianese Kokonaiset San Marzano D.O.P. kuoritut tomaatit 400g
    Hinta 2,49/kpl
    6,23/kg
  • Ciao Amore kuoritut tomaatit tomaattimehussa 400g
    Hinta 1,39/kpl
    3,47/kg
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    Hinta 0,59/kpl
    8,43/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (76 arviota)

  • Indiana
    5 vuotta sitten
    Entä jos haluaa hauduttaa uunissa? Mikä lämpötila olisi sopiva?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Indiana, jos haluaa hauduttaa padan uunissa, kannattaa ensin kuumentaa ruoka liedellä ja tämän jälkeen hauduttaa 200-asteisessa uunissa noin 1 ½ h tai kunnes liha on mureaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Keltanokkakokki, kiitos palautteesta. Välitämme sen tiedoksi eteenpäin. Tandoorilammasta varten tarvitaan noin kolmen litran pata.
  • Keltanokkakokki
    5 vuotta sitten
    Ohjeeseen voisi valmistusaikaan laittaa vähän lisää aikaa, kun hätänen lukija ei katso että ensin sulatetaan 1vrk ja sitten seuraava vrk/yön yli marinoitumassa... minkä kokoisen padan vaatii?