Tandoorilammas
Murea lammaspata maustetaan tandooritahnalla. Tarjoa lammaspata riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Noin 1,90€/annos.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1(n. 1,4 kg)karitsan tai lampaan luuton paisti (pakaste)
- 2dlmaustamatonta jogurttia
- 1/2-1tljuustokuminaa
- n. 1/2tlsuolaa
- 1tlkkuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
- 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
Suurus
- 1/4dlvettä
- 1rklvehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Ota paisti sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.
- Kuutioi paisti reiluiksi kuutioiksi (noin 4 cm x 4 cm). Sekoita kuutiot jogurtin, tandooritahnan, juustokuminan ja suolan kanssa kulhossa. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin marinoitumaan yön yli.
- Nosta lihat pataan (3 l). Lisää kuoritut tomaatit, tomaattisose ja valkosipuli. Kuumenna pata ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
- Lisää loppuvaiheessa suurus: Sekoita vehnäjauhot kymään veteen ja kaada pataan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna vielä kiehahtaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa lammaspata riisin, turkkilaisen jogurtin ja minttu-korianterikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää vettä mikäli pata on liian sakeaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Entä jos haluaa hauduttaa uunissa? Mikä lämpötila olisi sopiva?
Indiana, jos haluaa hauduttaa padan uunissa, kannattaa ensin kuumentaa ruoka liedellä ja tämän jälkeen hauduttaa 200-asteisessa uunissa noin 1 ½ h tai kunnes liha on mureaa.
Ohjeeseen voisi valmistusaikaan laittaa vähän lisää aikaa, kun hätänen lukija ei katso että ensin sulatetaan 1vrk ja sitten seuraava vrk/yön yli marinoitumassa... minkä kokoisen padan vaatii?
Keltanokkakokki, kiitos palautteesta. Välitämme sen tiedoksi eteenpäin. Tandoorilammasta varten tarvitaan noin kolmen litran pata.