• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savunieriä ja pinaattikastike

Savunieriä ja pinaattikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • alle 30 min
  • 330 kcal / annos (165g)

Ainekset

n. 8 annosta
    • 1(n. 700 g)savunieriäfilee
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1sitruunan kuori
    • 1dlparmesaania raastettuna
    • 2rklrypsiöljyä

Pinaattikastike

    • 1/2dltilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
    • 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • suolaa
    • mustapippuria

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Aloita kastikkeen valmistuksesta. Hienonna tilli tai ruohosipuli. Sekoita ranskankermaan jäiset pinaattipalat ja tilli. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna pinaatin sulaa ja kastikkeen maustua jääkaapissa. Sekoita kastike tasaiseksi ennen tarjoilua.
  2. Kypsennä kukkavihannekset pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi salaatti laakealle vadille ja kaada päälle jäähtyneet kukkavihannekset.
  3. Poista savunieriäfileistä nahka ja nosta fileet kokonaisena vihannesten päälle.
  4. Hienonna persilja. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja parmesaani karkeaksi raasteeksi. Paahda kuivassa pannussa mantelilastut. Nosta pannu pois liedeltä. Sekoita mantelilastujen joukkoon öljy ja persilja.
  5. Lisää sitruunankuori- ja parmesaaniraaste. Levitä seos savunieriäfileelle. Tarjoa savunieriäfileet pinaattikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 165g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille