• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tapasjuurekset

Tapasjuurekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 209 kcal / annos (230g)

Ainekset

6 annosta
    • 700gjauhoisia perunoita (rosamunda)
    • 3suurta (700 g)tuoretta punajuurta
    • 1pkt(170 g)pekonia
    • 1/2dlPirkka makeaa chilikastiketta
    • 2tlbasilikaa tai oreganoa
    • ripausmerisuolaa myllystä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Nosta perunat kulhoon ja mausta chilikastikkeella. Anna perunoiden maustua sen aikaa jääkaapissa, kun valmistat punajuuret.
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne kahtia. Leikkaa puolikkaat kuuteen osaan lohkoiksi ja pekoniviipaleet neljään osaan. Kiepauta pekonipalat punajuurien päälle.
  3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Taita leivinpaperin keskelle taitos, jotta uunipelti jakaantuu kahteen osaan. Kaada perunalohkot ja punajuuret uunipellille omille puolilleen. Ripottele pinnalle yrttiä.
  4. Paista perunoita ja punajuuria 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Mausta kypsät perunat suolalla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi valkosipulidippikastiketta.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 209 kcal879 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille