KalkkunafileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalkkunafilee

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Levitä kasvikset ja kalkkuna samaan vuokaan ja anna uunin hoitaa työt. Valmis punaviinikastike on helppo tuunata puolukoilla.
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
1 pkt (n. 1 kg)
 
tai
3–4 (400 g)
 
porkkanaa
tai
2–3 (400 g)
 
palsternakkaa
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 (50 g)
 
lehtisellerin varsi
tai
3
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
3 rkl
 
voita tai rypsiöljyä
tai
1 tl
 
rosmariinia tai timjamia
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
100 g
 
maalais- tai hapanjuurileipää
tai

Puolukka-punaviinikastike

1 rkl
 
voita
tai
3/4 dl
 
tai
1 rkl
 
fariinisokeria
tai
1/2 rkl
 
tai
1 prk (200 ml)
 
Pirkka Parhaat punaviinikastiketta
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Koristeluun

n. 1/2 dl
 
tai
 
tuoretta rosmariinia
tai

Ravintosisältö

Energia
412 kJ / 98 kcal
Rasva
3,8 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
6,7 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
8,5 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Kuori ja kuutioi porkkana, palsternakka ja sipuli. Hienonna lehtiselleri.

Kuullota sipulia, selleriä ja valkosipulia muutama minuutti pannulla rasvassa (1 rkl). Sekoita joukkoon porkkana- ja palsternakkakuutiot, mausteet ja suola. Levitä seos uunivuoan reunoille.

Ruskista kalkkunan pintaan kaunis väri pannulla rasvassa (1 rkl). Pane lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Nosta liha vuokaa kasvisten keskelle. Lisää vesi, fondi ja etikka pannulle. Kuumenna. Kaada liemi vuokaan kasvisten päälle.

Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia kunnes kalkkunan sisälämpötila on 70–75 astetta. Nosta kalkkuna vuoasta ja anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä. Kääntele kasviksia ja levitä ne tasaisesti vuokaan.

Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen ja jatka kasvisten paistamista vielä 10 minuuttia. Kuutioi leipä ja sekoita joukkoon loppu öljy tai voi sulatettuna (1 rkl). Ripottele leipäkuutiot vuokaan kasvisten päälle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Kuumenna voi kattilassa. Lisää puolukat, sokeri ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä kunnes puolukat alkavat hiukan soseutua. Lisää punaviinikastike kattilaan ja kuumenna.

Viipaloi vetäytynyt kalkkuna ja nosta se tarjolle vuokaan kasvisten päälle. Tarjoa puolukka-punaviinikastikkeen kanssa.