• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Fish & chips suomalaisittain

Fish & chips suomalaisittain tehdään ahvenfileistä ja ruisjauhoista. Voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa.
Fish & chips suomalaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 268 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 300gahvenfileitä (tuore tai pakaste) tai
    • muuta vaaleaa kalaa
    • ruisjauhoja

Friteeraustaikina

    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1dlruisjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 3dlvichyä tai olutta
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Perunat

    • 6-7(n. 600 g)Pirkka perunaa (punainen pussi)
    • 3rklrypsiöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Paistamiseen

    • n. 4dlrypsiöljyä

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin, kuori halutessasi ja leikkaa ne paksuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kulhoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja kaada perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele perunoita lastalla paistamisen puolessa välissä.
  2. Sulata pakastetut kalat. Poista ahvenista selkäruodot leikkaamalla kiilamainen pala pois selkäruodon suuntaisesti. Leikkaa fileet 2-3 osaan.
  3. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  4. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180 asteiseksi. (Käytä paistomittaria tai kokeile lämpötilaa leipäpalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa kun leipäpala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa.)
  5. Pyöräytä 3-4 kalapalaa ruisjauhossa ja sen jälkeen taikinassa. Nosta palat kuumaan öljyyn. Kypsennä 2-3 minuuttia, välillä kääntäen. Kalapalat ovat valmiita, kun taikina on kauniin kullanruskea. Nosta kalat vadille talouspaperin päälle. Paista loput palat samoin. Pidä kalat lämpiminä esimerkiksi uunissa 100 asteessa.
  6. Annostele perunat ja kalat paperitaskuihin. Kääräise halutessasi ympärille vielä sanomalehteä. Mausta perunat valkoviinietikalla. Tarjoa lisäksi majoneesia ja sitruunalohkoja.

Tiesitkö että...

Huom! Pidä kattilankansi ja patalaput lähellä kun friteeraat. Jos öljyn joukkoon pääsee vettä, öljy alkaa roiskua. Jos öljy savuaa, se on liian kuumaa. Tukahduta rasva aina kattilan kannella, ei vedellä! Öljyä ei saa kaataa viemäriin paiston jälkeen. Öljyn voit käyttää uudelleen: siivilöi öljy harsokankaan läpi ja säilytä tiiviissä pullossa tai purkissa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 268 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia4,51 g
  • Hiilihydraatteja11,4 g
  • Rasvaa22,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1