Teriyaki-jauhelihanuudelit
Teriyaki-jauhelihanuudelit ovat oikea arjen pikaruoka, joka valmistuu vikkelästi. Resepti: Nanna Rintala / Kaikki äitini reseptit.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1rklseesamiöljyä
- 1rklrypsiöljyä
- 1rs(400 g)sika-nautajauhelihaa
- (soijakastiketta)
- 2porkkanaa
- 1/2kurkku
- 3kevätsipulin vartta
- mustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon seesamiöljy. Pidä lämpiminä.
- Ruskista jauheliha rypsiöljyssä. Lisää lopuksi teriyakikastike ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mustapippuria, soijakastiketta tai mustapippuria.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkiksi ohuiksi suikaleiksi julienne-raastimella. Leikkaa kurkusta samanlaisia pitkiä soiroja kuin porkkanasta. Suikaloi kevätsipuli.
- Kokoa annos kulhoon nuudeleista ja jauhelihasta. Voit myös halutessasi pyöräyttää nuudelit sekaisin jauhelihan kanssa pannulla, jolloin ne kuumenevat samalla. Laita annoksen pinnalle porkkanaa, kurkkua ja viimeistele kevätsipulilla.
Tiesitkö että...
Jos haluat annokseen tulisuutta, lisää pinnalle Pirkka srirachakastiketta.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Paras lopputulos tälle ruualle tulee kun laittaa porkkanan ja kurkun (erikseen) silppurilla pieneksi. Niistä irtoaa mehua joka täydentää ruuan maun. Raastimella kun vedät niin tulee ehkä kivan näköinen annos, mutta annos jää kuivaksi eikä mausta ei tule yhtä hyvää.
helppoa ja ah niin hyvää