Dandan-nuudelit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Kiinalaiset dandan-nuudelit ovat koukuttavan hyviä ja niihin tulee helposti himo, eikä valmistuskaan vie paljon aikaa.
Ainekset
4 annosta
1 rs (400 g) | tai sika-nautajauhelihaa tai |
1 ps (100 g) | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
1 tl | chilirouhetta tai |
4 rkl | tai |
1 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
2 tl | tai |
1 pkt (250 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 214 kJ / 288 kcal |
Rasva | 15,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 21,9 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 14,5 g |
Suola | 1,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Suikaloi kevätsipuli, ota sipulin valkoiset osat erikseen. Paahda maapähkinät wokissa kauniin ruskeiksi ja siirrä sivuun.
Mittaa öljy ja chilirouhe wokkiin. Kuumenna matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää jauheliha wokkiin ja painele se puulastan avulla muruiksi. Lisää kevätsipulin valkoiset osat.
Paista kovalla lämmöllä, kunnes jauheliha on tummanruskeaa ja rapeaa. Lisää puolet (2 rkl) soijakastikkeesta ja pidä lämpimänä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Rouhi maapähkinät veitsellä muruiksi. Sekoita loput (2 rkl) soijakastikkeesta seesaminsiemenöljyn ja riisiviinietikan kanssa kastikkeeksi.
Valuta nuudelit, sekoita kastike joukkoon ja kumoa nuudelit wokkiin. Lisää myös suikaloidut kevätsipulit ja maapähkinärouhe. Nostele ainekset keskenään sekaisin ja tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen porsaan jauheliha 12% 400gHinta 4,19/kpl10,48/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,89/kpl28,90/kg
- Pirkka kuorittu maapähkinä 150gHinta 1,09/kpl7,27/kg
- Pirkka chilirouhe 17gHinta 0,85/kpl50,00/kg
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Kikkoman 125ml paahdettu seesamiöljyHinta 3,95/kpl31,60/l
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Plussa-etu −7 %Pirkka munanuudeli 250gPlussa-kortillaEtuhinta 3,30/3 kpl4,40/kgIlman Plussa-korttia 1,19/kpl (4,76/kg)
- K-Menu sika-nauta jauheliha 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Atria kevyt jauheliha 9,5% 400gHinta 4,79/kpl11,98/kg
- Salliselta Maapähkinä 250gHinta 1,79/kpl7,16/kg
- K-Menu maapahkinä 1kgHinta 3,25/kpl3,25/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Meira Chilirouhe tulinen 22g tlkHinta 1,55/kpl70,45/kg
- Meira tulinen chilimauste 45g mylly suolaton maustesekoitusHinta 4,45/kpl98,89/kg
- KIKKOMAN soijakastike 150ml gluteenitonHinta 4,65/kpl31,00/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Blue Dragon Sesame Oil 150mlHinta 6,09/kpl40,60/l
- Kikkoman Maustekastike sushiriisille 125ml GluteenitonHinta 2,29/kpl18,32/l
- Kikkoman Mirin Fu maustekastike 125ml makea ruuanvalmistuskastikeHinta 2,29/kpl18,32/l
- Santa Maria Munanuudeli 4 kpl 200gHinta 1,65/kpl8,25/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,6(125 arviota)
- alle 30 min3,9(52 arviota)
- alle 30 min3,2(63 arviota)
- 30 - 60 min4,0(131 arviota)
- alle 30 min2,9(123 arviota)
- 30 - 60 min4,3(82 arviota)
- alle 15 min3,9(152 arviota)
- alle 30 min4,0(225 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (144 arviota)
- Lentsu1 vuosi sittenOmaan makuuni tulee liian öljyistä joten sen määrää vähän vähensin ja pähkinät koin turhakkeena jotka jäävät lähinnä kurkkuun kiinni eli näillä pienillä muutoksilla uppoaa meidän perheeseen, on hyvä resepti kaikkiaan!
- Syömäpuikkko1 vuosi sittenResepti toimi erinomaisesti, vaikka korvasimme porsaan jauhelihan chili-paprika maustetulla ja pienistetyllä Mifulla.
- Nitt1 vuosi sittenEn tykkää chilistä
- Eeva1 vuosi sittenLuottoresepti. Koko perhe tykkää! Helppoa ja nopeaa.
- HooHoo2 vuotta sittenTämäpä oli maukas ruoka! Ainoa, missä poikkesin reseptistä oli pähkinöiden murkaaminen. Veitsellä sain pähkinät lentelemän pitkin keittiön lattiaa, joten käytin saivasekoittimen leikkurikulhoa.
- Msk4 vuotta sittenMaukas! Maustoimme vähän reilummin ja sekä chilillä, että Sichuanin pippurilla ja maku toi mukavasti mieleen menneet Kiinan vuotemme.