Dandan-nuudelit
Kiinalaiset dandan-nuudelit ovat koukuttavan hyviä ja niihin tulee helposti himo, eikä valmistuskaan vie paljon aikaa. Noin 2,40€/annos.*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1rs(400 g)Pirkka porsaan jauhelihaa tai
- sika-nautajauhelihaa
- 1ps(100 g)Pirkka kevätsipulia
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1tlchilirouhetta
- 1rklpaahdettua seesaminsiemenöljyä
- 1pkt(250 g)Pirkka munanuudeleita
Valmistus
alle 30 min- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Suikaloi kevätsipuli, ota sipulin valkoiset osat erikseen. Paahda maapähkinät wokissa kauniin ruskeiksi ja siirrä sivuun.
- Mittaa öljy ja chilirouhe wokkiin. Kuumenna matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää jauheliha wokkiin ja painele se puulastan avulla muruiksi. Lisää kevätsipulin valkoiset osat.
- Paista kovalla lämmöllä, kunnes jauheliha on tummanruskeaa ja rapeaa. Lisää puolet (2 rkl) soijakastikkeesta ja pidä lämpimänä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Rouhi maapähkinät veitsellä muruiksi. Sekoita loput (2 rkl) soijakastikkeesta seesaminsiemenöljyn ja riisiviinietikan kanssa kastikkeeksi.
- Valuta nuudelit, sekoita kastike joukkoon ja kumoa nuudelit wokkiin. Lisää myös suikaloidut kevätsipulit ja maapähkinärouhe. Nostele ainekset keskenään sekaisin ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maukas! Maustoimme vähän reilummin ja sekä chilillä, että Sichuanin pippurilla ja maku toi mukavasti mieleen menneet Kiinan vuotemme.