Teriyakilohi ja perunakääretorttu
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Teriyakilohi maistuu herkulliselta perunakääretortun kanssa.
Ainekset
4 annosta
- 1 rs (625 g) Pirkka kirjolohifileetä, ruodoton (sis.1 % suolaa)
- 1/2 dl teriyakikastiketta
- 1/4 dl sitruunanmehua
- n. 3/4 dl Pirkka mantelirouhetta
Perunakääretorttu
- 6 isoa (600 g) Pirkka perunaa (punainen tai lila pussi)
- 2 kananmunaa
- 3/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Täyte
- 1 rs (150 g) vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
- 1/2 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia691 kJ / 165 kcal
- Rasva9,3 g
- josta tyydyttynyttä2,9 g
- Hiilihydraatit8 g
- josta sokereita1,3 g
- Proteiini11,6 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
- Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos juoksevalla margariinilla voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaseos ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
- Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi ja levitä täyte perunalevyn päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Kääri rullalle ja kiedo torttu folioon, jotta se pysyy lämpimänä. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Perunakääretortun voi kuumentaa uudelleen mikrossa tai uunissa.
- Nosta kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele niiden päälle mantelirouhetta. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia tai keitettyjä vihanneksia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,39/kpl29,27/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgEtuhinta 26,99/kgnorm. 32,90/kg
- Blue Dragon wok.kast 120g teriyakiHinta 1,55/kpl12,92/kg
- Kikkoman Teriyaki maustekastike 250mlHinta 4,65/kpl18,60/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Meira Mantelirouhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Sallinen Mantelirouhe 100gHinta 2,29/kpl22,90/kg
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Chavroux ruohosipuli 150gHinta 4,39/kpl29,27/kg
- Juustoportti Vuohen Grand Reserve 130gHinta 5,89/kpl45,31/kg
- Plussa-etu −15 %Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Deliverde persiljaruukku SuomiEtuhinta 1,49/kplnorm. 2,80/kpl
- Persilja ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min3,0(23 arviota)
- yli 60 min4,3(15 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
- 30 - 60 min4,0(75 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min4,5(104 arviota)