• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Teriyakilohi ja perunakääretorttu

Teriyakilohi ja perunakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 602 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(625 g)Pirkka kirjolohifileetä, ruodoton (sis.1 % suolaa)
    • 1/2dlPirkka teriyakikastiketta
    • 1/4dlsitruunanmehua
    • n. 3/4dlPirkka mantelirouhetta

Perunakääretorttu

    • 6isoa (600 g)Pirkka perunaa (punainen tai lila pussi)
    • 2kananmunaa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Täyte

    • 1rs(150 g)vuohenmaitojuustoa (Chavroux)
    • 1/2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2dlhienonnettua persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
  2. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos juoksevalla margariinilla voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaseos ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
  3. Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi ja levitä täyte perunalevyn päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Kääri rullalle ja kiedo torttu folioon, jotta se pysyy lämpimänä. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Perunakääretortun voi kuumentaa uudelleen mikrossa tai uunissa.
  4. Nosta kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele niiden päälle mantelirouhetta. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia tai keitettyjä vihanneksia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 602 kcal2 510 kJ
  • Proteiinia39 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille