Teriyakilohi ja perunakääretorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Teriyakilohi ja perunakääretorttu

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Teriyakilohi maistuu herkulliselta perunakääretortun kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    1 rs (625 g)
     
    Pirkka kirjolohifileetä, ruodoton (sis.1 % suolaa)
    tai
    1/2 dl
     
    teriyakikastiketta
    tai
    1/4 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    n. 3/4 dl
     
    Pirkka mantelirouhetta
    tai

    Perunakääretorttu

    6 isoa (600 g)
     
    Pirkka perunaa (punainen tai lila pussi)
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Täyte

    1 rs (150 g)
     
    tai
    1/2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    691 kJ / 165 kcal
    Rasva
    9,3 g
    josta tyydyttynyttä
    2,9 g
    Hiilihydraatit
    8 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    11,6 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.

    Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos juoksevalla margariinilla voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaseos ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

    Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi ja levitä täyte perunalevyn päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Kääri rullalle ja kiedo torttu folioon, jotta se pysyy lämpimänä. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Perunakääretortun voi kuumentaa uudelleen mikrossa tai uunissa.

    Nosta kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele niiden päälle mantelirouhetta. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia tai keitettyjä vihanneksia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainen
      Hinta 4,15/kpl
      27,67/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti