• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Texmex-jauhelihakebakot ja nachosalaatti

Texmex-jauhelihakebakot ja nachosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 129 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 2dlvettä
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1sipuli
    • 10Pirkka jalapenoviipaletta
    • 1rkljauhelihamaustetta
    • 1tlsuolaa
    • 1kananmuna

Nachossalaatti

    • 1kerä (n. 400 g)jäävuorisalaattia
    • 3tomaattia
    • 1/2kurkkua
    • 1keltainen paprika
    • 1ps(200 g)Pirkka maissilastuja
    • 1dlPirkka valkosipulitäytteisiä vihreitä oliiveja

Kastike

    • 1tlk(315 g)Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta
    • 1dlkevytkermaviiliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna niiden turvota noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli ja jalapenot. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jalapenot, jauheliha, jauhelihamauste, suola ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kebakkoja varrastikkuihin tai pihvejä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Voit kypsentää pihvit myös grillissä, muurinpohjapannulla tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  2. Suikaloi jäävuorisalaatti ja kurkku. Lohko tomaatit ja kuutioi paprika. Asettele salaatti, kurkku, tomaatit ja paprika kauniisti vadille. Ripottele salaatin päälle oliivit ja levitä reunalle maissilastut. Sekoita dippi ja kermaviili kastikkeeksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 129 kcal538 kJ
  • Proteiinia5,52 g
  • Hiilihydraatteja9,2 g
  • Rasvaa7,67 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3