Venäläinen hapankaalipiiras
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 210 g) | Pirkka perunasosejauhetta tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
200 g | margariinia tai |
2 dl | vettä tai |
Täyte | |
1 | sipuli tai |
1 rkl | öljyä tai |
250 g | Pirkka naudan vähärasvaista jauhelihaa tai |
1 rs (400 g) | Pirkka hapankaalia tai |
1 dl | vettä tai |
3 rkl | siirappia tai |
2 rkl | vasikanfondia tai |
2 tl | oreganoa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 prk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 816 kJ / 195 kcal |
Rasva | 11 g |
josta tyydyttynyttä | 3,6 g |
Hiilihydraatit | 17,7 g |
josta sokereita | 4,3 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Sekoita perunasosejauhe ja vehnäjauhot kulhossa. Nypi joukkoon kylmä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hapankaali ja vesi pannulle. Mausta seos. Anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon ranskankerma.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala jauhoitetulla alustalla 30 x 35 cm:n levyksi. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle kaulimen avulla. Lusikoi täytettä pohjan päälle tasaisesti, jätä pari senttiä reunoista ilman täytettä. Kauli lopputaikina samankokoiseksi palaksi kuin ensimmäinenkin. Nosta taikinalevy täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat kiinni. Pistele kansi haarukalla. Voitele kananmunalla.
Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen kuin leikkaat sen sopivan kokoisiksi paloiksi.