• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Venäläinen hapankaalipiiras

Venäläinen hapankaalipiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 178 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Pohja

    • 1/2pkt(à 210 g)Pirkka perunasosejauhetta
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 200gmargariinia
    • 2dlvettä

Täyte

    • 1sipuli
    • 1rklöljyä
    • 250gPirkka naudan vähärasvaista jauhelihaa
    • 1rs(400 g)Pirkka hapankaalia
    • 1dlvettä
    • 3rklsiirappia
    • 2rklvasikanfondia
    • 2tloreganoa
    • ripausmustapippuria
    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita perunasosejauhe ja vehnäjauhot kulhossa. Nypi joukkoon kylmä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hapankaali ja vesi pannulle. Mausta seos. Anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon ranskankerma.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala jauhoitetulla alustalla 30 x 35 cm:n levyksi. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle kaulimen avulla. Lusikoi täytettä pohjan päälle tasaisesti, jätä pari senttiä reunoista ilman täytettä. Kauli lopputaikina samankokoiseksi palaksi kuin ensimmäinenkin. Nosta taikinalevy täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat kiinni. Pistele kansi haarukalla. Voitele kananmunalla.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen kuin leikkaat sen sopivan kokoisiksi paloiksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 178 kcal746 kJ
  • Proteiinia5,42 g
  • Hiilihydraatteja18,6 g
  • Rasvaa9,18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1