Venäläinen hapankaalipiirasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Venäläinen hapankaalipiiras

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Herkullinen hapankaalipiirakka maistuu arkena ja viikonloppuna.

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    1/2 pkt (à 210 g)
     
    Pirkka perunasosejauhetta
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    200 g
     
    margariinia
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    1
     
    sipuli
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    250 g
     
    Pirkka naudan vähärasvaista jauhelihaa
    tai
    1 rs (400 g)
     
    Pirkka hapankaalia
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    3 rkl
     
    siirappia
    tai
    2 rkl
     
    vasikanfondia
    tai
    2 tl
     
    oreganoa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    1 prk (150 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    816 kJ / 195 kcal
    Rasva
    11 g
    josta tyydyttynyttä
    3,6 g
    Hiilihydraatit
    17,7 g
    josta sokereita
    4,3 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sekoita perunasosejauhe ja vehnäjauhot kulhossa. Nypi joukkoon kylmä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.

    Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hapankaali ja vesi pannulle. Mausta seos. Anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon ranskankerma.

    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala jauhoitetulla alustalla 30 x 35 cm:n levyksi. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle kaulimen avulla. Lusikoi täytettä pohjan päälle tasaisesti, jätä pari senttiä reunoista ilman täytettä. Kauli lopputaikina samankokoiseksi palaksi kuin ensimmäinenkin. Nosta taikinalevy täytteen päälle kanneksi. Nipistä taikinoiden reunat kiinni. Pistele kansi haarukalla. Voitele kananmunalla.

    Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen kuin leikkaat sen sopivan kokoisiksi paloiksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta