Lanttulimppu
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 800 g 1 pkt (500 g) | tai tai |
1/2 dl | siirappia tai |
2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
4 dl | ruisjauhoja tai |
n. 5 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
1/2 dl | öljyä tai |
Voiteluun | |
---|---|
1/2 dl | tummaa siirappia tai |
1/2 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 583 kJ / 140 kcal |
Rasva | 2,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 25,3 g |
josta sokereita | 7,2 g |
Proteiini | 3,2 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Kuori ja kuutioi lantut. Lisää kattilaan vettä sen verran, että lanttukuutiot juuri ja juuri peittyvät. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lanttu sauvasekoittimella. Mausta suolalla (n. 1/4 tl). (Valmis lanttusose on jo suolalla maustettua.)
Mittaa leipää varten 5 dl sosetta. Lämmitä lanttusose noin 42-asteiseksi. Lisää siirappi, suola ja inkivääri. Sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää seos lanttusoseeseen.
Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 5 minuuttia.
Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Leivo taikinasta 2 pyöreää leipää. Ripottele leipien pinnalle hiivaleipävehnäjauhoja.
Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Pistele leivät varovasti. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
Kiehauta vesi ja siirappi kattilassa. Voitele leivät siirappivedellä paistamisen puolivälissä ja heti uunista ottamisen jälkeen.
Vinkki! Lanttusose K-Ruokakaupoissa satokauden mukaan noin lokakuun puolivälissä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,89/kpl1,45/kg
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,45/kpl1,73/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(15 arviota)
- yli 60 min3,8(5 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min4,4(13 arviota)
- yli 60 min4,8(8 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min4,3(37 arviota)