Lanttulimppu
Lanttusose tuo limppuun mukavasti makua. Mausta leipä hitusella inkivääriä, voitele pinta siirapilla ja tarjoa ruskistetun, vaahdotetun voin kanssa. Noin 1,50€/kpl
- 2 kpl
- yli 60 min
Ainekset
2 kpl
- n. 800glanttua tai
- 1pkt(500 g)Pirkka Luomu lanttusosetta
- 1/2dlsiirappia
- 2tlsuolaa
- 1/2tlinkivääriä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 4dlruisjauhoja
- n. 5dlhiivaleipävehnäjauhoja
- 1/2dlöljyä
Voiteluun
- 1/2dltummaa siirappia
- 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja kuutioi lantut. Lisää kattilaan vettä sen verran, että lanttukuutiot juuri ja juuri peittyvät. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lanttu sauvasekoittimella. Mausta suolalla (n. 1/4 tl). (Valmis lanttusose on jo suolalla maustettua.)
- Mittaa leipää varten 5 dl sosetta. Lämmitä lanttusose noin 42-asteiseksi. Lisää siirappi, suola ja inkivääri. Sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää seos lanttusoseeseen.
- Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 5 minuuttia.
- Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Leivo taikinasta 2 pyöreää leipää. Ripottele leipien pinnalle hiivaleipävehnäjauhoja.
- Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Pistele leivät varovasti. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
- Kiehauta vesi ja siirappi kattilassa. Voitele leivät siirappivedellä paistamisen puolivälissä ja heti uunista ottamisen jälkeen.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lanttusose K-Ruokakaupoissa satokauden mukaan noin lokakuun puolivälissä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi