Hyppää sisältöön
Lanttulimppu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lanttulimppu

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Lanttusose tuo limppuun mukavasti makua. Mausta leipä hitusella inkivääriä, voitele pinta siirapilla ja tarjoa ruskistetun, vaahdotetun voin kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
  • n. 800 g lanttua tai 1 pkt (500 g) Pirkka Luomu lanttusosetta
  • 1/2 dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • n. 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1/2 dl öljyä

Voiteluun

  • 1/2 dl tummaa siirappia
  • 1/2 dl vettä

Ravintosisältö

  • Energia
    755 kJ / 181 kcal
  • Rasva
    3,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,3 g
  • Hiilihydraatit
    30,2 g
  • josta sokereita
    10,2 g
  • Proteiini
    4,6 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja kuutioi lantut. Lisää kattilaan vettä sen verran, että lanttukuutiot juuri ja juuri peittyvät. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lanttu sauvasekoittimella. Mausta suolalla (n. 1/4 tl). (Valmis lanttusose on jo suolalla maustettua.)
  2. Mittaa leipää varten 5 dl sosetta. Lämmitä lanttusose noin 42-asteiseksi. Lisää siirappi, suola ja inkivääri. Sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää seos lanttusoseeseen.
  3. Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 5 minuuttia.
  4. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Leivo taikinasta 2 pyöreää leipää. Ripottele leipien pinnalle hiivaleipävehnäjauhoja.
  5. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Pistele leivät varovasti. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
  6. Kiehauta vesi ja siirappi kattilassa. Voitele leivät siirappivedellä paistamisen puolivälissä ja heti uunista ottamisen jälkeen.
Vinkki! Lanttusose K-Ruokakaupoissa satokauden mukaan noin lokakuun puolivälissä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,55/kpl
    10,14/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Lanttu Suomi
    Hinta n. 0,80/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka suomalainen lanttu
    Hinta n. 0,54/kpl
    3,59/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,14/kpl
    7,59/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,49/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (62 arviota)