Lanttulimppu
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Lanttusose tuo limppuun mukavasti makua. Mausta leipä hitusella inkivääriä, voitele pinta siirapilla ja tarjoa ruskistetun, vaahdotetun voin kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
- n. 800 g lanttua tai 1 pkt (500 g) Pirkka Luomu lanttusosetta
- 1/2 dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1/2 tl inkivääriä
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 4 dl ruisjauhoja
- n. 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1/2 dl öljyä
Voiteluun
- 1/2 dl tummaa siirappia
- 1/2 dl vettä
Ravintosisältö
- Energia755 kJ / 181 kcal
- Rasva3,6 g
- josta tyydyttynyttä0,3 g
- Hiilihydraatit30,2 g
- josta sokereita10,2 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuori ja kuutioi lantut. Lisää kattilaan vettä sen verran, että lanttukuutiot juuri ja juuri peittyvät. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes lanttu on pehmeää. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lanttu sauvasekoittimella. Mausta suolalla (n. 1/4 tl). (Valmis lanttusose on jo suolalla maustettua.)
- Mittaa leipää varten 5 dl sosetta. Lämmitä lanttusose noin 42-asteiseksi. Lisää siirappi, suola ja inkivääri. Sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää seos lanttusoseeseen.
- Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 5 minuuttia.
- Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Leivo taikinasta 2 pyöreää leipää. Ripottele leipien pinnalle hiivaleipävehnäjauhoja.
- Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Pistele leivät varovasti. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
- Kiehauta vesi ja siirappi kattilassa. Voitele leivät siirappivedellä paistamisen puolivälissä ja heti uunista ottamisen jälkeen.
Vinkki! Lanttusose K-Ruokakaupoissa satokauden mukaan noin lokakuun puolivälissä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,55/kpl10,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,80/kpl2,29/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,54/kpl3,59/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- InkivääriHinta n. 1,14/kpl7,59/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- yli 60 min3,1(17 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min1,3(3 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (62 arviota)