• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tofuwokki

Tofu saa makua soija-valkosipulimarinadista. Tämäkin kasvisruokaresepti vain noin 1,85 €/annos.
Tofuwokki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta

Marinadi

    • 3/4dlPirkka Luomu soijakastiketta
    • 3valkosipulinkynttä murskattuna
    • 3rklöljyä
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Huuhdo tofu juoksevalla vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa tofu noin 1 1/2 sentin kuutioiksi. Lado kuutiot tasapohjaisen, sopivan pienen astian pohjalle. Sekoita marinadin ainekset. Valele kuutiot marinadilla ja anna maustua kylmässä, mieluiten muutama tunti.
  2. Siivilöi tofukuutiot marinadista. Säästä marinadia 1-2 rkl. Paista kuutiot kuumassa öljyssä käännellen, kunnes ne saavat hiukan paistoväriä. Siirrä sivuun ja pidä kuumana.
  3. Vokkaa vihannekset pussin ohjeen mukaan 6-7 minuuttia ahkerasti käännellen. Kaada tofukuutiot joukkoon. Mausta vokki chilikastikkeella, marinadilla ja pippurilla. Kuumenna vielä hyvin. Lisää vokkiin hiukan vettä, jos se tuntuu liian kuivalta. Tarjoa riisin kanssa.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33