• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tofuwokki

Tofu saa makua soija-valkosipulimarinadista. Tämäkin kasvisruokaresepti vain noin 1,85 €/annos.
Tofuwokki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 15 min
  • 330 kcal / annos (210g)

Ainekset

3 annosta

Marinadi

    • 3/4dlPirkka Luomu soijakastiketta
    • 3valkosipulinkynttä murskattuna
    • 3rklöljyä
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Huuhdo tofu juoksevalla vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa tofu noin 1 1/2 sentin kuutioiksi. Lado kuutiot tasapohjaisen, sopivan pienen astian pohjalle. Sekoita marinadin ainekset. Valele kuutiot marinadilla ja anna maustua kylmässä, mieluiten muutama tunti.
  2. Siivilöi tofukuutiot marinadista. Säästä marinadia 1-2 rkl. Paista kuutiot kuumassa öljyssä käännellen, kunnes ne saavat hiukan paistoväriä. Siirrä sivuun ja pidä kuumana.
  3. Vokkaa vihannekset pussin ohjeen mukaan 6-7 minuuttia ahkerasti käännellen. Kaada tofukuutiot joukkoon. Mausta vokki chilikastikkeella, marinadilla ja pippurilla. Kuumenna vielä hyvin. Lisää vokkiin hiukan vettä, jos se tuntuu liian kuivalta. Tarjoa riisin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua