Filippiiniläinen tofu adobo
Adobon sielu on soijakastikkeen ja etikkahapon muodostama herkullinen, hyvin säilyvän kastike. Noin 2,35 €/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(270 g)kiinteää tofua
- 4rklrypsiöljyä
- 2isoa valkosipulinkynttä
- n. 1dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1ps(250 g)Bimi makeaa varsiparsakaalia
Kastike
- 6valkosipulinkynttä
- 1dlomenaviinietikkaa
- 3rklfariinisokeria
- 1tlkokonaisia mustapippureita
- 3laakerinlehteä
Valmistus
30 - 60 min- Valuta tofu ja leikkaa se ohuiksi paloiksi.
- Yhdistä laakeaan astiaan öljy, soija ja murskatut valkosipulinkynnet. Kääntele tofupalat seoksessa ja anna imeytyä hetki. Kääntele palat sitten molemmin puolin lautasella maissitärkkelyksessä.
- Paista jauhotetut palat öljyssä pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nosta sivuun.
- Lisää pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa ja kuplivaa. Ota sivuun kokonaiset mustapippurit ja laakerinlehdet.
- Lisää sekaan pesty ja paloiteltu bimi sekä kuorittu ja viipaloitu banaanisalottisipuli. Kuumenna käännellen muutaman minuutin ajan ja lisää tofupalat. Tarjoa esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn riisin kanssa.
Tiesitkö että...
Tiesitkö? Adobo valmistetaan tyypillisimmin porsaan, broilerin tai naudan lihasta. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tuli ihan hyvää, muutin vähän reseptiä, eritoten kastiketta.
TODELLA SUOLAISTA. Makukaan ei ole mitenkään kehuttava.
Ei ollenkaan hyvää. Todella suolaista ja sipuli maistuu ihan liikaa. Roskiin menee koko satsi. Nipin napin pystyy pienen lautasellisen syömään jos sekoitat kastikkeeseen reilusti riisiä, mutta silti maku on soijaisen suolainen, siis roimasti sellainen. Jos haluat tehdä tätä ruokaa niin katso resepti muualta!
Kuten edellä todettu, hurjan suolaista vaikka laimensin ja vähensin soijaa
Tosi herkullista! Koska mulla oli 200g paketti tofua, vähensin etikan ja soijakastikkeen määrää. Reseptistä eikäy ilmi, millaisena valkosipulit on tarkoitus olla kastikkeessa. Viipaloin ne.
Kuten aiempi kommentoija ehdotti, käytin vähempisuolaista soijakastiketta. Siltikin ruoka oli aavistuksen liian suolaista. Käyttäisin kastikkeeseen 100ml soijakastikkeen asemesta ehkä 70ml vähempisuolaista soijakastiketta ja 30ml vettä. Mutta olipahan herkullista!
Todella hyvää! Suosittelen! Valmiista ruoasta tulee tosiaan melko suolaista, suolan määrää voi vähentää käyttämällä vähäsuolaista soijakastiketta näin vinkkinä.
huh. toivoin löytäväni tästä uuden pikaisen tofuruuan arkivalikoimaan. resepti epäilytti, mutta annoin kuitenkin mahdollisuuden. lopputulos on aivan liian suolainen! ei jatkoon.
Ehkä pahinta kokkaamaani ruokaa. Tofupaloista tuli kuitenkin loistavia, joten siksi 1 tähti.
Kokeiltu tätä, erinomaista!! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan vahvempia makuja. Soijan, viinietikan ja valkosipulin määrä tuntui hurjalta, mutta palkitsi lopussa.