• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Filippiiniläinen tofu adoboTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Filippiiniläinen tofu adobo

Adubon sielu on soijakastikkeen ja etikkahapon muodostama herkullinen, hyvin säilyvän kastike. Noin 3,85€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(270 g)kiinteää tofua
    • 4rklPirkka Luomu soijakastiketta
    • 4rklrypsiöljyä
    • 2isoa valkosipulinkynttä
    • n. 1dlmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1ps(250 g)Bimi makeaa varsiparsakaalia
    • 2(70 g)Pirkka banaanisalottisipulia tai salottisipulia

Kastike

    • 6valkosipulinkynttä
    • 1dlomenaviinietikkaa
    • 3rklfariinisokeria
    • 1tlkokonaisia mustapippureita
    • 3laakerinlehteä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valuta tofu ja leikkaa se ohuiksi paloiksi.
  2. Yhdistä laakeaan astiaan öljy, soija ja murskatut valkosipulinkynnet. Kääntele tofupalat seoksessa ja anna imeytyä hetki. Kääntele palat sitten molemmin puolin lautasella maissitärkkelyksessä.
  3. Paista jauhotetut palat öljyssä pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nosta sivuun.
  4. Lisää pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa ja kuplivaa. Ota sivuun kokonaiset mustapippurit ja laakerinlehdet.
  5. Lisää sekaan pesty ja paloiteltu bimi sekä kuorittu ja viipaloitu banaanisalottisipuli. Kuumenna käännellen muutaman minuutin ajan ja lisää tofupalat. Tarjoa esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn riisin kanssa.

Tiesitkö että...

Tiesitkö? Adobo valmistetaan tyypillisimmin porsaan, broilerin tai naudan lihasta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua
  • Kasviskokkaaja4.2.2018

    Todella hyvää! Suosittelen! Valmiista ruoasta tulee tosiaan melko suolaista, suolan määrää voi vähentää käyttämällä vähäsuolaista soijakastiketta näin vinkkinä.

  • Testaaja31.1.2018

    huh. toivoin löytäväni tästä uuden pikaisen tofuruuan arkivalikoimaan. resepti epäilytti, mutta annoin kuitenkin mahdollisuuden. lopputulos on aivan liian suolainen! ei jatkoon.

  • eikiitos24.1.2018

    Ehkä pahinta kokkaamaani ruokaa. Tofupaloista tuli kuitenkin loistavia, joten siksi 1 tähti.

  • Naminam22.1.2018

    Kokeiltu tätä, erinomaista!! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan vahvempia makuja. Soijan, viinietikan ja valkosipulin määrä tuntui hurjalta, mutta palkitsi lopussa.