Filippiiniläinen tofu adobo
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Adobon sielu on soijakastikkeen ja etikkahapon muodostama herkullinen, hyvin säilyvän kastike.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (270 g) | kiinteää tofua tai |
4 rkl | tai |
4 rkl | rypsiöljyä tai |
2 | isoa valkosipulinkynttä tai |
n. 1 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 ps (250 g) | tai |
2 (70 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
6 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | omenaviinietikkaa tai |
1 dl | tai |
3 rkl | fariinisokeria tai |
1 tl | kokonaisia mustapippureita tai |
3 | laakerinlehteä tai |
Ravintosisältö
Energia | 629 kJ / 150 kcal |
Rasva | 7,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 10,9 g |
josta sokereita | 4,4 g |
Proteiini | 7,2 g |
Suola | 2,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Valuta tofu ja leikkaa se ohuiksi paloiksi.
Yhdistä laakeaan astiaan öljy, soija ja murskatut valkosipulinkynnet. Kääntele tofupalat seoksessa ja anna imeytyä hetki. Kääntele palat sitten molemmin puolin lautasella maissitärkkelyksessä.
Paista jauhotetut palat öljyssä pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nosta sivuun.
Lisää pannulle kaikki kastikkeen ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa ja kuplivaa. Ota sivuun kokonaiset mustapippurit ja laakerinlehdet.
Lisää sekaan pesty ja paloiteltu bimi sekä kuorittu ja viipaloitu banaanisalottisipuli. Kuumenna käännellen muutaman minuutin ajan ja lisää tofupalat. Tarjoa esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn riisin kanssa.
Tiesitkö? Adobo valmistetaan tyypillisimmin porsaan, broilerin tai naudan lihasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tofumoon savutofu 250gHinta 4,35/kpl17,40/kg
- Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150mlHinta 2,99/kpl19,93/l
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Jalotofu Paahtopala 250g luomuHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka Luomu tofu 250g maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl7,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (7,96/kg)
- Pirkka luomu soijakastike 150ml gluteenitonHinta 3,35/kpl22,33/l
- Urkekram luomu Shoyu soijakastike 250mlHinta 5,45/kpl21,80/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Bimi® makea varsiparsakaali 150g luomu Espanja 1lkHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(155 arviota)
- alle 30 min4,2(140 arviota)
- 30 - 60 min3,8(101 arviota)
- yli 60 min3,8(93 arviota)
- alle 30 min4,0(169 arviota)
- yli 60 min4,1(172 arviota)
- alle 15 min4,5(204 arviota)
- 30 - 60 min4,5(540 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (170 arviota)
- Elisa2 kuukautta sittenLiikaa marinadia, tekisin 1/2 ohjeella. Yllättävän etikkaista, tasoitin makua lisäämällä hunajaa. Nopea arkiresepti
- Lennulentäjä4 kuukautta sittenAivan mielettömän hyvää, kun laittaa hieman reilummin tofua ja myllystä pippuria kokonaisten sijaan
- Minna4 kuukautta sittenMaku loistava,kieltämättä enemmän syötynä liian suolainen,puolitan nyt uudellen tehdessäni soijan määrän ja korvaan vedellä.
- Minna4 kuukautta sittenParas ruoka ikinä♥️♥️
- Nix6 kuukautta sittenEi lähtenyt. Joku vastuu reseptien tekijöillekin, kiitos.
- Tapiola6511 kuukautta sittenSuolan määrä on järkyttävä!! Yli 1dl kokonaisuudessaan!! En pysty syömään. Toista kertaa tein, laitoin 1/2 dl soijaa ja silti liikaa. Kastike on vetistä: pitäisikö suurustaa maizenalla? Lisäksi parsa menettää soijakastikkeessa vihreän värinsä. Voisiko tätä hieman päivittää? Paistettu tofu herkullista kuutenkin.
- Uusi tuttavuus2 vuotta sittenSuorastaan herkullista! Tätä täytyy tehdä uudestaan. Valkosipulia tuli valtavasti, mutta ei maistunut liikaa lopullisessa annoksessa. Käytän aina vähäsuolaista soijakastiketta, joten oli juuri sopivasti suolaa. Laitoin tuplasti tofua. Marinadi ja kastike riittivät hyvin.
- Hoida homma2 vuotta sittenHei camaan mikä tämmönen resepti on xD meinas mennä mullakin koko satsi roskiin. Kävin kaupasta ostaa kookoskermaa jolla sai taitettua suolaa. Huh! Ruokahävikki väistelty. Kiitos kauppiaalle tästä reseptistä! Ps. Älä tee tätä.
- Akselsson2 vuotta sittenHyvää, tofu pitää malttaa paistaa kunnolla.
- Eden3 vuotta sittenhyvää tää oli! näkeehän tosta aineksista, että suolasta tulee olemaan. itse pidän suolaisesta ja mausteisesta, joten maistui kyllä hyvin
- Abc3 vuotta sittenSuolan määrä aivan järkyttävä, resepti ei taida vastata edes videota kun näyttää fariinisokeria menevän desin verran.
- PikkuMyy3 vuotta sittenOlisikohan reseptin kastikkeesta unohtunut mainita vesi? Sitä yleensä tulee filippiiniläiseen adoboon. Auttaisi liian suolaisuuden kanssa josta monet kommentoivat.
- kasvissyöjä3 vuotta sittenTodella hyvä tofuresepti suolaisen ja mausteisen ruuan ystävälle. itsellä meni reseptien top 5 listalle vihanneksia reseptiin jääkaapin sisällön mukaan vaihdellen.
- Amatöörikotikokki4 vuotta sittenTuli ihan hyvää, muutin vähän reseptiä, eritoten kastiketta.
- Tein 3 kertaisen annoksen4 vuotta sittenTODELLA SUOLAISTA. Makukaan ei ole mitenkään kehuttava.
- Olen Paras5 vuotta sittenEi ollenkaan hyvää. Todella suolaista ja sipuli maistuu ihan liikaa. Roskiin menee koko satsi. Nipin napin pystyy pienen lautasellisen syömään jos sekoitat kastikkeeseen reilusti riisiä, mutta silti maku on soijaisen suolainen, siis roimasti sellainen. Jos haluat tehdä tätä ruokaa niin katso resepti muualta!
- kotikokki5 vuotta sittenKuten edellä todettu, hurjan suolaista vaikka laimensin ja vähensin soijaa
- Katja5 vuotta sittenTosi herkullista! Koska mulla oli 200g paketti tofua, vähensin etikan ja soijakastikkeen määrää. Reseptistä eikäy ilmi, millaisena valkosipulit on tarkoitus olla kastikkeessa. Viipaloin ne.
- Hapanimelä6 vuotta sittenKuten aiempi kommentoija ehdotti, käytin vähempisuolaista soijakastiketta. Siltikin ruoka oli aavistuksen liian suolaista. Käyttäisin kastikkeeseen 100ml soijakastikkeen asemesta ehkä 70ml vähempisuolaista soijakastiketta ja 30ml vettä. Mutta olipahan herkullista!
- Kasviskokkaaja7 vuotta sittenTodella hyvää! Suosittelen! Valmiista ruoasta tulee tosiaan melko suolaista, suolan määrää voi vähentää käyttämällä vähäsuolaista soijakastiketta näin vinkkinä.
- Testaaja7 vuotta sittenhuh. toivoin löytäväni tästä uuden pikaisen tofuruuan arkivalikoimaan. resepti epäilytti, mutta annoin kuitenkin mahdollisuuden. lopputulos on aivan liian suolainen! ei jatkoon.
- eikiitos7 vuotta sittenEhkä pahinta kokkaamaani ruokaa. Tofupaloista tuli kuitenkin loistavia, joten siksi 1 tähti.
- Naminam7 vuotta sittenKokeiltu tätä, erinomaista!! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan vahvempia makuja. Soijan, viinietikan ja valkosipulin määrä tuntui hurjalta, mutta palkitsi lopussa.