• Erityisruokavaliot

Uunimakkarat juuresalustalla

Uunimakkarat juuresalustalla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 543 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada jäinen peruna-sipulisekoitus ja kasvissuikaleet voideltuun isoon vuokaan (esimerkiksi lasagnevuoka) ohuehkoksi kerrokseksi ja anna niiden sulaa uuniin alatasolla 15-20 minuuttia. Sekoita juureksia pari kertaa sulatuksen aikana.
  2. Leikkaa juuresten sulaessa kuhunkin makkaraan kolme syvää poikkiviiltoa. Työnnä jokaiseen viiltoon ohut ja pieni juustoviipale sekä kapea tomaattilohko. Raasta loput juustosta.
  3. Ota vuoka uunista, mausta juurekset suolalla ja pippurilla. Kaada kuuma maito vuokaan. Sekoita sulaneet juurekset ja paina täytetyt makkarat juuresalustaan. Levitä juustoraaste juuresten päälle. Jatka kypsennystä kunnes makkarat ovat kuumentuneet ja juusto saanut hiukan väriä eli noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi sinappia ja maustekurkkua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös annosvuokia.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 543 kcal2 270 kJ
  • Proteiinia22,5 g
  • Hiilihydraatteja37,5 g
  • Rasvaa31,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1