
Tomaattinen lohipannu
Tarjoa paistettu lohi sitruunaisessa tomaattikastikkeessa ja saat kivaa vaihtelua kalaruokiin. Reseptille on myönnetty Sydänmerkki.
3 annostayli 60 min
Ainekset
3 annosta
- 1pkt(2 kpl/300 g)Pirkka lohifileepaloja
- 1/2tlsuolaa
- 1rklrypsiöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1tloreganoa
- 1/2–1tlsokeria
- 1/4tlmustapippuria
- n. 1dlvettä
- 1tlsitruunankuorta
- 1/2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 1(100 g)tomaatti
Valmistus
yli 60 min- Mausta lohifileepalojen pinta suolalla (1/4 tl). Kuumenna öljy (1/2 rkl) pannulla ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia/puoli. Lohi saa jäädä meheväksi sisältä. Siirrä kalapalat lautaselle. Poista kaloista nahka.
- Kuumenna tomaattisose ja valkosipuli öljyssä pannulla (1/2 rkl), lisää tomaattimurska, oregano, sokeri, mustapippuri ja suola (1/4 tl) ja sokeri.
- Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja lisää pannulle. Anna tomaattikastikkeen hautua noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuori ja pinaatti. Säästä osa pinaatista koristeeksi.
- Kuutioi tomaatti. Lisää lohipalat hautumaan hetkeksi tomaattikastikkeeseen, kunnes kala on kypsää. Ripottele pinnalle tomaattikuutiot ja pinaattia. Tarjoa riisin tai pastan kanssa. Purista halutessasi kalapaloille sitruunanmehua.
Kategoriat
Kokeile myös
- alle 30 min3,5(81 arvostelua)
- alle 15 min4,0(107 arvostelua)
- yli 60 min4,0(97 arvostelua)
Kommentoi