Tomaattiset minipatongit
Tomaattiset patongit maistuvat koko perheelle.
20 kplyli 60 min125 kcal / annos (55g)
Ainekset
20 kpl
- 1/2ltomaattimehua
- 1pkt(50 g)hiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1rklvaaleaa siirappia
- 1/2dloliiviöljyä
- 1-2tloreganoa tai basilikaa
Pinnalle
- oreganoa
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen tomaattimehuun. Lisää joukkoon suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa .
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo osista pari tankoa. Leikkaa tangot kymmeneen palaan. Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi, peukalon paksuisiksi potköiksi. Kierittele pötköt hiivaleipäjauhoissa ja kierrä molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Nosta kierteiset pötköt pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin.
- Ripottele pinnalle oreganoa. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 55g100 g
- 125 kcal523 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi