Unkarilainen kasviskeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Unkarilainen kasviskeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
Unkarilaisen kasviskeiton salaisuus ei ole niinkään runsaissa kasviksissa, mm. porkkanassa ja palsternakassa vaan knödeleissä. Koristele persiljalla.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

5 annosta
1
 
sipuli
tai
2
 
porkkanaa
tai
1
 
paprika
tai
pala (150 g)
 
palsternakkaa
tai
1
 
tomaatti
tai
30 g
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
paprikajauhetta
tai
4 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
1 l
 
vettä
tai
ripaus
 
cayennepippuria
tai
nippu
 
persiljaa
tai

Knödelit

1
 
kananmuna
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
pienikokoista kuviopastaa tai sarvimakaronia
tai

Ravintosisältö

Energia
228 kJ / 55 kcal
Rasva
1,7 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
7,4 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
1,5 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Hienonna sipuli ja viipaloi porkkanat. Kuutioi paprika, palsternakka ja tomaatti.

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kasviksia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Ripottele päälle samalla sekoittaen suola, paprikajauhe ja jauhot. Lisää vesi, sekoita hyvin ja keitä 10–15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa knödelitaikina sekoittamalla muna, suola ja jauhot keskenään. Pudota lusikankärjellä taikinanokareita keiton joukkoon tai käytä halutessasi valmista pastaa.

Keitä vielä 5–10 minuuttia, kunnes knödelit tai pasta ja kasvikset ovat kypsiä. (Knödelit ovat kypsiä kun ne nousevat pinnalle.) Mausta ripauksella cayennenpippuria ja lisää reilusti hienonnettua persiljaa.