• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Unkarilainen kasviskeitto

Unkarilainen kasviskeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 1sipuli
    • 2porkkanaa
    • 1paprika
    • (150 g)palsternakkaa
    • 1tomaatti
    • 30gPirkka meijerivoita
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1rklpaprikajauhetta
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 1lvettä
    • cayennepippuria
    • nippupersiljaa

Knödelit

    • 1kananmuna
    • suolaa
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • tai
    • 2dlpienikokoista kuviopastaa tai sarvimakaronia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna sipuli ja viipaloi porkkanat. Kuutioi paprika, palsternakka ja tomaatti.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kasviksia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Ripottele päälle samalla sekoittaen suola, paprikajauhe ja jauhot. Lisää vesi, sekoita hyvin ja keitä 10-15 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa knödelitaikina sekoittamalla muna, suola ja jauhot keskenään. Pudota lusikankärjellä taikinanokareita keiton joukkoon tai käytä halutessasi valmista pastaa.
  4. Keitä vielä 5-10 minuuttia, kunnes knödelit tai pasta ja kasvikset ovat kypsiä. (Knödelit ovat kypsiä kun ne nousevat pinnalle.) Mausta ripauksella cayennenpippuria ja lisää reilusti hienonnettua persiljaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 71,3 kcal298 kJ
  • Proteiinia2,18 g
  • Hiilihydraatteja11,1 g
  • Rasvaa1,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4