Tortillavuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (400 g) 1 pkt (250 g) | tai tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 tl | tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
ripaus | mustapippuria tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 dl | tai |
4–6 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 526 kJ / 125 kcal |
Rasva | 6,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 7,9 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista sipulit rasvassa kuumalla pannulla. Lisää jauheliha tai vegejauhis ja ruskista.
Huuhtele ja valuta mustapavut. Lisää pavut, tomaattimurska sekä mausteet pannulle. Hauduta kastiketta muutama minuutti. Lisää lopuksi ruokakerma ja kuumenna kastike.
Leikkaa tortillat 4–6 sektoriin tai suikaleiksi. Kaada voidellun uunivuoan pohjalle ensin hieman kastiketta. Levitä päälle tasainen kerros tortillaviipaleita. Levitä päälle kastiketta ja jatka samoin vielä yksi kerros.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista tortillavuokaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.